pomalé startování

Více
15 roků 10 měsíců zpět #1 od Charles
pomalé startování vytvořil uživatel Charles
Tak jak nám přituhlo, projevil se v plné míře problém, který začínal už od podzimka :? startér v tipu mi točí strašně pomalu a dělá větší rachot než by měl. Samozřejmě to je hodně zapříčiněno mrazy a zatuhlým motorem, ale jak jsem psal, od podzimku jsem začal pozorovat pomalejší točení a prodloužující se starty :( Bohužel nenašel se čas na jeho vyndání a kontrolu před zimou. Takže mě zajímá, jestli měl někdo taky takový problém, případně jak ho vyřešil. Jaké myslíte, že by mohly nastat závady?
díky všem za postřehy ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 10 měsíců zpět #2 od S3m8a
Odpověděl S3m8a pro téma Re: pomalé startování
jo me to taky tocilo pred zimou pomalu a pak prestal uplne ... znamej mechanik rozebral a vycistil komplet starter a poradne se dobila baterka a bylo to OK ale jak sme se bavily u tebe - jezdim kratky trasy takze se baterka nestiha moc dobit tak kdyz ho treba necham stat par dni tak se chytne az na treti ctvrtej pokus ...

Více
15 roků 10 měsíců zpět #3 od hondzik1
Odpověděl hondzik1 pro téma Re: pomalé startování
Spíš si myslím, že startér bude v pohodě, ale baterka v těhle extrémních mrazech nedává tolik kolik by měla... Napětí má třeba dobrý, ale s proudem to bude horší... :roll:
A to asi i kdyby jsi měl baterku novou... Je prostě hnusnej mráz...

Fiat Tipo 2.0 i.e 8V GRANTURISMO
cca. 350 000 km už je K.O., jen motor je stále O.K.
Nyní Tipo 1.4, 51KW, které mě mile překvapilo..
Bude transplantace a znovuoživení 2.0 ie

Více
15 roků 10 měsíců zpět #4 od TDGT
Odpověděl TDGT pro téma Re: pomalé startování
no zavady, zavada muze byt jen jedna a to ta ze ti starter vypovi uplne sluzbu,nic jineho to zpusobit nemuze

/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

Více
15 roků 10 měsíců zpět #5 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: pomalé startování
No baterka je nová 72Ah, ta dává proud jako prase, nabitá je, protože když ji dám na nabíječku, tak po půl hodince je ampérmetr na nula a už se nenabíjí. Podle budíků uvnitř není pokles proudu proti létu nijak rozdílnej. Prostě to pozoruju delší dobu, poznám jak to startovalo dřív. Je klika, že to chytá dobře, takže se rozběhne i při tom pomalym otáčení, ale je mi to proti srsti :evil:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 10 měsíců zpět #6 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: pomalé startování

Tak jak nám přituhlo, projevil se v plné míře problém, který začínal už od podzimka :? startér v tipu mi točí strašně pomalu a dělá větší rachot než by měl. Samozřejmě to je hodně zapříčiněno mrazy a zatuhlým motorem, ale jak jsem psal, od podzimku jsem začal pozorovat pomalejší točení a prodloužující se starty :( Bohužel nenašel se čas na jeho vyndání a kontrolu před zimou. Takže mě zajímá, jestli měl někdo taky takový problém, případně jak ho vyřešil. Jaké myslíte, že by mohly nastat závady?
díky všem za postřehy ;)

ty me udivujes tedy. to je snad jasny ze bys ho mel vycistit,tos mel udelat hned jak si zpozoroval priznaky ze to toci slabo. :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
15 roků 10 měsíců zpět #7 od Charles
Tomasi, on není špinavej, už jsem ho jednou venku měl, spíš se obávám, že je v háji uložení rotoru a může se lehce křížit, nebo už jsou v kopru uhlíky a nebo je problém ještě někde jinde :roll: v týhle kose se mi neche ho jen tak vyndávat, pak laborovat a shánět. Tak sem se zeptal, jestli někdo neměl stejnej problém, abych šel na jistotu ;)

Více
15 roků 10 měsíců zpět #8 od TDGT
Odpověděl TDGT pro téma Re: pomalé startování
to nepoznas co presne na starteru muze byt spatny,vetsinou je pricina to ze pomalu toci jak popisujes ale ty faktory proc to tak je muze byt kterejkoliv ztoho co tu bylo receno,plne funkcni starter sezenes za par stovek nebo u nas davaj startery po repasy za litr,taky sem si jeden poridil ,kdyby nahodou me ten muj dosavadni nejak prekvapil :wink: za ty prachy jen tak repasovanej nesezenes

/F/I/A/T/ Tipo 1.6 DOHC (krásnej začátek)
/F/I/A/T/ Tipo 1.9 TD GranTurismo . . . my first big love . . .
Alfa Romeo 145 1.9 JTD Limited Edition 500 (461 kus této pouze 500 kusové série) chip 100kw a 306 NM :)

Více
15 roků 10 měsíců zpět #9 od Tomas-Oaza
me malo tocil jak sem kappu koupil. rozdelal sem ho,poradne vycistil a kdyz sem zjistil ze ten pajsl stoji 1800 tak sem ho zase slozil zpatky a jede jak za mlada,no a bude to uz tretim rokem :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
15 roků 10 měsíců zpět #10 od Charles
starší jetej je řešení, ale nevíš nikdy, jak dlouhodobé bude. Ale je fakt, že asi nic jiného nezbyde, na repas nemám finance, krize dorazila už i k nám :? doufám, že ještě chvíli vydrží, aspoň než bude zase nad nulou :x nemám rád zimu, led a sníh...už aby bylo 30° ve stínu :P

Více
15 roků 10 měsíců zpět #11 od hondzik1
Odpověděl hondzik1 pro téma Re: pomalé startování

starší jetej je řešení, ale nevíš nikdy, jak dlouhodobé bude. Ale je fakt, že asi nic jiného nezbyde, na repas nemám finance, krize dorazila už i k nám :? doufám, že ještě chvíli vydrží, aspoň než bude zase nad nulou :x nemám rád zimu, led a sníh...už aby bylo 30° ve stínu :P

Ty to nemáš rád, já to taky nemám rád a co teprve auták ze slunné itálie...
Ten patří na klikatý cestičky pěkně v suchu a v teple... :)

Fiat Tipo 2.0 i.e 8V GRANTURISMO
cca. 350 000 km už je K.O., jen motor je stále O.K.
Nyní Tipo 1.4, 51KW, které mě mile překvapilo..
Bude transplantace a znovuoživení 2.0 ie

Více
15 roků 10 měsíců zpět #12 od Tomas-Oaza
starsi nekde mam doam urcite,asi 2 nebo 3 kousky :lol: pokud ho mas teda zezadu,ale asi jo kdyz vidim ze mas DOHC

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
15 roků 10 měsíců zpět #13 od Charles
jasně že je zezadu ;) jaká je tvoje případná cena?

Více
15 roků 10 měsíců zpět #14 od Tomas-Oaza
500

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
15 roků 10 měsíců zpět #15 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: pomalé startování
Kdykoli jsem ho vyndal a vyčistil, ale hlavně - opucoval VŠECHNY kontakty, očka a tak - spoje, točil o poznání ochotněji. Na jaře to udělám zase, oxidace je prevít.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Vygenerováno za 0.519 sekund