Olejnicka
15 roků 11 měsíců zpět #1
od zefo
Fiat Tipo 1.7D, 1989, 112.000 km
Zdravim pani,
po dlhsom case sa Tipko opat rozhodlo ze ma opet 'pozlobi'. Dnes som absolvoval trasu cca 180km, vyletna rychlost po dialnici cca 100kmh takze som tomu moc nenakladal. Po odstaveni auta sa na zemi objavilo par kvapiek oleja,nafty. Vyzera to ze slizi olej z vyvevy + nafta z cerpadla na spojoch kde su napojene trubky do vstrekovacov. Da sa vyveva pretesnit? Mozem tie trubky k cerpadlu pritiahnut? Nemam tu manual a bojim sa aby som nieco nestrhol. Inak doteraz bol motor suchy az po dnesnej ceste po dialnici je vsetko zaolejovane.
po dlhsom case sa Tipko opat rozhodlo ze ma opet 'pozlobi'. Dnes som absolvoval trasu cca 180km, vyletna rychlost po dialnici cca 100kmh takze som tomu moc nenakladal. Po odstaveni auta sa na zemi objavilo par kvapiek oleja,nafty. Vyzera to ze slizi olej z vyvevy + nafta z cerpadla na spojoch kde su napojene trubky do vstrekovacov. Da sa vyveva pretesnit? Mozem tie trubky k cerpadlu pritiahnut? Nemam tu manual a bojim sa aby som nieco nestrhol. Inak doteraz bol motor suchy az po dnesnej ceste po dialnici je vsetko zaolejovane.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 11 měsíců zpět #2
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Odpověděl bjukemen pro téma Re: Olejnicka
...no tie trubky možeš skusiť trochu pritiahnuť ale to by museli byť velmi povolene aby netesnil...
..a Ta vyveva až je rozoberatelna tak sa da pretesniť aspon by mala videl som niekde opravnu sadu...ale až maš odliatok ako Ja tak s tým vela nenarobiš...
..a Ta vyveva až je rozoberatelna tak sa da pretesniť aspon by mala videl som niekde opravnu sadu...ale až maš odliatok ako Ja tak s tým vela nenarobiš...
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
15 roků 11 měsíců zpět #3
od zefo
Odpověděl zefo pro téma Re: Olejnicka
Uff, no trubky som skusal dotiahnut a nesli ani o milimeter. Teraz ma caka 200km cesta s nalozenym autom naspat tak dufam ze to Tipo vydrzi. Problem je ze neviem ani presne urcit odkial to tecie. Vietor to pocas jazdy rozfukal tak neviem urcit odkial ta nafta slizi a na volnobehu vyzera ze nic nekvape. Uz ma z toho auta asi klepne chlapi

Méně
Více
15 roků 11 měsíců zpět #4
od Tonny Tempra SW
TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
Odpověděl Tonny Tempra SW pro téma Re: Olejnicka
A nafta ti neslzi cez prepadove hadicky?To je viac pravdepodobne nez ze by slzila cez trubky.
otvor kufor a Pokus sa co najviac poutierat motor neakov handrou,pridavaj mu a skus vysledovat odkial ti to tecie.Mozno sa ti to podari vysledovat.
otvor kufor a Pokus sa co najviac poutierat motor neakov handrou,pridavaj mu a skus vysledovat odkial ti to tecie.Mozno sa ti to podari vysledovat.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km
15 roků 11 měsíců zpět #5
od zefo
Takze nove zistenie. Naftu pravdepodobne tlaci cez hriadelku cerpadla, co je teda nafigu lebo som ju pred rokom pretesnoval. Neni to vela takze zatial kaslem na to.
Inak pocas cesty mi prestalo ukazovat stav nadrze. Cca 30min len blikala rezerva co na dialnici nieje nic prijemne. Ked toto prestalo tak pre istotu odisiel fukar vzduchu do kabiny. Vonku 10°C a teply vzdych nikde. Uz viem co kamarat myslel tou talianskou pomstou
Kazdopadne fukar som uz opravil a jedine co ostalo je vyveva.
Tu je foto
Ked ten silikon stlacim prstom tak pod nim citit olej, miestami samozrejme vyteka. Da sa s tym nieco spravit, zalepit, dotiahnut.. ?
Inak pocas cesty mi prestalo ukazovat stav nadrze. Cca 30min len blikala rezerva co na dialnici nieje nic prijemne. Ked toto prestalo tak pre istotu odisiel fukar vzduchu do kabiny. Vonku 10°C a teply vzdych nikde. Uz viem co kamarat myslel tou talianskou pomstou

Tu je foto
Ked ten silikon stlacim prstom tak pod nim citit olej, miestami samozrejme vyteka. Da sa s tym nieco spravit, zalepit, dotiahnut.. ?
15 roků 11 měsíců zpět #6
od Octava
Tipo 1,9TD 66KW-1,2Baru
No Smoke No Fun
Odpověděl Octava pro téma Re: Olejnicka
ty vado ty mas dobrej peklostroj
jedes nekam dal a uz se to sype.Sry ale musel jsem

Tipo 1,9TD 66KW-1,2Baru
No Smoke No Fun

15 roků 11 měsíců zpět #7
od zefo
Heh, doteraz som to volal "plechovica" ale "peklostroj" to je ten spravny vyraz
ty vado ty mas dobrej peklostroj
jedes nekam dal a uz se to sype.Sry ale musel jsem
Heh, doteraz som to volal "plechovica" ale "peklostroj" to je ten spravny vyraz

Vygenerováno za 0.049 sekund