termostat
Rudi
1.6dohc
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012

1.6DOHC vymena motoru za 2,0 8v

A kúpil som si trermistor na repas čidla nasávaného vzduchu - hneď tri kusy - spolu za 51 slovenských

Ale s tým chladením si ozaj neviem rady, možno je to tým, že mám odkrytý chladič - po menšej " obrúbnikovej" kolízii som z už i tak dopraskaného nárazníka musel odrezať hodný pás

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI
Ja jsem totiz mel v Tipu ten typ kov-kov a musel to vyhodit, na houby to tesnilo. Sehnal jsem si origo Behr za 450Kc a funguje to bezvadne (mel jsem to nedavno vytahnute - po 4 letech a vypadal bez zavad - kontrola tesnosti - neprusvitalo).
Druha vec je ta charakteristika. Neni nahodou u DOHC vyssi teplota propousteni? Nejsem si jisty, ale na tom termostatu to je vyrazeno. Mrkni na to.
Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Ford Focus combi 1,8TDdI
Asi jsme se nepochopili. Jde mi o to tesneni na prirube. Ten cep, ktery je ovladany tou pruzinou doseda do sedla a uzavira otvor. Je na tom cepu gumove tesneni? Nebo to je jen tesneni kov-kov?mám pred sebou ten pôvodný (ale asi nie originálny) termostat (Behr), ma vyrazenú teplotu 83 C, mal gumové tesnenie - to som dal aj na nové teleso a doplnil silikónom do 300 C. Ale príležitostne to skúsim znova vybrať a pretesniť.
Ford Focus combi 1,8TDdI
MAXO1973
PříspěvekZaslal: út 25. březen, 2008 20:38 Předmět:
Tak ja som bol dnes kúpiť termostat z fáčka, ale som kúpil presne pasujúci - vyšiel ma na 180 slovenských, tak som si ušetril brúsenie. Spína pri 83 až 85 stupňoch. Bez problémov som ho namontoval. Za jazdy som ale nevidel nejaký rozdiel - cca 10km, a teplota sa vyšplhala na 70 stupňov. Možno som ho uložil zle Smutný , alebo mi zle ukazuje čidlo teploty medzi sviečkami....
A kúpil som si trermistor na repas čidla nasávaného vzduchu - hneď tri kusy - spolu za 51 slovenských Velmi <br>šťastný .
Ale s tým chladením si ozaj neviem rady, možno je to tým, že mám odkrytý chladič - po menšej " obrúbnikovej" kolízii som z už i tak dopraskaného nárazníka musel odrezať hodný pás Velmi <br>šťastný , ale nový už je na balkóne, ale to by ovplyvňovalo nahrievanie až po zapnutí veľkého obehu...
nevím,cos to koupil.S favorita otevírá při 88 C ,83 je málo.

Termostat, ktorý som vybral som preskúšal, nespínal nárazovo, ale už od cca 45 stupňov sa začal otvárať ale objavil som v ňom aj zaseknutý pás nejakej gumy - vyzeralo to na silikón po nejakej oprave. Azda to bolo príčinou, vyskúšam ho ešte raz....
autodily.wgz.cz/file/2121069
to je katalóg termostatov....
Na čidle teploty medzi válcami som mal strihnutý drôt, ten som len "stočil" dokopy, tak je možné, že ukazuje menšiu teplotu (mierne zvýšenie odporu na spoji).
Ford Focus combi 1,8TDdI

Ford Focus combi 1,8TDdI