1.6ie Vstrikovani

Více
16 roků 6 měsíců zpět #1 od shortycz
1.6ie Vstrikovani vytvořil uživatel shortycz
Dobry den.Mam vydrene drazky u potenciometru na Tipu 1.6ie dvouvacka OHC (1988) a chci tam dat komplet vstrikovani z tipa 1.6ie ale je to jednovacka. Ma to nakej vliv? bude to pasovat? A jestli je slozita vymena. Dik

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani
pasovat to podle mě nebude, protože jednovačka a dvouvačka má jinou vstřikovací jednotku...čidla jsou taky jinak 8)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #3 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani
i pžes to že každý vstřik dělá jiný výrobce, tak si myslím, že poťáky jsou stejný. Pasuje tam poťák třeba z favorita a jezdí mi to na něj už pět let...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #4 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani

i pžes to že každý vstřik dělá jiný výrobce, tak si myslím, že poťáky jsou stejný. Pasuje tam poťák třeba z favorita a jezdí mi to na něj už pět let...

njn, ale tady pletes hrusky z jabkama :D
Tvoje je BOSCH system, to jeho je GM SPI, takze uplne neco jineho - cidla maji jineho hodnoty odporu, takze i RJ je jina.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #5 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani
že by byl jiný systém snímání otáček a měl stejnou konstrukční chybu u dvou odlišných výrobců??? to se mi teda nezdá, ty máš Augustyne dvouvačku, jaký tam je poťák? pošlu fotku pro porovnání. kamarád měl tehle problém na dohc a vyřešil to stejným způsobem výměnou poťáku, nevím z čeho...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #6 od Charles
No potenciometr na DOHC pasuje z kadetta....augustin má naprostou pravdu, každé to vstřikování je jiné, snímač otáček OHC je na převodovce a u DOHC je na rozdělovači.....fotka vstřikovačky (potenciometr je černá placka z plastu se třemi piny na připojení) viz.
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=9690

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7 od Augustin

že by byl jiný systém snímání otáček a měl stejnou konstrukční chybu u dvou odlišných výrobců??? to se mi teda nezdá, ty máš Augustyne dvouvačku, jaký tam je poťák? pošlu fotku pro porovnání. kamarád měl tehle problém na dohc a vyřešil to stejným způsobem výměnou poťáku, nevím z čeho...

tak Ti akorat kamarad nerekl celou pravdu a nic nez pravdu :)
Nekdy clovek holt zije v omylu :wink:

Sedi to co ma charlie na fotce, jedine Opel - je to soucast GM --- General Motors (Kadett nebo mozna i nejake podobne typy).

Více
16 roků 6 měsíců zpět #8 od TooM-As
Odpověděl TooM-As pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani
sakra lidi vzpomatujte se na co se ptal . to je asi z toho sluníčka že ? on se ptá jestli může použít celou vstřikovačku ? - ne nemůže. a poťák ? - pokud bude stejnej tak proč ne ? Co sem do toho pletete snímání otáček a plno dalších kravin ?

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 6 měsíců zpět #9 od shortycz
Odpověděl shortycz pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani
dekuji, ale moc ste me nepotesili, sem smutnej

Více
16 roků 6 měsíců zpět #10 od shortycz
Odpověděl shortycz pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani
mate tu nekdo fotky nebo navod jak bych vymenil jen ten potenciometr? Uz sem sehnal z 1.6 dvouvacky,presne co mam ja.Sem lamka

Více
16 roků 6 měsíců zpět #11 od Charles

mate tu nekdo fotky nebo navod jak bych vymenil jen ten potenciometr? Uz sem sehnal z 1.6 dvouvacky,presne co mam ja.Sem lamka

No vyměnit samotný potenciometr bych nechal jedině v servisu, protože sám doma asi nedokážeš přesně seštělovat chod, aby to odpovídalo poloze klapky, je to dost důležité, aby to bylo přesně nastavené a dávalo to správné údaje..... proto by bylo asi lepší vyměnit potenciometr i s klapkou, respektive tělo vstřikovací jednotky s potenciometrem a klapkou

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od Augustin

sakra lidi vzpomatujte se na co se ptal . to je asi z toho sluníčka že ? on se ptá jestli může použít celou vstřikovačku ? - ne nemůže. a poťák ? - pokud bude stejnej tak proč ne ? Co sem do toho pletete snímání otáček a plno dalších kravin ?

Jo asi ze slunicka :lol: . Ptal se, zda to muze cele prehodit, ja tvrdim ze ano, ale vcetne RJ, bez ni to nebude ono.
Ty kraviny, o kterych mluvis jsou celkem dulezite, nehlede na to, ze tam je napr. cidlo teploty vzduchu, ktere ma desetkrat vetsi odpor nez pro OHC.

K tomu potaku. Normalne vysroubuj ty dve matky a prehod to. Nemusis nic nastavovat.

Takze asi tak pane :wink:

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani

Jo asi ze slunicka :lol: . Ptal se, zda to muze cele prehodit, ja tvrdim ze ano, ale vcetne RJ, bez ni to nebude ono.
Ty kraviny, o kterych mluvis jsou celkem dulezite, nehlede na to, ze tam je napr. cidlo teploty vzduchu, ktere ma desetkrat vetsi odpor nez pro OHC.

K tomu potaku. Normalne vysroubuj ty dve matky a prehod to. Nemusis nic nastavovat.

Takze asi tak pane :wink:

u OHC jcou 4 šroubky na malý tisícihran :D jo stačí to vyndat a přendat ,jen při montáži to dát zhruba tak na prostředek těch direk :wink:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 6 měsíců zpět #14 od Charles
já když jsem se ptal na výměnu poťáku, tak mi řekli že to domanejde viz. to co jsem napsal :?

Více
16 roků 6 měsíců zpět #15 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: 1.6ie Vstrikovani

já když jsem se ptal na výměnu poťáku, tak mi řekli že to domanejde viz. to co jsem napsal :?

no protože mysleli , že si to dáš k nim a oni na tobě vydělaj za takou prkotinu :wink:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Vygenerováno za 0.491 sekund