Prosím o pomoc

Více
16 roků 2 měsíců zpět #1 od Jurasek
Prosím o pomoc vytvořil uživatel Jurasek
Zdravím všechny přítomné.Mám problém s Temprou 1.6.Začala zlobit a popíšu co dělá. Škube jako kdyby docházel benzín a na volnoběh nedrží otáčky a chcípe.Když odpojím pod zapnutýma kontrolkama mínus od baterky a nechám ho chvíli odpojený tak pak zase dva až tři dny jezdí normálně.Pokud někdo měl takovou závadu nebo by byl schopný pomoci budu mu vděčný

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #2 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: Prosím o pomoc
Zkus pročistit různý kontakty od čidel a kostry (postup tu je), pak můžeš ty čidla i proměřit, návod je v článcích. Tím, že odpojíš kostru, vyresetuješ řídící jednotku a těch pár dnů trvá, než se zas "zblbne".

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 2 měsíců zpět #3 od Jurasek
Odpověděl Jurasek pro téma Re: Prosím o pomoc
Podívám se na to a uvidím jestli to bude ono.Jinak díky za radu

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od Jurasek
Nemohla by to dělat lambda sonda?

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: Prosím o pomoc
gratuluju máš stejný problémy jako já,koupil jsem si jiný auto tak už to neřeším.s tou baterkou jsem to taky tak dělal se stejným výsledkem.vzhledem k tomu že jsem na autě vyměnil co se dalo,krom právě lambdy,která by to mohla být,tak ještě co jsem nezkusil je indukční cívka na kterou bych možná vsázel,ale experimentovat už nebudu.

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od MaxMotoz
Odpověděl MaxMotoz pro téma Re: Prosím o pomoc
Taky bych to tipoval na lambdu.Mi se nejdříve oběvila díra v plynu.Pak se to postupně zhoršovalo a ke všemu to začalo i brutálně žrát,chcípat a celé to bylo ůplně rozhašené.Když sem to dal známému na tester-tak mi řekl, že lambda pořád hlásí chudou směs i když to není pravda-proto ta spotřeba-prostě mi to pořád uchlastávala.Po výměně to zase šlapalo jak švýcary.Ale s odpojením baterky sem to nezkoušel,jestli se to na tu chvíli stratí,ale v registru závad záznamy o vadě byly.Ty sme smazali.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #7 od Jurasek
Já už jsem byl u dvou známých aby mi to napíchli na diagnostiku jenomže bohužel se nechce spojit s diagnostikou takže nejdou vyjet závady.Už jsem taky vyměnil co se dalo a napadá mě jenom už ta lambda

Více
16 roků 2 měsíců zpět #8 od bery1970
u mě byla diagnostika vyhozený prachy -nezjistili nic,ještě měli držku.s tou lambdou jestli to zkusíš tak napiš jak to dopadlo.

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 2 měsíců zpět #9 od MaxMotoz
Odpověděl MaxMotoz pro téma Re: Prosím o pomoc

Já už jsem byl u dvou známých aby mi to napíchli na diagnostiku jenomže bohužel se nechce spojit s diagnostikou takže nejdou vyjet závady.Už jsem taky vyměnil co se dalo a napadá mě jenom už ta lambda

No a není jednotka ko?Registr závad by měl být čitelný.Pokud jednotka neodpovídá, tak jestli není problém v ní.Lambda jde změřit samostatně jestli je dobrá nebo ne.Pořád mi ale neštimuje proč po odpojení baterky tj. restart řídící jednotky to 2dny jede a pak konec.Lamda pokud by byla odvařená by prostě nefungovala a blblo by to pořád, odpojení baterie by na to nemělo mít žádný vliv,protože lambda by házela nesmysly a podle toho by to taky jelo.Možná by stálo za pokus vypůjčit řj. z jiného funkčního auta a vyskoušet to.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #10 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Prosím o pomoc
Mozna jsem to prehlidl,ale mohl bys specifikovat motor 1.6 a rok vyroby nebo cislo motoru?
Radek

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #11 od Jurasek
Tak motor je 1.6 I-E 57 kW a rok výroby je 1991

Více
16 roků 2 měsíců zpět #12 od bery1970

No a není jednotka ko?Registr závad by měl být čitelný.Pokud jednotka neodpovídá, tak jestli není problém v ní.Lambda jde změřit samostatně jestli je dobrá nebo ne.Pořád mi ale neštimuje proč po odpojení baterky tj. restart řídící jednotky to 2dny jede a pak konec.Lamda pokud by byla odvařená by prostě nefungovala a blblo by to pořád, odpojení baterie by na to nemělo mít žádný vliv,protože lambda by házela nesmysly a podle toho by to taky jelo.Možná by stálo za pokus vypůjčit řj. z jiného funkčního auta a vyskoušet to.

já vyměnil i ř.j z funkčního vozu a bez výsledku,ale neříkám že by to juráskovi nemohlo pomoct.v těchto problémech stojí za zkoušku vše, i zdánlivě nesouvisející.

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 2 měsíců zpět #13 od Jurasek
Nedalo mi to a ještě teď jsem se šel na tu lambdu podívat.Mám Fiata jeden měsíc a předpokládám že je lambda zespodu podvozku na výfuku.Jestli ano tak jsem zjistil že je utržená a byla pouze zalepená izolačkou.takže problém se asi našel.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #14 od bery1970
tyhle problémy měla snad polovina lidí tady a každej to vyřešil odstraněním úplně odlišné závady.pro příklad pouhým očištěním koster,což je to nejjednoduší.já vyzkoušel skoro vše a nic,takže ti skutečně upřímě přeju aby jsi to vyřešil.

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 2 měsíců zpět #15 od bery1970

Nedalo mi to a ještě teď jsem se šel na tu lambdu podívat.Mám Fiata jeden měsíc a předpokládám že je lambda zespodu podvozku na výfuku.Jestli ano tak jsem zjistil že je utržená a byla pouze zalepená izolačkou.takže problém se asi našel.

jo ,lambda je tam kde píšeš,takže jestli ji vyměníš a vůz bude ok tak dej vědět.

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Vygenerováno za 0.489 sekund