zase ty otáčky
16 roků 8 měsíců zpět #1
od bery1970
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
zase ty otáčky vytvořil uživatel bery1970
zdravíčko přátelé
zkoušel jsem hledat ve vyhledávači,ale nenalezl jsem tak úplně co potřebuju.
problém je následující:
za nižších teplot 0 a méně mi volnoběžné otáčky fungují bezchybně tzn. nastartuju otáčky mám zhruba 1500-2000(orientačně neb nemám otáčkoměr)po asi 2-3 minutách když se motor trochu ohřeje spadnou otáčky do normálu cca 850,čili vše jak má být.
ovšem ja k se začalo oteplovat tak po nastartování sice vyskočí vyšší otáčky
po několika vteřinách spadnou na normál azase poněkolika vteřinách,když nedrbnu do plynu tak to chcípne.
no ,ale dnes už sem ty otáčky musel držet sám jinak mi to chcíplo a vůbec se to nezlepšovalo.jestli to dokážu odhadnout tak ty otáčky byli okolo 500.
jestli s tím nějak souvisí ta venkovní teplota nebo je to jen náhoda a něco se rozes.... to nevím díky za rady.
zkoušel jsem hledat ve vyhledávači,ale nenalezl jsem tak úplně co potřebuju.
problém je následující:
za nižších teplot 0 a méně mi volnoběžné otáčky fungují bezchybně tzn. nastartuju otáčky mám zhruba 1500-2000(orientačně neb nemám otáčkoměr)po asi 2-3 minutách když se motor trochu ohřeje spadnou otáčky do normálu cca 850,čili vše jak má být.
ovšem ja k se začalo oteplovat tak po nastartování sice vyskočí vyšší otáčky
po několika vteřinách spadnou na normál azase poněkolika vteřinách,když nedrbnu do plynu tak to chcípne.
no ,ale dnes už sem ty otáčky musel držet sám jinak mi to chcíplo a vůbec se to nezlepšovalo.jestli to dokážu odhadnout tak ty otáčky byli okolo 500.
jestli s tím nějak souvisí ta venkovní teplota nebo je to jen náhoda a něco se rozes.... to nevím díky za rady.
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- vilímek petr
16 roků 8 měsíců zpět #2
od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: zase ty otáčky
Zdarec,mrkni na podtlakové hadičky jestli není nějaká spuchlá.Možná by pomohlo pročistit klapku,jestli tam za ty roky není pěkné svinstvo.
16 roků 8 měsíců zpět #3
od hovi
tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...
Odpověděl hovi pro téma Re: zase ty otáčky
přesně mě to dělalo chvilku to same a byl to nastavovač volnoběhu , nejdřív my tedy držel otáčky někde kolem 2500 a pak když sem ho několikrát už proskoušel , tak mu snižil ot taky až na 500ot a pak to chciplo a už sem to natočil jen na polovični plyn, tak sem vyměnil ten krokomoturek a mam klid, zase vše funguje jak ma
tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...
16 roků 8 měsíců zpět #4
od bery1970
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
Odpověděl bery1970 pro téma Re: zase ty otáčky
dá se ten krokomotorek nějak vyzkoušet nebo proměřit abych měl jistotu :
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
16 roků 8 měsíců zpět #5
od hovi
no dá se to ,a le řeknu ti nic nejsitiš, pokud bude ta příčina stejná jako u mě. . nakonci té osy , co vyjíždí z moturku je takový mikrospínač , na který působý tlak škrtící klapky , čim vic je otevřená tim větší tlak přenáší na spínač a ten posílá signal (do řidici jednotky nebo digiplexu , teť nevim jistě , ale to je vedlejší ) když si řj pak spořítá , že už je motor ohřaty na určitou teplotu , začně snižovat ot. , ale pořád dostává signal od toho mikrospínače, změnou jeho signálu si řj kontroluje , jak moc je klapka otevřena , něco jako potenciometr na jinem principu a tim , že dostane špatný signal , tak pak tu klapku uzavře a myslí si že je eště pootevřená , jedině jak to zkusit je zkusit jiná krokomoturek a uvidíš , jinak ten moturek je stejnej i např. z novějšího favorita , feldy 1.3, citoen, renalt atd , skoro z každeho auta s jednobodovim vstrikovanim tohoto typu
16 roků 8 měsíců zpět #6
od bery1970
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
dobře zkusím to pořešit dík
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
16 roků 8 měsíců zpět #7
od bery1970
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
můžu mít krokomotorek resp.celý vstřik z una,vizuálně to vypadá stejně,ale nevim,abych nekoupil zbytečně něco co by mi bylo k ničemu.nemá někdo zkušenost :
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
16 roků 8 měsíců zpět #8
od hovi
ty potřebuješ jen ten krokomoturek z toho - drží to na třech imbusech , kdžtak se toho dotyčneho zeptej , jestli by ti jen nepujčil ten krokomoturek , že bys ho vyskoušel místo toho tveho , jestli je to oravdu tim
16 roků 8 měsíců zpět #9
od bery1970
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
jo já vim jak to vypadá teď jsem ho měl rozdělanej.po mechanické stránce fachá dobře, ani žádnej bordel ve vnitř nebyl,kvůli kterýmu by se zasekával.a ten vstřik by se mi docela hodil,na mým autě už mám lepenej jezdec potenciometru,takže asi otázka času kdy povolí.jen bych potřeboval vědět jestli mi to z toho una pásne,je to taky 1,4 ie tak by mělo
pokud by ho dal za rozumnou cenu tak ho vemu.za ten krokomotorek chce 500kč.
pokud by ho dal za rozumnou cenu tak ho vemu.za ten krokomotorek chce 500kč.
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
16 roků 8 měsíců zpět #10
od hovi
tak to je blazen 500kč za 500kč celou vstřikovaci jednotku bych bral jedině
Vygenerováno za 0.389 sekund