Vodní pumpa

Více
16 roků 2 měsíců zpět #1 od Dvoři
Vodní pumpa vytvořil uživatel Dvoři
čau tipaři zjistil jsem nepříjemnou věc že mi teče vodní pumpa...Dnes bych jí chtěl objednat tak prosím o rady na co si dát bacha a jak to udělat co nejrychlejc a jeslit se vůbec mám do toho pouštět sám když o motoru bohužel moc nevím..díky za rady
Je to Tipo 1.8 granturismo s klimou

bývalé--Tipo 1.8 GT r.v.93 77kw
nyní--Alfa Romeo 2.0JTS r.v. 2002 125kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Vodní pumpa
Ahoj, pumpa teče a nebo zatím jen "kape" :?: mě už takhle za letošní sezonu odešla druhá :evil: Je lepší vypustit vodu do lavoru, pokud v ní máš fridex..když ne, tak vyteče až povolíš pumpu...Jinak na výměně nic není, bohužel aby ses na ni dostal, tak musíš shodit sání. Potom povolíš altík, shodíš řemen. Já jsem si pro lepší přístup a abych na to viděl i sundal kryt rozvoďáku. Pumpa drží na 4 šroubech, pak je ještě potřeba povolit a sundat přívodní hadici.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #3 od Dvoři
Odpověděl Dvoři pro téma Re: Vodní pumpa
no voda vyteče během dne 2 litry ale pak už to ani nekápne at s tím jezdím 1den nebo 5....Ale pořád mi není jasný jakse k ní dosanu na krytu rozvodů mám hned nalepenej blatník :?: :?:

Více
16 roků 2 měsíců zpět #4 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Vodní pumpa

Ale pořád mi není jasný jakse k ní dosanu na krytu rozvodů mám hned nalepenej blatník :?: :?:

no vodní pumpa je na stejnym řemenu jako je alternátor a servo-pumpa, tenhle řemen jako všechno pohání řemenice co drží na klice. Jinak kryt rozvodů jde sundat normálně, nic na něm nalepené není..je to jen kryt, aby tě řemen nechytil, když se v tom vrtáš a máš to natočený :) Vodní pumpa je vzadu na bloku motoru nahoře kousek pod hlavou

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #5 od Dvoři
aha já jsme mysel že je níž takže jí budu vyndavat ze zhora ne ze spodu auta :?:

Více
16 roků 2 měsíců zpět #6 od Dvoři
a nemusim teda sundavat rozvody :?:

Více
16 roků 2 měsíců zpět #7 od MaxMotoz
Odpověděl MaxMotoz pro téma Re: Vodní pumpa

a nemusim teda sundavat rozvody :?:

Ne rozvody zůstanou tak jak sou. Jenom ten plastový kryt z rozvodů se sundává pro lepší přístup, ale de to i tak. Jen musí mít člověk trochu gumové ruky, aby se dostal na ty spodní šrouby. De to v pohodě, žádný problém. Jen je důležité před nahozením nové pumpy pořádně očistit dosedací plochy pro těsnění.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #8 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Vodní pumpa
Doporučuju ti sehnat nějakou golu střední velikosti,Tonou se tam na jeden šroub nedostaneš.Ten jeden šroub sem povoloval 1 hodinu,ale šlo to s ruskou golou.Nejdřív budeš muset schodit řemenici s pumpy,záleží na typu pumpy.Ty šrouby se nacházej za řemeničkou.Je to docela o nervy,ale zvládnout se to dá.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #9 od Dvoři
goly těch mám dost jako o vrcajk se nebojim měl jsme strach s těch rozvodů když je tam můžu nechat tak to snad zvládnu...sunadný kryty už jsme jednou měl,sání mám z druhy strany tak snad to pujde dobře díky moc za rady napíšu až dodělám

Vygenerováno za 0.374 sekund