Seřízení motoru 1.4ie

• vilímek petr
  • Autor tématu
16 roků 8 měsíců zpět #1 od vilímek petr
Seřízení motoru 1.4ie vytvořil uživatel vilímek petr
Zdravím,pánové jde na 1.4ie seřídít motor respektive vstřikování?Svíčky mám pár set km nové NGK a po druhé kontrole jsou opět od sazí černé,což znamená že tam jde bohatější směs benalu.Proto se ptám jestli jde bohatost směsy štelovat,a popřípadě jak na to.Auto jede naprosto normálně,necuká,nedusí se a spotřeba je v pohodě.Dík

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #2 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: Seřízení motoru 1.4ie
ty začouzené svíčky nemusí dělat jen benzín , může to dělat i olej , ketrý se tam dostane buť přes ventily, nebo ti špatně stírají kroužky olej . Jinak seřídit to nijak nejde, jen jedině skusit eště , jestli to nedělá zapalování - změřit jen předstih - nic víc s tim nejde dělat a pak jedině eště lambdasondu skontrolovat

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

• vilímek petr
  • Autor tématu
16 roků 8 měsíců zpět #3 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Seřízení motoru 1.4ie
Zdar,Hovi,mám podezření na tu lambdu,je cítit výfuk takovým čpavým smradem a po přečtení nějakých info na netu ta moje lambda nebude asi ok.Vše tomu nasvědčuje.Otázka zní koupit novou nebo stačí postarší?Tady jsem našel něco www.vyfukyonline.cz/Lambda-sondy---univerzalni/

Více
16 roků 8 měsíců zpět #4 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: Seřízení motoru 1.4ie
jo na tu stránku sem dnes zrovna taky koukal , když sem něco hledal , maj tam docela slušný ceny za ně , ale já bych to skusil eště tu lambdasondu vyskoušet - jestli máš nějakýho dobrýho kámoše, který má na autě tu samou lambdu , tak já skusit vymontovat a namontovat na to tvoje a jestli by se něco změnilo a nebo skusit na ní změřit napětí , někde je to tu myslim i popsaný . Když jí budeš už ale kupovat , tak 100% novou , se starou nikdy nevíš v jakém je stavu

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 8 měsíců zpět #5 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Seřízení motoru 1.4ie
No si myslím, že nic moc nepozná když bude měnit za lambdu z jiného auta.
Spíš bych zajel do slušného servisu kde dělají emise a nechal si zjisti jak jsou na tom emise a co to způsobuje. Hlavně nejezdi do značkového servisu, ale tam kde mají emise. Jinak asi lambda zjistit nejde pokud není totálně K.O. Taky podle složení směsi poznají jestli ti tam teče olej nebo máš bohatou směs. Jestli ti tam teče olej, ani nedávej novou. Za 5000 km bude v hajzlu. Říká se tomu otrava Lambda sondy.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

• vilímek petr
  • Autor tématu
16 roků 8 měsíců zpět #6 od vilímek petr
No právě olej se netratí vůbec,už to zase nesmrdí tak divně jak před tím.Loni na podzim jsem byl v servisu a tam mi měřil emise nějakým aparátem a tehdy pohoda,spíš si myslím že ta lambda už je jetá a chvilku maká jak má a s toho nejde někdy,je to možné?

• vilímek petr
  • Autor tématu
16 roků 8 měsíců zpět #7 od vilímek petr
No Petr 1978 kdyby to žralo olej tak by to z výfuku čadilo černě,ne?jináč ty svíce po tom očištění jsou malinko lepší,jsou černé jen kolem závitu a kontakty jsou celkem opálené do cihlova tak nevím co to auto dělá.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #8 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Seřízení motoru 1.4ie
Tak jestli se t neztrácí olej, muže být zacpaný katalizátor. A nebo máš příliš studené svíčky a ndosáhnou samočistící teploty.
Taky hodně záleží na benzínu jaký nabereš a na stylu jízdy. Jestli jezdíš jenom město tak to budou ty svíčky začouzené normálně.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.337 sekund