Snímač hladiny paliva

Více
15 roků 11 měsíců zpět #1 od Jan
Snímač hladiny paliva vytvořil uživatel Jan
Ahoj, neví někdo kde se dá sehnat ten odpor co je ve snímači hladiny paliva v Tipu ? případně jestli někdo neví jestli to jde z nahradit z něčeho jiného.Mám polovinu vychozenou takže to ukazuje jen asi od poloviny nadrže nahoru :( Díky

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #2 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Snímač hladiny paliva
Z jinýho auta. A nebo ohnout tu packu, aby chodila mimo ten vyběhanej pruh.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
15 roků 11 měsíců zpět #3 od bobik43
Odpověděl bobik43 pro téma re

Z jinýho auta. A nebo ohnout tu packu, aby chodila mimo ten vyběhanej pruh.

Presne tak. Resil jsem to kdysi. Ohnul jsem ty kontakty mimo vybehany drazky a uz nejakej ten patek pohoda

Prodej použitých dílů Fiat Tipo 1.9TDS. Malý bazárek na www.bazarekfiat.wz.cz

Více
15 roků 11 měsíců zpět #4 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Snímač hladiny paliva
...celkom tomu nerozumiem ako sa daju vyhnuť,mam dojem že kontakty chodia po celej širke drážky...alebo sa mylim...???

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
15 roků 11 měsíců zpět #5 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Snímač hladiny paliva
Mně skákě řučička paliva podle nálady nebo do rytmu hudby. Chtěl jsem to dneska před chvílí vyčistit a když jsem odšrouboval ten dekl a stáhl hadice, tak jsem to raději rychle zakrytoval, protože na mě zíral takovej velkej mechanismus, že jsem to raději nechal plavat v naftě dál. Čekal jsem tubus, kterej se krásně vytáhne ven, pročistí a vrátí zpátky. Ale vrtat se v tom s tak špinaváma rucema se mně nechtělo :lol:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
15 roků 11 měsíců zpět #6 od stiglitz
To musíš odpojit, vzít domů, dát na stůl, pořádný světlo, hadry, a otevřít pívo. Nic zbrkle nedělat. Já z toho měl hrůzu. Ale nevím jak u dieselu. :cry:

stiglitz.
/////

• jumbo
15 roků 7 měsíců zpět #7 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Snímač hladiny paliva
K ćemu je ten śroub na spodku tubusu?

Více
15 roků 7 měsíců zpět #8 od stiglitz
Je to kalibrace toho snímače, šteluje se to aby množství paliva odpovídalo poloze ručičky, protože když jsem to vyměnil ukazovalo to oproti starýmu nesmysly, takže jsem to okometricky nastavil podle starýho palivoměru.

stiglitz.
/////

• jumbo
15 roků 7 měsíců zpět #9 od jumbo
ja mel venku tubus a ćistil jsem plovak a kontakty. Ale nevímjestli jsem se trefil jak to bylo původně. Co se stane když otočím plovák na kontakty o 180 stupňů oproti původnímu stavu?

Více
15 roků 7 měsíců zpět #10 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Snímač hladiny paliva

ja mel venku tubus a ćistil jsem plovak a kontakty. Ale nevímjestli jsem se trefil jak to bylo původně. Co se stane když otočím plovák na kontakty o 180 stupňů oproti původnímu stavu?

Nějak nechápu té poslední větě, ale pokud už v tom něco otočíš, tak by se nemělo nic stát. Leda šroubek kalibrace - ovlivňuje hladinu, kterou ti bude ukazovat ručička.

Ale no stress, protože plovák funguje tak, že částečně plave na hladině. Nějaké otočení tím šroubkem zásadně neovlivní ukazatel. Pružinka není tak silná, aby vytlačovala těleso plováku nad hladinu, takže to nějak zůstane v pohodě.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

• jumbo
15 roků 7 měsíců zpět #11 od jumbo
Myslel jsem když otočím ten plovák v tubusu. V tubusu je plovák a má navrchu dva placaté kontakty. V podstaté je to odporová dräha. Celou drähu jsem ohmicky měřil. Do prvni poloviny té dráhy mi to ukazuje zkrat ( asi proto mi nesvítí LED diody když mám benzïn do půlky nadrže ). Od horní poloviny té odporové dráhy už to ukazuje nejaký ohmický odpor a LED diody svítí. Takźe závada bude v kontaktech na plováku.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #12 od S3m8a
Odpověděl S3m8a pro téma Re: Snímač hladiny paliva
jo to ja mam rucicku taky podle rytmu :-D skoro ...

hlavne co me vytaci je ze i kdyz mi to ukazuje 1/4 nadrze tak mi sviti zebravy oko :-D

Vygenerováno za 0.448 sekund