Jak na výměnu chladiče ?

Více
15 roků 3 měsíců zpět #1 od Libor
Jak na výměnu chladiče ? vytvořil uživatel Libor
Zdravím.. příští víkend budu měnit hlavní chladič a potřeboval bych pár tipů jak na to aby sem půl dne nezkoumal jak s ním ven.. co je třeba kde povolit a sundat ? Podle příručky " Jak na to " je ten chladič přišroubovaný jen za dva šrouby zhora, je to tak? Přijde mi že chladič je nějak šroubovaný i zepředu od masky, nebo ne ? Jo a ještě jedna otázečka...co vede ta uzká hadice k vršku chladiče, tak u toho nového chladiče je vývod pro ní na druhé straně než mám já..ale předpokládám že to bude asi jedno ne? To je odvzdušnovací hadice? Vede z téčka kousek od expanzky (cca 1,5cm silná). Díky za rady. Jo a myslíte že je nutné dávat novou nemrznoucí směs? Ta stávající tam je cca rok a ten chladič co tam budu dávat je použitý. Díky za rady.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #2 od alain
Odpověděl alain pro téma Re: Jak na výměnu chladiče ?
Tady máš foto jak to drží.Dva zvrchu a ta lišta ze spodu někdy tam zavazí narázník.

Soubor přílohy:

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
15 roků 3 měsíců zpět #3 od Pumpa
Odpověděl Pumpa pro téma Re: Jak na výměnu chladiče ?
no ja osobne menim kazdy rok nemrznucu zmes komplet nic neriskujem neni to sranda ked ti to zmrzne alebo sa ti nieco upcha v dosledku znehodnotenej nemrznucej ... a inac uz si sa pustil do chladica ? mam taky pocit ze sa snim budes dost otacat pri TD je tam minimum volneho miesta ale tak sa mi vidi ze spodkom by mal ist po odchyleni naraznika .

Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR

Více
15 roků 3 měsíců zpět #4 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Jak na výměnu chladiče ?
Díky za odpovědi... rozhodl jsem se že sundám nárazník určitě, udělám pod ním rovnou antikorozní nátěry. Vyndat chladič teda snad nebude problém, ale ještě jste mi nikdo neporadil co je to za tu slabou hadičku a když jí mám ted u toho nového na druhé straně?

Více
15 roků 3 měsíců zpět #5 od Pumpa
Odpověděl Pumpa pro téma Re: Jak na výměnu chladiče ?
nema to nahodou nieco spolocne s vyvretim vody alebo odvzdusnenim? (mozno blbost ale to je jedine co ma napada)

Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR

Více
15 roků 3 měsíců zpět #6 od alain
Odpověděl alain pro téma Re: Jak na výměnu chladiče ?
Jo beztak na ovzdušnění mám to na benzinaku.

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
15 roků 3 měsíců zpět #7 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Jak na výměnu chladiče ?
Tak mám chladič vyměněný, zas takový problém to nebyl. U dieslu asi bez vyndání nárazníku opravdu chladič ven nepůjde, směrem k motoru je na to fakt málo místa. Ani jsem nic neodvzdušnoval a všechno šlape jak má. Díky za rady.

Vygenerováno za 0.360 sekund