Stříkačka (tempra 1,6 1992)
- MarianBarton
- Autor tématu
Méně
Více
16 roků 4 měsíců zpět #1
od MarianBarton
TIPO 1.6 DOHC 90hp (149.C2.046) - r.v. 1989
Stříkačka (tempra 1,6 1992) vytvořil uživatel MarianBarton
Hello. Měl sem menší kolizi, tudíž sem měnil převodovku. Myslím, že vše je jak bylo, ale vstřikovací jednotka mi nedává palivo, tudíž motor nechce chytnout. Nezjistil sem, čím to je. udělal sem asi už milion věcí, koéntrol, přeměření, výměn... Při startování se mi ani nehne ručička otáčkoměru. A dočetl sem se, že snímač dává info do digiplexu a ten říká, kolik se má vstříknout směsi... Tudíž se motor roztočí, digiplex řekne, kolik se má vstříknout a start je na světě. Myslíte, že mi někdo poradíte?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 4 měsíců zpět #2
od rs
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Odpověděl rs pro téma Re: Stříkačka (tempra 1,6 1992)
Jiskru to dava?
Nezapomnel jsi pripojit snimac na setrvaku?
Jinak benzin nedavkuje digiplex.
Radek
Nezapomnel jsi pripojit snimac na setrvaku?
Jinak benzin nedavkuje digiplex.
Radek
Persona non grata.
16 roků 4 měsíců zpět #3
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Odpověděl Dresik pro téma Re: Stříkačka (tempra 1,6 1992)
A co ukostření na převodovce resp. motoru?Nezapomněl si vrátit? Bez toho ti to určitě nepojede..
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
16 roků 4 měsíců zpět #4
od bery1970
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
Odpověděl bery1970 pro téma Re: Stříkačka (tempra 1,6 1992)
rozjede se ti čerpadlo po otočení klíčem?
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
- MarianBarton
- Autor tématu
Méně
Více
16 roků 4 měsíců zpět #5
od MarianBarton
Odpověděl MarianBarton pro téma Re: Stříkačka (tempra 1,6 1992)
v pátek sem se trápil s čerpadlem. Nešlo mi mínus do relátka, tak sem to překostřil (očistil kostru na matoru a pořádně utáhl). Od té doby čerpadlo na benzín běží. Jiskru to háže dostatečně. Ale pořád mi nevstřikuje benzín pravda, digiplex neřídí vstřikování, ale zapalování, pokud sem se dočetl dobře... Nemůže být problém v zapalovací cívce? že by chyběl drát...?
16 roků 4 měsíců zpět #6
od bery1970
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
Odpověděl bery1970 pro téma Re: Stříkačka (tempra 1,6 1992)
pokud to háže jiskru tak cívkou to snad nebude,ale pokud nejde benál tak snad regulátor tlaku nebo možná ucpanej vstřik.jestli to nebude ucpaný už před tím.zkus sundat hadičku přívodu paliva dej ji do flašky pust čerpadlo a uvidíš.
r.v.1988-už je pryč
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
- MarianBarton
- Autor tématu
Méně
Více
16 roků 4 měsíců zpět #7
od MarianBarton
Jediný co to nedává, tak minus do vstřiku. Na vstřikovacím ventilu je stálé +, jednotka mu musí připojit mínus (přerušovaně aby to přerušovaně vstřikovalo), a pak vštříkne palivo. Nebo nebo je to špatně a je chyba v eletrice... Dle mého soudu, třeba to je úplně jinak... pokud to připojím na pevno (přímo k baterce) , benzín tam teče proudem. Takže po mechanické stránce je to v pořádku, bych řek. Tudíž je chyba někde v eletrice, ale nevím, kde...
16 roků 4 měsíců zpět #8
od rs
Persona non grata.
Prosimte,rozbehne se ti cerpadlo kdyz zacnes startovat?
Radek
Radek
Persona non grata.
- MarianBarton
- Autor tématu
Méně
Více
16 roků 4 měsíců zpět #9
od MarianBarton
jo. čerpadlo funguje, jiskra, ukostření, nabitá baterka, vyčištěný svíčky, přeměřený kabely od rozdělovače... jen nevstřikuje benzín...
16 roků 4 měsíců zpět #10
od rs
Persona non grata.
My si nerozumime.Ptam se jestli se roztoci pri startu ne po zapnuti klice(tam se roztoci asi na 3s).
Radek
Radek
Persona non grata.
- MarianBarton
- Autor tématu
Méně
Více
16 roků 4 měsíců zpět #11
od MarianBarton
ano
16 roků 4 měsíců zpět #12
od hanzs
Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.
Odpověděl hanzs pro téma Re: Stříkačka (tempra 1,6 1992)
No mas vstrikovani Bosch nebo jine? To jedna vec kdyz se ma radit.
Kdyz rikas ze se ti nepohne ani otackomer - ja bych sazel na nejake cidlo otacek. Ale jak rikam, kdyz nevim co je to za vstrikovani, tak je to je odhad...
Kdyz rikas ze se ti nepohne ani otackomer - ja bych sazel na nejake cidlo otacek. Ale jak rikam, kdyz nevim co je to za vstrikovani, tak je to je odhad...
Tipo 1.4 i.e. r.v.90,
najeto cca 200 tis.
