Víčko nádrže
11sax
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz
Víčko na tipu nemá žádne ventily. Je to jen víčko a o tlak v nádrži se stará oboustranný ventil co je v blatníku nad hrdlem nádrže.
Pletu se? Celkem mě to zajímá, protože jsem víčka vyráběl.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Do forda a jiných aut se dávají víčka co mají dva ventily. Mají za úkol srovnávat tlak v nádrži na rozumnou hodnotu. U Fiata jsem zatím nic takového neviděl a zajištujě to právě ten ventil co jsem psal.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
A procpak myslis, ze ten fordacky ventil pro benzinove vypary davaji i do TipaAha. Tak ssundat víčko fakt problém nemám, spíš naopak
Do forda a jiných aut se dávají víčka co mají dva ventily. Mají za úkol srovnávat tlak v nádrži na rozumnou hodnotu. U Fiata jsem zatím nic takového neviděl a zajištujě to právě ten ventil co jsem psal.

Každopádně víčko do forda bych určitě nechtěl. Od té doby co jsem to vyráběl se na křižovatkách vyhýbám kadému autou co vypadá přibližně jako Ford

Jsem to nepochopil. Ale jestli se ptáš na ventil co je na hoře v podběhu, tak je to Fiat
Každopádně víčko do forda bych určitě nechtěl. Od té doby co jsem to vyráběl se na křižovatkách vyhýbám kadému autou co vypadá přibližně jako Ford
Takže i Mazda 121, VW Sharan, Seat Alhambra... atd. atd

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Po pádu víčka z výšky cca 120 cm se ulomil kousek vnějšího pastu.Po přilepení vypadalo normálně.Od té doby problémy se startem,po 1-2 dnech stání zaručeně.Přes rady,že nemůže to mít vliv jsem po 6 měsících víčko vyměnil za jiné a jsem bez problémů.Mechanici nechápou.Je to náhoda ?Jak?
Víčko na tipu nemá žádne ventily. Je to jen víčko a o tlak v nádrži se stará oboustranný ventil co je v blatníku nad hrdlem nádrže.
Pletu se? Celkem mě to zajímá, protože jsem víčka vyráběl.
11sax
Na tom byvalem DOHCku jsem mel ventil na odvetravani z logem FORDJsem to nepochopil. Ale jestli se ptáš na ventil co je na hoře v podběhu, tak je to Fiat

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka
www.lanciaklub.cz