čidlo teploty vody a start teplého motoru

• User_69
  • Autor tématu
16 roků 7 měsíců zpět #1 od User_69
čidlo teploty vody a start teplého motoru vytvořil uživatel User_69
Nazdar,
právě výměna čidla teploty vody vyřešila můj problém s nastartováním teplého motoru.
Ranní starty při teplotách okolo 0° byly OK ,ale po pár km do obchodu, kdy se auto ještě nestačilo zahřát pak nechtělo nastartovat. Když jsem přišel z obchodu tak bylo slyšet, že do vstřikování nejde benzín, startér točil a ten zvuk byl takový hlasitější (zvonivý) pomohlo jen počkat delší dobu, než to více vychladne a pak to na potřetí chytlo. Taky pomohlo otevřít kapotu, ale to jsem si už opravdu připadal jak šašek, že při každém startu otvírám kapotu.
čidlo stálo asi 200,- a je to firma FAE
Tak to třeba někomu pomůže aby věděl po čem má jít jestli má stejný problém s autem. :idea:

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• User_69
  • Autor tématu
16 roků 7 měsíců zpět #2 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma Re: čidlo teploty vody a start teplého motoru

Nazdar,
právě výměna čidla teploty vody vyřešila můj problém s nastartováním teplého motoru.
Ranní starty při teplotách okolo 0° byly OK ,ale po pár km do obchodu, kdy se auto ještě nestačilo zahřát pak nechtělo nastartovat. Když jsem přišel z obchodu tak bylo slyšet, že do vstřikování nejde benzín, startér točil a ten zvuk byl takový hlasitější (zvonivý) pomohlo jen počkat delší dobu, než to více vychladne a pak to na potřetí chytlo. Taky pomohlo otevřít kapotu, ale to jsem si už opravdu připadal jak šašek, že při každém startu otvírám kapotu.
čidlo stálo asi 200,- a je to firma FAE
Tak to třeba někomu pomůže aby věděl po čem má jít jestli má stejný problém s autem. :idea:

protože admin zakázal vkládání obrázků i odkazů do prvního přispěvku, tak to vkládám do druhého.....

Nevím, proč bych nemohl vložit malý nepatrný obrázek, jen pro ukázku, jak toto čidlo vypadá přimo do textu. O co jde? Nevím jak to bude někdo v jiné sekci zase hledat.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od Charles
Hele jen menší detail, to čidlo je na teplotu chladící kapaliny a je na hlavě motoru. slouží k tomu, aby jsi viděl teplotu motoru na palubovce, aspoň dle obrázku to je toto čidlo...mě se ta cena 200,- nezdála, protože čidlo teploty vody pro ŘJ by bylo asi tak 4krát dražší ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

• User_69
  • Autor tématu
16 roků 7 měsíců zpět #4 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma myslím, že je to stejné čidlo

Hele jen menší detail, to čidlo je na teplotu chladící kapaliny a je na hlavě motoru. slouží k tomu, aby jsi viděl teplotu motoru na palubovce, aspoň dle obrázku to je toto čidlo...mě se ta cena 200,- nezdála, protože čidlo teploty vody pro ŘJ by bylo asi tak 4krát dražší ;)

myslíš tohle?
www.autodilykrc.cz/eshop/detail/cidlo-te...ody:6e7a1ba343c22f31
Připadá mi stejné jako to moje. Já jsem to neměnil sám dělal to známý mechanik a i s výměnou vzduchového filtru a prací jsem platil 600,-
Jo a musel vypustit vodu, takže to nebude to čidlo na hlavě motoru

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od Augustin
No nevim jak to mas na svem motoru, ale cidlo pro RJ by melo byt zespodu na sacim potrubi (na strane vody, ktera vyhriva to saci potrubi).
Cidlo pro RJ ma dva kontakty.
To co tam mas je opravdu pro informaci teploty na palubovce.