16 roků 4 měsíců zpět #13
od rs
Persona non grata.
Proc jsem se na to ptal .Ridici jednotka pozna ze se pokousis startovat tak ze ma pripojenu svorku 11(rizeni inducky)digiplexu na svou svorku 1.Pokud se ti roztoci cerpadlo znamena to ze pulzy od zapalovani chodi.Pro jistotu to muzes promerit.
Pak by se mohlo jeste eventualne stat ze rj chybi napajeni silove casti (rele 90 dle schemat) ale to u tebe neprichazi v uvahu neb cerpadlo se ti rozbiha a na vstrikovacim ventilu je napajeni , to je rizeno taky jednotkou.
Takze zbyva promerit pripojeni vstrikovaciho ventilu na rj a to je svorka 13.
Nezda se mi ze by to byl elektricky problem kdyz vse funguje jak ma.
Jen tak nastrel kdyz jste tam davali prevodovku nemeli ste nahodou dole i setrvak?Zkus se podivat jestli ti sedi HU na prvnim valci.Todle by byla moznost ze to haze jiskru nekde jinde nez ma.
Radek
Pak by se mohlo jeste eventualne stat ze rj chybi napajeni silove casti (rele 90 dle schemat) ale to u tebe neprichazi v uvahu neb cerpadlo se ti rozbiha a na vstrikovacim ventilu je napajeni , to je rizeno taky jednotkou.
Takze zbyva promerit pripojeni vstrikovaciho ventilu na rj a to je svorka 13.
Nezda se mi ze by to byl elektricky problem kdyz vse funguje jak ma.
Jen tak nastrel kdyz jste tam davali prevodovku nemeli ste nahodou dole i setrvak?Zkus se podivat jestli ti sedi HU na prvnim valci.Todle by byla moznost ze to haze jiskru nekde jinde nez ma.
Radek
Persona non grata.
- MarianBarton
- Autor tématu
Méně
Více
16 roků 4 měsíců zpět #14
od MarianBarton
Vstřikování teď nevím, dostanu se k tomu až večer. Ale to zjistím. Setrvákem sme ani nehli. Jen sme sundali převodovku a dali tam jinou. Napadl mě ten snímač polohy klikového hřídele a počtu otáček. Jen nevím, jak bych ho měl přeměřit?
Mno, k tý svorce 11, pokud si mluvil vzhledem k digiplexu, tak tím si nejsem jist, zda je připojená... Nějakej masér tam dělal tajnej vypínač a je to přes zapalovací cívku. Když se vypl, neukazoval otáčkoměr. A když sem ho zapl, v době než sem měnil přovodovku, dvakrát sem otočil a jelo to. Proto mě napadla ta cívka.
Co jde k hlavní ŘJ(u spolujedce), na svorce 5 a ještě jedné vede drát který byl ukostřen na motoru, Na motoru je -, ale dole u drátu sem naměřil slabé +, drát se cestou několikrát rozvětvuje a zmenšuje... To by mohla být také chyba.
Chlapci, ketří mi pomáhali vyměňovat převodovku mi včera sdělili, že neměli podložený motor a škubl jim o 30cm dolů. Tak by mohl být někde utrhnutý drát...? ale žádnej konektor sem nenašel...
Dostanu se k tomu až večer, nebo zítra, musím jít sekat. Čus. a dikes za rady
Mno, k tý svorce 11, pokud si mluvil vzhledem k digiplexu, tak tím si nejsem jist, zda je připojená... Nějakej masér tam dělal tajnej vypínač a je to přes zapalovací cívku. Když se vypl, neukazoval otáčkoměr. A když sem ho zapl, v době než sem měnil přovodovku, dvakrát sem otočil a jelo to. Proto mě napadla ta cívka.
Co jde k hlavní ŘJ(u spolujedce), na svorce 5 a ještě jedné vede drát který byl ukostřen na motoru, Na motoru je -, ale dole u drátu sem naměřil slabé +, drát se cestou několikrát rozvětvuje a zmenšuje... To by mohla být také chyba.
Chlapci, ketří mi pomáhali vyměňovat převodovku mi včera sdělili, že neměli podložený motor a škubl jim o 30cm dolů. Tak by mohl být někde utrhnutý drát...? ale žádnej konektor sem nenašel...
Dostanu se k tomu až večer, nebo zítra, musím jít sekat. Čus. a dikes za rady
16 roků 4 měsíců zpět #15
od rs
Persona non grata.
Svorka 11 na digiplexu pripojena byt musi neb ovlada inducku a zaroven je spojena s rj(neco na zpusob otackomeru).Ale todle spojeno byt musi jinak by ti nebezelo cerpadlo pri startovani ale jen to otoceni klice do zakladni polohy(ty 3s).Pokud by byl vadny snimac HU tak by ti nehazelo jiskru.Jinak pokud chces merit tak odpor by mel byt v rozmezi 700-900 ohmu(indukcni snimac)
Zeme na jednotce jsou 5,6 a 25 a vsechny musi byt tvrde zeme.Pokud tam neco meris tak prezemnit.
Radek
Zeme na jednotce jsou 5,6 a 25 a vsechny musi byt tvrde zeme.Pokud tam neco meris tak prezemnit.
Radek
Persona non grata.
Vygenerováno za 0.488 sekund