Prasklý pletenec výfuku.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #1 od Libor
Prasklý pletenec výfuku. vytvořil uživatel Libor
Myslím že jsem to tady už někde četl, ale nemohl jsem to ted najít. Když je u TDčka prasklý pletenec, tak může být nižší výkon motoru a vyšší spotřeba ? Že mi právě přijde že se trochu spotřeba zvýšila.. a dneska jsem zjistil že to pletencem fouká.... jo jen tak mimochodem jakého výrobce a obchod mi doporučíte ?.... nemusí to být špičková kvalita ale ani žádný šunt aby to bylo z půl roku to samé.. zlatá střední cesta.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #2 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: Prasklý pletenec výfuku.
je to buřt,je potřeba,aby bylo minimálně dvouvrstvé a lépe třívrstvé(déle vydrží),jen se to ve svaru na potrubí odřízne,obrousí a navaří nové..,je potřeba si ohlídat na točení trubek,dalšího vedení vejfuku :wink:
značka není důležitá,stejně ti v jiných svarech v tomto stavu vejfuku odejde dříve další věci(tlumič a svary před tlumiči a podobně) :wink:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
15 roků 4 měsíců zpět #3 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Prasklý pletenec výfuku.
Takže se nechá koupit jen ten pletenec? Já myslel že jen s tou trubkou od parohů.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #4 od skypan

Takže se nechá koupit jen ten pletenec? Já myslel že jen s tou trubkou od parohů.

ee,koupíš samotný pletenec a navaříš,respektíve vevaříš do...,mezi potrubí svodů vejfuku :wink: .......,však uvidíš až se pozorněji koukneš na svod vejfuku :idea:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
15 roků 4 měsíců zpět #5 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Prasklý pletenec výfuku.
Libore,
když zajedeš do servisu kde dělají výfuky, tak ty pletence mají většinou skladem a levněji tj za MOC, tak když přidáš korunu za práci (a bez faktury), tak většinou to udělají na počkání, pokud koupíš pletenec sám, než vymontuješ potrubí, než ho někde odvezeš, necháš převařit a zase to samé v opačném pořadí, zjistíš že na tom jsi finančně stejně ne-li hůř a oho času :roll:

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 4 měsíců zpět #6 od Libor
to Jipaf : koukal jsem že pletenec se pohybuje cca kolem 400- 500 .... vymontoval bych si to sám a přivaří mi to brácha na počkání.. koupím ještě 2 kusy těsnění a myslím že to vyjde uplně nejlevněji.... koukal jsem že svod s pletencem začíná na cca 1500 ale spíš až kolem 2000 ... takže takhle určitě ušetřím.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #7 od jipaf

to Jipaf : koukal jsem že pletenec se pohybuje cca kolem 400- 500 .... vymontoval bych si to sám a přivaří mi to brácha na počkání.. koupím ještě 2 kusy těsnění a myslím že to vyjde uplně nejlevněji.... koukal jsem že svod s pletencem začíná na cca 1500 ale spíš až kolem 2000 ... takže takhle určitě ušetřím.

tak na co čekáš? :D :D :D

Více
15 roků 4 měsíců zpět #8 od Libor
Taky že už čekat nebudu.. v neděli se na to vrhnu :) ... ale že sem napsal pomohlo v tom smyslu, že jde koupit samotný pletenec.. to jsem nevěděl. :lol:

Více
15 roků 4 měsíců zpět #9 od Libor
Dnes jsem zjištoval nějaká infa a ten prodávající nemohl v katalogu najít těsnění na tu trubku u motoru a za pletencem. Na 66kW tam nebyly na schématu nakreslené..ale pro verzi 59kW tam u motoru byla, a on říkal že by to mělo sedět i 66kW a to samé dát za pletenec. Takže jsou ty těsnení obě stejná a dá se tam použít to od motoru 59kW ? Až to budu dělat tak nechci mít překvápko že něco nemám a v něděli něco shánějte :-)) Díky za info.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #10 od jipaf
libore,
ve tvé 93 1,9TD tam se dělaly asi dva druhy, pokuď tam nedopasoval nějaký čáryfuck před tebou něco jiného..
www.pop-art.cz/AhxPagPrdDet.aspx?PrdRc=3053
www.pop-art.cz/AhxPagPrdDet.aspx?PrdRc=7798
www.pop-art.cz/AhxPagPrdLst.aspx
koukni se co máš pod vozem a na tyhle stránky, na výkon by se dle mého názoru nemělo co hrát.. průměr trubky by měl být stejný.. u obou výkonů..

Více
15 roků 4 měsíců zpět #11 od Libor
Už je uděláno, už je hotovo... vlnovec koupen (728kč) a uspěšně navařen a namontován :) jen ty těsnění pán v prodejně nějak neodhadl, k motoru mi dal správné, za vlnovce to samé, ale tam by mělo být nějaké větší.. no ale nakonec jsem tam s upravami nacpal i to menší a těsní.. takže je to OK... díky za rady. Hlavně za tu že jde koupit samotný vlnovec.

Více
15 roků 4 měsíců zpět #12 od skypan

Už je uděláno, už je hotovo... vlnovec koupen (728kč) a uspěšně navařen a namontován :) jen ty těsnění pán v prodejně nějak neodhadl, k motoru mi dal správné, za vlnovce to samé, ale tam by mělo být nějaké větší.. no ale nakonec jsem tam s upravami nacpal i to menší a těsní.. takže je to OK... díky za rady. Hlavně za tu že jde koupit samotný vlnovec.

=D> =D> šikula,držel sem ti palce :lol:

Vygenerováno za 0.447 sekund