Nejede, prosím o radu

Více
16 roků 8 měsíců zpět #1 od mank
Nejede, prosím o radu vytvořil uživatel mank
Zdravim vás. měl bych problém s tipem je to 1.6tka jednovačka, takhle sem k němu přišel, jednou chytl, zdechl a už nic, startuje ale nechytne... Čerpadlo mam zištěný že funguje, benzin se dostane až k tomu vstřikování ale do válců už ne... Mělo by to tedy co jsem tu pročetl být tím čidlem co je na převodovce.. Ale další problém je že to nedává ani jiskru tak se chci zeptat jestli to taky může být zároveň i tím čidlem...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #2 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Nejede, prosím o radu
Jo, to vypadá na snímač otáček. A nevím, ale podle mě je na u řemenice na klikovce:)

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #3 od mank
Odpověděl mank pro téma Re: Nejede, prosím o radu
fakt? zajimavý.. ja už sem jedno vymontoval, z převodovky jakože od setrváku...

Více
16 roků 8 měsíců zpět #4 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: Nejede, prosím o radu
no pokud to nedá jiskru ani neotevře vstřik , tak to bude nejspíš to čidlo otáček , to dává řidici jednotce informaci o chodu motoru , když nefunguje , je to jako by si netočil motorem, jo je buď na setrváku jakoby ze zadu a nebo na řemenici , ale vždy jen jeden :lol: jde o typ motoru

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 8 měsíců zpět #5 od mank
a asi nebude stačit když z něho očistim ten nános toho bordela co na něm je že?... je totiž dost zaflákanej....

Více
16 roků 8 měsíců zpět #6 od Vali
Odpověděl Vali pro téma Re: Nejede, prosím o radu
No zkusit očistiti to můžeš. Ale problém většinou bývá s tím, že je tam cívka a proměnný odpor s teplotou. Tak je otázka, pokud je tam něco špatně, tak čištění tomu asik moc nepomůže. Ale když už to máš venku, určitě za to nic nedáš.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 8 měsíců zpět #7 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: Nejede, prosím o radu
No to čidlo by mělo mít nějaký odpor, tak to zkus proměřit multimentrem. Pokud tam nějaký je, melo by být v pořádku. Odpor by měl být řádově v Ohmech.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Více
16 roků 8 měsíců zpět #8 od Vali
No on tam odpor Peťo je myslím do 20°C kolem 700 ohmů, ale to pořád neznamená že je OK. To já právě taky si někdy nejsem jistej, jestli to čidlo mám OK. Jak mi někdy dělají problémy teplé starty při určité teplotě. Jde o to, že pokud při dané teplotě dojde je zkratu na té cívce, čidlo je nefunkční - to je asi ten můj problém, ale až se změní teplota, tak to rozchodí a jede dál. Je to tedy jen moje teorie, ale vzhledem k tomu, že jsem už vyměnil skoro celé auto :lol: :lol: Tak by to tak mohlo být.

Takže by mne taky zajímalo, jak to čidlo skutečně věrohodně proměřit. Když nenastartuješ tak je to ještě ta lepší varianta pro hledání, zda je čidlo funkční, horší je, když se to třeba projeví u zahřátého motoru, to se pak blbě hledá a kdosi to tu už řešil, že prostě jel a auto zdechlo, musel počkat a pak to naskočilo - bylo to právě tím čidlem.
Ale neříkám tu od stolu s jistotou, že to je problém i tvůj.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #9 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Nejede, prosím o radu
Aha, já to bral s mým bývalým motorem jednovačkou..ten byl už novější, tak proto asi jiné umístění..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #10 od mank
tak zatim diky moc kluci.. zitra na to mrknu...

Více
16 roků 8 měsíců zpět #11 od Vali
No ještě mně tak napadlo, že mi to nápadně připomíná případ jednoho Tipa, co jsem dělal. Pokud by to nedávalo benzín, mělo by to být tím snímačem otáček, pokud ti to dává benzín a nedává jiskru tak hledat závadu na cívce a kabelech a hlavně si myslím, že to budou svíčky. Sám jsem tomu nevěřil, na tom Tipu, jak jsem zmiňoval startovalo a dobrý, najednou z ničeho nic prostě nic točí točí a nechytne, benál byl cítit. Tak jsem zkusil jen přehodit svíčky a opět ožil, tak to zkus pokud máš možnost přeměnit a uvidíš. Někdy člověk jde po problémech a nemusí to být.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #12 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma nejede

No ještě mně tak napadlo, že mi to nápadně připomíná případ jednoho Tipa, co jsem dělal. Pokud by to nedávalo benzín, mělo by to být tím snímačem otáček, pokud ti to dává benzín a nedává jiskru tak hledat závadu na cívce a kabelech a hlavně si myslím, že to budou svíčky. Sám jsem tomu nevěřil, na tom Tipu, jak jsem zmiňoval startovalo a dobrý, najednou z ničeho nic prostě nic točí točí a nechytne, benál byl cítit. Tak jsem zkusil jen přehodit svíčky a opět ožil, tak to zkus pokud máš možnost přeměnit a uvidíš. Někdy člověk jde po problémech a nemusí to být.

Jak říkáš Vali,taky sem opravoval Tipko které nechtělo nastartovat,svíčky tam byly 2měsíce staré,ale opravdu byli v háji,sice vypadaly hezky ale na prd, koupil sem boschky a tipo jezdí jak drak už půl roku bez chybyčky.Ta oprava se tu na foru řešila že shání mechanika z okolí Prahy. :D

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Více
16 roků 8 měsíců zpět #13 od Vali
Taky jsem se divil, co dokážou "jen" svíčky, ale právě to je ono, svíčky jsou základ jiskry, pokud je vše jak má být :lol: :lol:

Více
16 roků 8 měsíců zpět #14 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Nejede, prosím o radu
Kostra.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #15 od hanzs
Odpověděl hanzs pro téma Re: Nejede, prosím o radu
Kontrola toho cidla - nejlepe osciloskopem - vzdycky kdyz kolem cidla projede ten vystupek na setrvaku, na osciloskopu se objevi obdelnik.
Ale osciloskop asi moc lidi nema, takze druha moznost hrube kontroly - pripojit na cidlo multimetr (nejlepe tak, ze se pricvakne tenky dratek do konektoru k tomu vystupnimu dratu, konektor totiz samozrejme pri kontrole musi zustat zasunuty, protoze zbyle dva draty jsou zem a napajeni) a na multimetru by pri startovani, mela vzdycky poskocit nejaka hodnota,,, kazdopadne kdyz tam bude tvrdosijne 0V, tak je cidlo spatny...

Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.

Vygenerováno za 0.496 sekund