po zahřátí nestartuje

Více
15 roků 9 měsíců zpět #1 od Jan
po zahřátí nestartuje vytvořil uživatel Jan
Ahoj lidi, mám problém, mám tipo 1.1 a když zahřeju pořádně motor na plnou teplotou tak je konec se startováním, neháže to jiskru, neví někdo čím to může být ? jak se motor po nějaké době ochladí tak už to jde :? :?

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #2 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: po zahřátí nestartuje
Tý jo, prosím mohl bys udělat fotky motoru a poslat mi je? tipo 1.1 je rarita a to dost, teď se na foru chystá projekt se všemi motorizacemi. Opravdu dík a sorry že ti lezu do tipocu ;)

Jinak k tématu, nevím jak moc je ten motor podobnej třeba 1.4, ale mohl by být problém v čidle otáček motoru :?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 9 měsíců zpět #3 od Jan
Odpověděl Jan pro téma Re: po zahřátí nestartuje
v pohodě, snímač tam žádný není, je to motor co dávali do una , prostě jednoduchý obyčejný karburátor bez jakékoliv elektroniky :)

Více
15 roků 9 měsíců zpět #4 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: po zahřátí nestartuje
no ale nějaká elektrika tam přece bude :) Má to zapalovací modul a nebo nějakou obyčejnou cívku? Jak jsou na tom svíčky, kabely, rozdělovač?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 9 měsíců zpět #5 od Jan
všechno vypadá v pořádku, jak je motor studený a klidně do těch -20 jak bylo nedávno tak to chytne okamžitě,i těch 60 - 70 stupňů ještě startuje,ale jak má víc tak konec :(

p.s. fotku ti udělám zítra

Více
15 roků 9 měsíců zpět #6 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: po zahřátí nestartuje
No do tipa se daval motor 1.1 ze vstrikem mono-motronic.Karburator z Una mel jiny objem a vykon.
Takze pokud tam mas karbec a nemas digiplex tak je to jednoduche.V rozdelovaci je prerusovac a ten to delat nemuze(kontakt zavisly na teplote jsem jeste nepotkal).No a zustava ti jen inducka,ktera prozmenu byva casto zavisla ne teplote.Takze rucne prozkouset haze-li to jiskru (palivo jsi predpokladam kontroloval).

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #7 od Jan

Více
15 roků 9 měsíců zpět #8 od rs
Tak prozkousej tu inducku.
Zmer je-li na ni napeti po otoceni klicem.Ta predpokladam bude kdyz to studene jezdi.No a druha strana inducky je prizemnovana prerusovacem.Takze pokud tu druhou stranu(ktera vede k prerusovaci) pripojis na zem a odpojis tak ti musi prezkocit jiskra.Pro tuto zkousku odpoj vn kabel z palce a dej ho nekam do blizkosti kostry auta.Pokud jiskra neprezkoci tak je treba inducku ulozit do komunalniho odpadu a provest vymenu za jinou.Pokud prezkoci tak je problem v rozdelovaci nebo palci nebo mas maly odtrh na kontaktu prerusovace a vlivem teploty dochazi k deformaci zakladove desky a kontakt se nerozpina(cimz si vlastne odporuji,todle je kontakt zavisly na teplote).
Nakonec nezbyva nez podotknout: Pro vlastni bezpeci a zdravi tuto zkousku provedej v rukavicich
Vzhuru do zkouseni

Persona non grata.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #9 od Jan
díky za radu, jdu to zkusit .Přerušovačem to nejspíš nebude,žádný tam není,je to bezkontaktní ale možná nedejbože ta indukční cívka :?
p.s. je možné ji nahradit jinou? npř. starou ze škodovky ?

Více
15 roků 9 měsíců zpět #10 od rs

v pohodě, snímač tam žádný není, je to motor co dávali do una , prostě jednoduchý obyčejný karburátor bez jakékoliv elektroniky :)

Tak a ted ti uz opravdu nerozumim.Prvne tvrdis ze tam snimac neni a ted zas pises ze zapalovani je bezkontaktni.Na todle se spatne odpovida gor kdyz jsem nikde nenasel ze by se tenhle motor do Tipa daval.
No nic.Pokud tam je bezkontaktni zapalovani a je to fakt motor ala Uno(delal se i z prerusovacem)tak u civky je i vlastni modul zapalovani e ten se choval timto nehezkym zpusobem.

Persona non grata.

Více
15 roků 9 měsíců zpět #11 od Jan
omlouvám se, špatně jsem se asi vyjádřil :oops: je to obyčejný motor s karburátorem a jednoduchou elektrikou,žádné vstřikování,snímače kde čeho, váhy vzduchu atd. :) jinak problém se zdá vyřešený,vytáhl jsem všechno (rozdělovač,cívku) vyčistil,umyl, prostříkal sprejem na kontakty všechny konektory a zdá se že je to ok, pravděpodobně to bylo způsobeno naštěstí jen zaoxidovaným některým kontaktem který při změně teploty měnil odpor :) díky všem za snahu pomoct :wink:

Vygenerováno za 0.398 sekund