-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
FIAT tempra 1.6 karburátor
16 roků 7 měsíců zpět #1
od uwaga
Zdravím, vidím že tu sú ovela schopnejsí ludia ako v servisoch. Potreboval by som poradit s mojou temprou 1.6 karburator. Pri volnobehu mi kolisu otacky medzi 400 - 1000, a sem-tam to aj skape. Ked je teply motor je to lepsie, ale aj tak to robi ked stojim na mieste. Bol som dvakrát v servise, zevraj mi nastavili karburator, vymenili kable, sviecky a vzduchový filter a povedali ze je vsetko v poriadku. Ale závada je na aute stále. Zdá sa mi aj ze auto má slaby tah. Viete mi poradit ako by som mohol túto závadu odstrániť? Ešte jedna vec kúpil som auto ktoré má motor 1.6 a prevodovku z 1.4, môže to robiť problém? Vodpred vám ďakujem za akúkolvek radu.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 7 měsíců zpět #2
od bery1970
nevím jak se může chovat motor kontra převodovka, každý z jinýho auta,ale u karburátoru je jistě na volnoběh nějakej štelovák,já mám ie tak nevím přesně,ale např. drťo karbec má tak ti snad může poradit
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
16 roků 7 měsíců zpět #3
od uwaga
ok, dakujem za radu, skusim sa obratit nanho.
16 roků 7 měsíců zpět #4
od drto
zdar. robilo mi nieco podobne ked som kupil tipko. sice mi nekolisali otacky ale nechcelo mi drzat otacky bez toho aby som nepridaval. vyriesila to vymena karburatoru, pretoze na tom starom mineslo vobec stelovat volnobeh ani bohatost zmesi. taktiez som vymenil vzduchovy filter, sviecky, kable na sviecky. a este ma napadlo ci by ti to nemohlo robit vicko rozdelovaca. to vie tiez narobit peknu neplechu. skus ho vymenit a uvidis ci sa to nezlepsi. ono staci ked je niekde len miniprasklinka a vie to narobit pekny bordel
to je asi zatial vsetko co ma napadlo. najprv skus vymenit sviecky a to vicko a uvidis ci sa to zlepsi. a skus srobom na volnobeh potocit ci sa ti budu menit otacky alebo nie ci ti vobec na to reaguje auti.
Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané
Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km
16 roků 7 měsíců zpět #5
od Předseda
Je to bohužel tak jak píše drto - u těchhle fiatích karburátorů, jak už jsou starší, tak mají vůle na škrtící klapky apod. a bohužel na nich nejde pořádně nic seřídit. Vyřešil by to podle mě nový karburátor, jen nevím jak jde sehnat a jak moc by byl drahý.
Měl jsem to samý na 127ce a tam ty otáčky taky lítaly takhle o plus minus 500.
16 roků 7 měsíců zpět #6
od vlkodlak
CHudá směs,musí tam bejt nějaký štelovací šroubky na směs a na vzduch na karbecu
Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99
16 roků 7 měsíců zpět #7
od Předseda
CHudá směs,musí tam bejt nějaký štelovací šroubky na směs a na vzduch na karbecu
JJ, jsou. Jsou to typicky šroubky podepřený pérkem.
16 roků 7 měsíců zpět #8
od uwaga
dakujem za rady, skusim este vymenit to veko rozdelovaca, ale asi budem musiet niekde zohnať karburator - bohuzial
16 roků 7 měsíců zpět #9
od drto
ano su tam dva stelovacie sroby. jeden vecsi na volnobeh a jeden mensi zapusteny na bohatost zmesi. ale ako som pisal mne nefungoval ani jeden. mohol som s nimi tocit a auto islo stale rovnako. takze som si zohnal druhy karburator. samozrejme novy uz nezozenies a keby aj bola by to palka ako hrom
ja som si zohnal pouzity z vrakacu priamo z talianska cez nejakeho pana ktory sa zaobera dovozom dielov z vrakovisk z talianska na fiaty. vysiel ma 1800,-Sk
takze asi tak
16 roků 7 měsíců zpět #10
od uwaga
dobra cena, vedel by si mi dat kontakt na pana ktory ti ten karburator zohnal?
16 roků 7 měsíců zpět #11
od čenda
Od karburátoru ti tam jistě vede hadička k membráně, která upravuje předstih - obvykle plechová krabička na rozdělovači. Zkontroluj její těsnost a nasátím těsnost samotné membrány.
Tohle bývá velmi často problém, karburátor pak přisává falešný vzduch a nejde na něm nic pořádně seřídit.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
16 roků 7 měsíců zpět #12
od drto
tu je to cislo 0905647182. meno neviem a ten pan byva za banovcami nad bebravou v nejakej dedinke. uz si nepametam nazov tej dediny ale je to taky zapadakov
16 roků 7 měsíců zpět #13
od uwaga
dakujem, asi sa niekedy v blízkej dobe vydam na navstevu do zapadakova
16 roků 7 měsíců zpět #14
od drto
16 roků 7 měsíců zpět #15
od MAXO1973
dakujem za rady, skusim este vymenit to veko rozdelovaca, ale asi budem musiet niekde zohnať karburator - bohuzial
skúsil by som ešte vymeniť filter paliva - ak je - a prečistiť palivovú sústavu, pozrieť čerpadlo a tak...
Mne to robilo ešte na starej dobrej 600vke - prepláchol som hadičky, dal nové čerpadlo a bolo ok, totiž pri voľnobehu mi slabo zaberalo a komplikovala to nejaká špina, ktorá pri voľnobehu nepravidelne znižovala prietok paliva v hadičke
Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI
-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
Vygenerováno za 0.503 sekund