sem tam piskne klinovy(drazkovy) remen

Více
16 roků 8 měsíců zpět #1 od drto
ahoj chlapi. sem tam mi piskne klinovy(drazkovy) remen. robi to len za studena. ked sa motor zohreje tak to piskanie prestane, ale to len vtedy ked isdem v aute sam. ked sme v aute dvaja alebo viacery tak to piskne aj za tepla. robi to vzdy len pri rozbiehani na prvy prevodovy stupen. remen je meneny novy v novembri minuly rok aj z rozvodami a vodnou pumpou. skusal som ho ci nie je volny a zda sa mi normalny. ked som ho pritlacil tak pruzil cca pol centimetra. to piskanie sa mi objavilo len nedavno asi tak pred dvoma tyzdnami. popripade mi poradte ako napnut klinovy remen. nikdy som to nerobil ani nevidel robit :oops: dakujem za rady :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #2 od grifith
tak napadá mě pokud jsi už vše kontroloval a bylo to ok a když je i řemen v pořádku, tak že by to mohla dělat jen vlhkost která se tam přes noc vytvoří pak to může klidně občas písknout...

Fiat Tipo 1,6ie OHC, r.v.91, AGT, naj.188 tis.km
miláček jen kdyby trochu nezlobil
Fiat Marea 1,6 16v SX, r.v. 97, překonána hranice 155 tis.km, šlape konečně jak švýcarské hodinky

Více
16 roků 8 měsíců zpět #3 od drto
aj to ma napadlo lebo to zacalo robit len ked bol vonku mraz a robila sa namraza. tak mohlo by to byt aj tym ze sa spravila namraza na remeni a dokedy nevyschne tak to sem tam piskne :wink: uvidim budem to este sledovat co to bude robit.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #4 od Kounect
To by potom museli pískat všechny Tipa ne? A nejenom Tipa...ee k tomu bych se nepřikláněl ( pokud jsi třeba neprojel hódně obrovskou louží a nechrstlo to vodu i tam ).

Řemen by se měl utahovat tak, aby na jeho nejdelší volné straně, když na něj zatlačíš, tak se prohnul o šířku řemenu. Snad to chápeš jak to myslím.

Jinak taky může pískat tím, že je vyosená nějaká řemenice...na to taky mrkni...

A nakonec rada z babských kuloárů, nikdy jsem to nezkoušel, ale prý když se omyje mýdlovou vodou, tak přestane píska ( to mýdlo se samozřejmě opláchne ).

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #5 od drto

To by potom museli pískat všechny Tipa ne? A nejenom Tipa...ee k tomu bych se nepřikláněl ( pokud jsi třeba neprojel hódně obrovskou louží a nechrstlo to vodu i tam ).

Řemen by se měl utahovat tak, aby na jeho nejdelší volné straně, když na něj zatlačíš, tak se prohnul o šířku řemenu. Snad to chápeš jak to myslím.

Jinak taky může pískat tím, že je vyosená nějaká řemenice...na to taky mrkni...

A nakonec rada z babských kuloárů, nikdy jsem to nezkoušel, ale prý když se omyje mýdlovou vodou, tak přestane píska ( to mýdlo se samozřejmě opláchne ).

a kde presne sa utahuje ten remen? nikdy som to este nerobil tak to neviem :oops:

a s tou mydlovou vodou to mozem skusit za to nic nedam :lol:

Více
16 roků 8 měsíců zpět #6 od Kounect
Povolíš alternátor - popravdě nevím jak je to u benzína, ale obecně je to všude stejný, takže : Jeden šroub je nahoře v drážce, druhý funguje v podstatě jako čep, ten je pro změnu dole na alternátoru. Oba dva povolíš a v tom okamžiku můžeš hýbat alternátorem. Takže si napruž řemen jak potřebuješ, podrž rukou a druhou rukou dotáhni ten horní šroub tak, aby se Ti alternátor nevrátil z té napružené polohy. Zkontroluj ten prohyb na řemenu a když to bude ok, tak to utáhni všechno ( nahoře i dole ) už napevno.
Kdybys to přehnal, tak Ti pravděpodobně začne pískat nějaké ložisko ( pumpa, alternátor ) a to není dobré. Slyšel bys takové nestandardní ševelení měnící se dle otáček motoru. V tom okamžiku je potřeba řemen povolit. To se Ti ale pravděpodobně nestane, jestli si zkontroluješ ten prohyb tak by to mělo být ok.

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #7 od drto
o.k. diky moc skusim to :wink:

Více
16 roků 8 měsíců zpět #8 od majster
ak uz budes mat povoleny alternator tak ho daj von a skontroluj predne lozisko, na 99 percent bude zadrhavat, vymen ho a bude po piskani.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
16 roků 8 měsíců zpět #9 od drto
zavada odstranena. stacilo len dotiahnut remen a je po piskani. bol trosku viac volnejsi nez som si myslel. tak diky za rady chlapi auti uz mi ide v pohodicke a bez piskania :wink:

Vygenerováno za 0.384 sekund