záměna motorů

Více
16 roků 1 měsíc zpět #1 od kapitán
záměna motorů vytvořil uživatel kapitán
1) lze na pohled zaměnit motor 1,6 a 1,4?
2)složitost výměny palivového čerpadla na 1,4 (je to podobné jako např na šádesech,105,120,fávo)
Děkuji za odpovědi,mám možnost za hubičku koupit tempru SW s vyměněným motorem,tsk a e má a prošla OK.díky pal.čerp.přišli na jiný motor.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #2 od geeny666
Odpověděl geeny666 pro téma Re: záměna motorů
divím se že na to nepřišly při kontrole typu motoru podle čísla ale to je jejich problém, každopádně 1.4 a 1.6 ohc je na pohled stejný, rozdíl je v bloku motoru, nese jiné číslo( typ motoru) a je jiné vrtání a zdvih než 1.4. Palivové čerpadlo je na 1.4 a 1.6 ohc naprosto stejné, nevím jestli jsem to špatně pochopil ale kvůly toho to poznaly? je to divné. výměna je naprosto jednoduchá. pokud chceš popis výměny tak napiš ale tady se mi to rozepisovat nechce. ahoj :wink:

fiat Tipo 3DV červené 2,0 8VT

Více
16 roků 1 měsíc zpět #3 od kapitán
Odpověděl kapitán pro téma Re: záměna motorů
Nevím zda na záměnu přišli na základě toho pal.čerp.Jen bylo sděleno,že byla v servise a tam na základě nějakého dílu na to přišli,nevím zda toho čerpadla.Číslo a typ motoru je asi pěkně překlepany,takže na to nepřišli,Na citroenu BX14RE je to pal.čerpadlo na dvou šroubech pěkně v levém horním rohu motoru.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #4 od geeny666
Odpověděl geeny666 pro téma Re: záměna motorů
u tipa je pal čerpadlo v nádrži, je stahnutým takovým větším jakoby se silonu připomínající prsten ten se se vykroutí, musíš odpojit hadice ( 1 přívodní k mototru + vratná je chytnuta 6.matkou pozor často rezivý a nejde povolit až se zalomí, a odzdošňovací hadice na výpary) pote musíš vytahnout plovák ten je chycený s čerpadlem vede k němu jeden z konektoru. z vrchu ma pohled kruhový asi 6cm, ten se pootočí asi o půl otačky až povolí a vytahneš, pote už můžeš vytáhnout zbytek čily palivové čerpadlo. vytahuj to z nádrže opatrně a nic silou jinak ho můžeš poškodit! hodně zdaru :twisted:

fiat Tipo 3DV červené 2,0 8VT

Více
16 roků 1 měsíc zpět #5 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: záměna motorů
Ja myslim ze to myslel jinak.Na tom 1.6 motoru je asi cerpadlo mechanicke,todle se ale davalo do 1.4 i 1.6.Takze jedina vec na pohled co je jina je cislo typu motoru.Jinak se nedaji ty motory od sebe rozeznat.Myslim OHC.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #6 od kapitán
Díkes.Vidím,že jsi to napsal lépe než je to v "jak na to".
Zatím pořád přemýšlým zda do toho jít,při minulé koupi to bylo obdobné,akorát jse neměl tucha,že jsou sfalšovány identifikátory.A navíc mi stojí před barákem nepojízdnej pažout v naftě s diagnózou prasklá hlava nebo fouklé těsnění.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #7 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: záměna motorů
Na bloku v předu je na pravé straně mezi krajníma svíčkama vyznačený objem asi 5cm písmem, pokud to někdo nevybrousil a nejsi slepej tak bys to měl na první pohled vidět, jinak jen od oka jsou oba motory stejný (jednovačky)

Více
16 roků 1 měsíc zpět #8 od kapitán
to michal -tiparPokjud by si přečetlmoje příspěvky,tak bys věděl,že na to nepřišli ani na STK a E ani na evidenční kontrole.Já zatím to auto neviděl,komunikuji s majitelkou e-mailem.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #9 od kapitán
Čekám až mi konečně sdělí co by za něj chtěla a hlavně mi slíbila poslat foto.Díky tomu motoru se ho s manželem chtěj za každou cenu zbavit.Takže o něm vím tolik co Vy z těchto příspěvků.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #10 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: záměna motorů
My měli benzínovou Tempru 1.4 karbec 11 let a nikdo neřek ani ň, v papírech bylo napsáno že je to 1.4, ovšem podle VIN to měla být 1.6 (což jsem ovšem nevěděl ani já). Kupodivu na to přišli (nevím jak) při poslední technický před rokem. No nějak to tou technickou prošlo, přimhouřený voči uši, ale nechápu proč to dycky procházelo a nikdo nic neřek, když nakonec se na to přišlo.

V techničáku mám zapsáno motor 159 A 2.000 (1372 ccm), ale VIN je tam napsaný takový, že tam má být šestnáctka. Ale podle mýho - co je psáno, to je dáno, ne? Nikdo by mi neměl dělat problémy na technický, když se číslo i typ motoru shodují s údaji, které jsou o něm zapsaný v TP, i když nesedí s VIN. Nebo se pletu?

Krom toho auto je v roce 94 přivezený z Německa a všechny údaje jsou v českým techničáku už od začátku, mezitím to prošlo 3 majitelema, takže motor se změnil už asi v Německu.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #11 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: záměna motorů

to michal -tiparPokjud by si přečetlmoje příspěvky,tak bys věděl,že na to nepřišli ani na STK a E ani na evidenční kontrole.Já zatím to auto neviděl,komunikuji s majitelkou e-mailem.

No jestli bereš STK jako nejvyšší autoritu, která zkontroluje celý svět tak to je mi tě líto :roll:

Více
16 roků 1 měsíc zpět #12 od kapitán
To michal-tipar.Soudím podle STK jak se dělá u nás,spíše projde auto s celým motorem od oleje než s přeraženým nebo podezřelým WINem.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #13 od kapitán
Ještě jsam zapomněl dodat-ptal jsem se na vzhledovou zaměnitelnost motorů 1,4 a 1,6 ,ne na identifikátory.Nevím jak to mají fiaty,ale pažouti (konkrétně 405) mají ve WINu rok výroby,kastli (break nebo sedan),typ motoru a palivo.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #14 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: záměna motorů
No a na to na co jsi se ptal jsme ti uz dva odpovedeli.Pokud OHC tak se pouhym okem rozeznat neda.Pokud by 1.6 byla DOHC tak tam to pozna i slepy.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #15 od kapitán
To RS zjistil jsem,Vaše odpovědi jsou vyčerpávající,posl.příspěvek (můj)byl je dovysvětlující .Pokud bude jiný dotaz,založím nové vlákno.Tímto považuji toto téma za uzavřené.Všem díkes za rady .

Vygenerováno za 0.493 sekund