To co tam pises teda nevypada, ze by to byl ten pravy duvod, spise ten mechanik se "pohrabal" v motoru a zaoxidovane kontakty rozhybal. Vsak casem uvidis, zda to byla ta prava zavada.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6 od hovi
www.autodilykrc.cz/eshop/fiat/tipo?strana=14&pocet=9
jedno z těhle , musíš ho vyndat a koupit přesně to samé , každé má jinou hodnotu odporu , to co je na obrázku je jen informační čidlo k ukazateli , nic víc nedělá a to v odkazu tady je pro ŘJ

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

• User_69
  • Autor tématu
16 roků 7 měsíců zpět #7 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma nechci vypadat jako hnídopich
nechci vypadat jako hnídopich, ale žádné z těch čidel nestojí 4x tolik co to moje za 200,-
Ptal jsem se ho znova a říkal, že nic jiného neměnil, ani nečistil, prostě problém s teplým motorem je pryč, tak mám radost a chtěl jsem se o to jen podělit tady v klubu. :D

Více
16 roků 7 měsíců zpět #8 od Augustin

nechci vypadat jako hnídopich, ale žádné z těch čidel nestojí 4x tolik co to moje za 200,-
Ptal jsem se ho znova a říkal, že nic jiného neměnil, ani nečistil, prostě problém s teplým motorem je pryč, tak mám radost a chtěl jsem se o to jen podělit tady v klubu. :D

Je dobre, ze auto jede, ale opravdu musim rici, ze to cidlo cos tam psal je na palubovku a NEMA zadny vliv na chod motoru.

Btw proc jej ten tvuj mechanik menil? Mel si snad problem s teplotou na palubovce?
Jinak to cidlo teploty vody pro RJ ma konektor ve tvaru hribu (pohled zepredu do konektoru).

• User_69
  • Autor tématu
16 roků 7 měsíců zpět #9 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma .
No měnil ho protože jak jsem psal nahoře, Tipko nestartovalo, když byl teplý motor.
S ukazatelem teploty motoru jsem problém neměl.
Začínám být zmatený 8O

Více
16 roků 7 měsíců zpět #10 od Charles
No neber tu doslova, na moje tipo stojí čidlo teploty vody kolem 1000,- a nedá se skoro sehnat, na tvoje ale čidlo teploty vody stojí kolem 800,- i na elitecatu jsem to viděl, ono jde totiž o to co to je jestli nějakej Polák či Turek nebo něco lepšího...ale ten tvůj mechanik vyměnil čidlo zbytečně pokud ti to na palubovce ukazovalo dobře, navíc toto čidlo není ničím prospěšné pro motor, nic se jím neřídí, sahara je spínána čidlem, které je přímo v chladiči....pouze podle tohoto čidla tvoje oči vidí, jak hodně se ti to ohřálo 8)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #11 od MAXO1973
Asi ten mechanik nieje až tak dobrý mechanik :) (bez urážky), ak menil to čidlo, ktoré si nafotil. Ale píšeš, že ti menil aj vzduchový filter, tak si myslím, že práve pri tej výmene filtra azda pohýbal nejakým drôtom a "opravilo sa to samo" :D
Ja som na DOHC to čidlo vyberal bez vypustenia vody a mal som menšiu fontánku :lol: ...

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI

• User_69
  • Autor tématu
16 roků 7 měsíců zpět #12 od User_69
Odpověděl User_69 pro téma změna
Tak kluci dík za rady, řekl jsem to tomu mechošovi a že teda vymění i to druhé :idea: dnes to objedná a mělo by to být do pátku hotové. :)
Asi nemá s Fiatama zkušenosti, hold člověk se pořád učí.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #13 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: změna

Tak kluci dík za rady, řekl jsem to tomu mechošovi a že teda vymění i to druhé :idea: dnes to objedná a mělo by to být do pátku hotové. :)
Asi nemá s Fiatama zkušenosti, hold člověk se pořád učí.

Hele je dobre, ze to beres tak sportovne. No ja bych teda nechtel byt takovy pokusny kralik jako Ty. Ta Tva zavada teda neni cidlem, ale spise kontakty, tak jak jsem psal vyse.
Podle mne se nemusi nic menit, ale jednoduse to zjistis, kdyz to premeris multimetrem a mas jasno.

Vygenerováno za 0.430 sekund