vodní pumpa - možný repas

Více
16 roků 4 měsíců zpět #1 od Charles
ahoj všem, jelikož mi začala téct vodní pumpa a nikde na internetu jsem nenašel novou na svůj motor 1.6ie DOHC 66kW :cry: tak se chci zeptat, zda by někdo nevěděl nějaké řešení nebo případně přece jen neví o nějakých webovkách, kde ji nabízejí :?: Myslim si, že mi odešla ucpávka, protože ložiska nedělaji rachot, jen to kape :? tohle se stalo I Jendovi (kdyžtak to rozveď) a ten nepřišel na způsob, jakým by se dala ta vodní pumpa rozebrat a případně vyměnit ucpávku a ložiska :( Začínám upadat do zoufalství, že až se to vysype úplně, tak jsem se svym tipem definitivně dojezdil a pomůže leda dát úplně jinej motor (např. 2.0 8V)
Prosím moc opravdu každýho o radu....díky :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #2 od alain
Odpověděl alain pro téma Re: vodní pumpa - možný repas
Mrkni tady podle tvého motoru tady mají akorá není napsané DOHC stačí zavolat a oni většinou obědnají aspon tady u nás.

obchod.autokelly.cz/

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
16 roků 4 měsíců zpět #3 od Charles

Mrkni tady podle tvého motoru tady mají akorá není napsané DOHC stačí zavolat a oni většinou obědnají aspon tady u nás.

obchod.autokelly.cz/

koukal jsem do Kelly i do Benexu, ale podle obrázků to je na úplně jinej motor, ta pumpa je jiná, jak jsem zjistil, můj motor má vodní pumpu zcela jedinečnou, není podobná ani na 2.0 8V ani na jiný motor

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 4 měsíců zpět #4 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: vodní pumpa - možný repas
Rekl bych ze mas to same cerpadlo jako ja.Je to ono?
www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageCmb.asp?PrdRc=1530
Jinak autokelly ji ma taky.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #5 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: vodní pumpa - možný repas
že by přeci jen existovala? Byl by to něco jako zázrak,já ji taky nemohl sehnat.

Karle,ta pumpa když sme měli shozený řemeny,je těsně před dojezdem.Když sem za ní bral,tak má vůly dost velkou.To nebude ucpávka.

Ta pumpa co je na obrázku je na 99% ona.

www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=12614

Tady jí můžeš porovnat,z mého motoru.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #6 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: vodní pumpa - možný repas
Jo tak vypada mam uplne tu samou.Takze se koupit da akorat u autokelly stoji ponekud vice nez u pop-artu.
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #7 od jirk
Odpověděl jirk pro téma Re: vodní pumpa - možný repas
Myslím,že bys uspěl v Černilově u Auto Maleček,je to kousek za Hradcem Králové.TEl. má 495 431 096.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #8 od Charles

Karle,ta pumpa když sme měli shozený řemeny,je těsně před dojezdem.Když sem za ní bral,tak má vůly dost velkou.To nebude ucpávka.

Ta pumpa co je na obrázku je na 99% ona.

Vim, že tam bude i vůle v ložiskách, ale jak se vysere ucpávka, tak teprve pak to začne kapat, zažil jsem to mockrát na žigulovi ;) A ten repas jsem myslel samozřejmě i s ložiskama. ty si seženu v práci za pár korun, ale horší je, jak se dá do té pumpy dostat, bez definitivního zničení :?
Jinak pokud to je ona, bylo by to fajn, ale nevím zda dát skoro 1000Kč za novou, když u této by stačilo pouze vyměnit ložiska a ucpávku, což by stálo desetinu ceny nové...nová pumpa mi ani nesedí do mého rozpočtu oprav a evoluce tipa :( kua to je zase pech :cry:

Více
16 roků 4 měsíců zpět #9 od TooM-As
Hele nekde v lancia klubu jsem nasel fotonavod na repas pumpy. Asi v sekci udelej si sam. Nevim na jaky to bylo motor ale princip bude stejnej. Ale je docela mozny ze zrovna na 1.6 hf.

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
16 roků 4 měsíců zpět #10 od Tomas-Oaza
je to na naftaka.
www.lanciaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=7140

na benzinaka bych mozna doma jednu nasel

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 4 měsíců zpět #11 od TooM-As
á tak to je ono. :oops: s tím obsahem jsem se trochu splet :oops:

Bývalé:
fiat tipo 1.6 DOHC 66kw
fiat tipo 2.0 8V 83kw
fiat tipo 2.0 16V 107kw
Současné:
Fiat tipo 4x4 2.0 8VT 130kw

Více
14 roků 2 měsíců zpět #12 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: vodní pumpa - možný repas
tak co hoši ? povedl se někomu ten repas? dnes jsem vymontoval vodní pumpu, byla už slyšet i za jízdy v kabině, netekla ale hlučná, na hřídelce vůle, a když jsem ji protočil vymontovanou v ruce, zvuk jako železo po železe, ložisko KO..
proto se tady ptám, jestli to jde a jestli nemáte náhodou někdo číslo toho ložiska, nebo postup...
díky za rady

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
14 roků 2 měsíců zpět #13 od Charles
Nedělal jsem to, a to protože to ložisko neseženeš, zase italskej atyp jako třeba jsou v těhlicích. Jednu špatnou jsem ohřál autogenem a pak rozlisoval a sháněl jsem lóžo....jedině mě napadlo tu pumpu prostě vysoustružit na větší průměr, aby se tam vešlo obyčejné ložisko, které mají všude za pár korun. Ale zase jsem se obával, že by mohla být slabá stěna a mohlo by to prasknout...

Více
14 roků 2 měsíců zpět #14 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: vodní pumpa - možný repas
hmmm, to ložisko mi nedělá těžkou hlavu, jsem přesvědčen že za pár babek se určitě dá něco sehnat, škoda že nemáš to číslo nebo alespoň přesný rozměr toho ložiska....
rozeberu to a uvidíme,

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
14 roků 2 měsíců zpět #15 od Charles
No ložisko nemělo žádné číselné označení, takže jsme to měřili posuvkou v krámě. už si to nepamatuju, fakt a navíc ty na 1.6 socce máš jinou pumpu než já na dvouvačce...

Vygenerováno za 0.915 sekund