výměna potenciometru
motor mám 1.6 ie 55 kw 94, jo a pokud má někdo o auto zájem je na prodej.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Nejlepe osciloskopem pri nastartovanem motoru,predpokladam ze nemas.Takze normalni analogovy merak(to uz taky dneska neni normalni vybava).Odpoj konektor.Na tom snimaci jsou 4 piny z mezerou mezi 2 a 3 pinem.Spoj nejak pin 1 a 2 a na tento spoj pripoj jednu svorku meraku prepnuteho na mereni odporu.Druhou svorku pripoj na 4 pin druhy krajni.Pomalinku pohybuj klapkou odpor ba mel pomalu narustat nebo klesat bez vyjaznejsich skoku.Tim jsi promeril 1 potenciometr.Nech pripojeny merak na 4 pinu.Odpoj klemu a spoj s ni 1 a 3 pin.Proved stejne mereni jako prve.Pokud je vse v poradku muzes jeste provest mereni celkoveho odporo snimace a to tak ze merak pripojis mezi pin 1 a 4.Hodnota odporu by podle tabulek bosch mela byt mezi 520-1300ohmy.
Hodne stesti z merenim.
Radek
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
www.fiattipo.net/modules.php?name=Downlo..._op=getit&lid=14
Jinak mas tam i popis jak to zmerit ale ty hodnoty budou dle maho nazoru u kazdeho trosku jine.Jak se rika co kus to original.Tim mym zpusobem promeris integritu odporove drahy a dosedani bezce.
Radek
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Poťák z Fáčka sice asi nemá přesné hodnoty co origo ale auto s ním jede, což je značně pozitivní proti poškozenému originálu. Pokud seženeš originál z Tipa tak jen dobře.
Mám pocit, že se ten neoriginál projeví na spotřebě, ale nedokážu to nijak ověřit, měnil sem ho prakticky po koupení auta a už pět let s tím jezdím...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Takže... Zjistíš snadno že je špatný i bez měření. Prostě ho odděláš a koukneš na dráhy, pokud jsou proškrábnuté až na podklad, tak není co řešit. Není to sice tak vědecká metoda, ale naprosto spolehlivá.
Poťák z Fáčka sice asi nemá přesné hodnoty co origo ale auto s ním jede, což je značně pozitivní proti poškozenému originálu. Pokud seženeš originál z Tipa tak jen dobře.
Mám pocit, že se ten neoriginál projeví na spotřebě, ale nedokážu to nijak ověřit, měnil sem ho prakticky po koupení auta a už pět let s tím jezdím...
pokud vim žádný rozdíl v nich není - výrobce je je bosch u obojího a číslo dílu je take stejne , všechny system bosch mono jetronic jsou stejné jen se liší v tom jak je ta vstřikovací jednotka konstruovaná , jinak jsou všechny díly stejné
tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
poťák je upevněn 4-mi šrouby ve tvaru hvězdičky a ještě je tam na středu takový trn,nemnáte někdo zkušenost s tím jakým nástavcem se to dá povolit?asi je to nějaký speciální klíč aby se do toho každej nemontoval.díky za radu
dá sa kúpiť sada torxových kľúčov - u nás stojí okolo 300sk
pri povoľovaní dávaj pozor na použitie správneho kľúča a na dobré nasadenie do hlavičky skrutky, tieto hlavičky sa rýchlo strhnú a potom je patália odvŕtať...........
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
V železářství koupíš bit za dvě pětky - torxní s dírou, kupoval sem ho přesně kvůli tomu, můžu se ti podívat jaký to je rozměr (tuším 20)tak jsem se dnes chtěl podívat na ten potenciometr,sundal jsem sání a pak jsem že ten poťák je upevněn 4-mi šrouby ve tvaru hvězdičky a ještě je tam na středu takový trn,nemnáte někdo zkušenost s tím jakým nástavcem se to dá povolit?asi je to nějaký speciální klíč aby se do toho každej nemontoval.díky za radu