termostat

Více
17 roků 1 týden zpět #16 od rudino
Odpověděl rudino pro téma Re: termostat
potvrdzujem trusku zbrusit s favoritoveho termostatu a je to100%.a omoc lepsie to kuri teray.vcera som to menil

Rudi
1.6dohc

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 týden zpět #17 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma termostat
Jak tak na to koukám ta TD má uplně jinej :(

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Více
17 roků 1 týden zpět #18 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: termostat
jj,na TDčko ti to nepujde,tam bohužel není co vyměnit.Leda celé těleso.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
17 roků 1 týden zpět #19 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma termostat
Ale vyndal jsem ho :) Ale už by ho tam nikdo zpátky nedal :D

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Více
17 roků 1 týden zpět #20 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: termostat
A na 1.4ie to pujde?

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
17 roků 1 týden zpět #21 od Jenda
nevím jak vypadá na 1.4termostat,jestli to taky není s tělesem.Pokud je vyndavací,tak na 100%ano.

Více
17 roků 1 týden zpět #22 od JARDAS
Odpověděl JARDAS pro téma Re: termostat
ja jsem taky daval termostat z facka a funguje to skvele auto topi po chvilce mam16DOHC a hlavne se zlepsil volnobech

1.6DOHC vymena motoru za 2,0 8v

Více
17 roků 1 týden zpět #23 od MAXO1973
Odpověděl MAXO1973 pro téma Re: termostat
Tak ja som bol dnes kúpiť termostat z fáčka, ale som kúpil presne pasujúci - vyšiel ma na 180 slovenských, tak som si ušetril brúsenie. Spína pri 83 až 85 stupňoch. Bez problémov som ho namontoval. Za jazdy som ale nevidel nejaký rozdiel - cca 10km, a teplota sa vyšplhala na 70 stupňov. Možno som ho uložil zle :( , alebo mi zle ukazuje čidlo teploty medzi sviečkami....
A kúpil som si trermistor na repas čidla nasávaného vzduchu - hneď tri kusy - spolu za 51 slovenských :D .
Ale s tým chladením si ozaj neviem rady, možno je to tým, že mám odkrytý chladič - po menšej " obrúbnikovej" kolízii som z už i tak dopraskaného nárazníka musel odrezať hodný pás :D , ale nový už je na balkóne, ale to by ovplyvňovalo nahrievanie až po zapnutí veľkého obehu...

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
17 roků 1 týden zpět #24 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: termostat
2MAXO1973: Jakou ma ten termostat konstrukci? Zajima mne to tesneni, zda je tam polymerove tesneni nebo pouze kov-kov (dosedaci plocha).
Ja jsem totiz mel v Tipu ten typ kov-kov a musel to vyhodit, na houby to tesnilo. Sehnal jsem si origo Behr za 450Kc a funguje to bezvadne (mel jsem to nedavno vytahnute - po 4 letech a vypadal bez zavad - kontrola tesnosti - neprusvitalo).
Druha vec je ta charakteristika. Neni nahodou u DOHC vyssi teplota propousteni? Nejsem si jisty, ale na tom termostatu to je vyrazeno. Mrkni na to.

Více
17 roků 1 týden zpět #25 od MAXO1973
mám pred sebou ten pôvodný (ale asi nie originálny) termostat (Behr), ma vyrazenú teplotu 83 C, mal gumové tesnenie - to som dal aj na nové teleso a doplnil silikónom do 300 C. Ale príležitostne to skúsim znova vybrať a pretesniť.

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
17 roků 1 týden zpět #26 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: termostat

mám pred sebou ten pôvodný (ale asi nie originálny) termostat (Behr), ma vyrazenú teplotu 83 C, mal gumové tesnenie - to som dal aj na nové teleso a doplnil silikónom do 300 C. Ale príležitostne to skúsim znova vybrať a pretesniť.

Asi jsme se nepochopili. Jde mi o to tesneni na prirube. Ten cep, ktery je ovladany tou pruzinou doseda do sedla a uzavira otvor. Je na tom cepu gumove tesneni? Nebo to je jen tesneni kov-kov?

Více
17 roků 1 týden zpět #27 od MAXO1973
v tej najširšej časti je vnútri kovový disk s gumeným okrajom, v tej užšej na opačnom konci je kovový disk, okolo tej najširšej časti bolo gumové tesnenie...

Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
17 roků 1 týden zpět #28 od Jenda

MAXO1973
PříspěvekZaslal: út 25. březen, 2008 20:38 Předmět:
Tak ja som bol dnes kúpiť termostat z fáčka, ale som kúpil presne pasujúci - vyšiel ma na 180 slovenských, tak som si ušetril brúsenie. Spína pri 83 až 85 stupňoch. Bez problémov som ho namontoval. Za jazdy som ale nevidel nejaký rozdiel - cca 10km, a teplota sa vyšplhala na 70 stupňov. Možno som ho uložil zle Smutný , alebo mi zle ukazuje čidlo teploty medzi sviečkami....
A kúpil som si trermistor na repas čidla nasávaného vzduchu - hneď tri kusy - spolu za 51 slovenských Velmi <br>šťastný .
Ale s tým chladením si ozaj neviem rady, možno je to tým, že mám odkrytý chladič - po menšej " obrúbnikovej" kolízii som z už i tak dopraskaného nárazníka musel odrezať hodný pás Velmi <br>šťastný , ale nový už je na balkóne, ale to by ovplyvňovalo nahrievanie až po zapnutí veľkého obehu...

nevím,cos to koupil.S favorita otevírá při 88 C ,83 je málo. :wink:

Více
17 roků 1 týden zpět #29 od MAXO1973
To som kúpil nejaký anglický termostat QH (QTH 104), dnes som auto znovu prebehol a jedna hadica od chladiča ostala studená, jazda bola krátka, takže motor sa nestihol zahriať, ale po cca 5 min. topilo vcelku dobre. Predtým už po naštartovaní sa začali zahrievať obe hadice. Zajtra bude dlhšia jazda, takže uvidíme...
Termostat, ktorý som vybral som preskúšal, nespínal nárazovo, ale už od cca 45 stupňov sa začal otvárať ale objavil som v ňom aj zaseknutý pás nejakej gumy - vyzeralo to na silikón po nejakej oprave. Azda to bolo príčinou, vyskúšam ho ešte raz....
autodily.wgz.cz/file/2121069
to je katalóg termostatov....
Na čidle teploty medzi válcami som mal strihnutý drôt, ten som len "stočil" dokopy, tak je možné, že ukazuje menšiu teplotu (mierne zvýšenie odporu na spoji).

Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
17 roků 1 týden zpět #30 od MAXO1973
Tak sme Tipo dnes prebehli a teplota sa striedavo držala na 80 a 90 C striedavo, podľa zaťaženia, takže som spokojný :D , aý na to topenie, ale chyba bude niekde inde....

Ford Focus combi 1,8TDdI

Vygenerováno za 0.072 sekund