Piskani,co to muze byt?

Více
15 roků 1 měsíc zpět #16 od neohoney
Odpověděl neohoney pro téma Re: Piskani,co to muze byt?
samozrejme,ze jsem delal rozvody hned pri koupi,je pravda,ze byl menenej jenom rozvodovy remen,nevim jestli se to pozna,ale servisak mi rikal,ze kladky jsou jeste dobry,delali mi to pred pul rokem,zitra se do toho konecne pustim,musim auticko pripravit na zimu,dotahnu ten klinak je volny tak na 2cm s osy.Dnes to piskalo mene,je pravda,ze to piskalo nejvic,kdyz posledni dny hodne prselo,ted to zase ustava...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #17 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Piskani,co to muze byt?
tak je to určitě napínací kladka, vyměnit ale zbytečně moc nenapínej řemen..
a bude vše OK

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 1 měsíc zpět #18 od neohoney
Odpověděl neohoney pro téma Re: Piskani,co to muze byt?
Tak dobry chlapi,byl to jenom klinak.Auto uz je radne pripraveno baterii,jako naschval mi dnes jeste odesla baterie,jeden clanek v haji.Dalsi 2000,- v cudu.

Více
15 roků 1 měsíc zpět #19 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: Piskani,co to muze byt?
Jo jo tak to máš dobré že to je jen klínák... taky ho budu muset přišponovat... no a ta baterka zamrzí..ale to jsou holt provozní náklady.

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 1 měsíc zpět #20 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Piskani,co to muze byt?

Tak dobry chlapi,byl to jenom klinak.Auto uz je radne pripraveno baterii,jako naschval mi dnes jeste odesla baterie,jeden clanek v haji.Dalsi 2000,- v cudu.

mě ve čtvrtek a od tý doby nejezdim, na jinou nemám :(

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 1 měsíc zpět #21 od Tonny Tempra SW
Holt bateria je srdce auta,bohuzial bez nej to nejde. :wink:

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
14 roků 10 měsíců zpět #22 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Piskani,co to muze byt?
Chlapci, já jsem sice novou baterii pořídil, ale objevila se závada, která mi trhá srdce a není přitom vidět. :(

A to pazvuky z motoru. Občasné kvílení (písknutí) v určitých časových intervalech (cca 1sec). Věděl jsem o nich už delší dobu, ale vše bylo vždycky po chvilce OK. Nicméně mi přijde, že už to dělá stále. Tak jsem odstavil auto z podezření na rozvodové kladky. Rozvody se na autě možná měnili, ale kdy to bylo se už nedopátrám, nicméně už těch 130.000km budou mít. Pak jsem zkoumal řemeny a už taky nevypadají mladičké, viz foto dole. Rozhodl jsem se dát to do pořádku, ale při ceně za rozvodovou sadu musím brečet. Tolik peněz je pro mě jako pro studenta kotel moc.

Soubor přílohy:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
14 roků 10 měsíců zpět #23 od Charles
Ty bláho, jak s takovým stavem rozvodů a řemenů můžeš ještě tezdit? Ten řemen k altíku vypadá jako původní z výroby...Ani se nedivím, že kvílí motor, to jenom brečí o pomoc! :lol:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
14 roků 10 měsíců zpět #24 od BlackJack
Drsný že? :lol: Teďka jsem to byl projet a kvílení ustalo během 2sec. po nastartování. Zahřál jsem motor, abych toho slyšel víc přes to mlácení dehtu a takový normální zvuk. Nikde se najednou nic neozývá, ale i tak s tím asi nebudu jezdit, dokud nebudou rozvody a ty ostatní řemeny.

BTW: V nabídce je více řemenů různých délek a já nevím kterou délku zvolit :idea:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #25 od BlackJack
Kdo by nevěděl, jak dělá mírně zahřátý motor 1,9TD, tak jsem to i nahrál :lol: Nicméně se mi nepodařilo zachytit ten oušku škodolibý zvuk, po kterém pátrám. Nahráváno v malé garáži, takže taková zvuková turbulence. První před autem a potém přímo v motorovém prostoru.

[code:1]http://uloz.to/3654232/blackjackuv-zvuk-dehta.mp4[/code:1]

Více
14 roků 10 měsíců zpět #26 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: Piskani,co to muze byt?
BlackJacku doporučuji s tím ani nejezdit riskuješ přetržení, ten stav je už hodně špatnej, raději bych to odstavil a našetřil na výměnu a nebo sehnal v lepším stavu... Ten na tom motoru co jsi si bral uz byl asi take v haji vid?

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Více
14 roků 10 měsíců zpět #27 od BlackJack
Jifi .. je pravda že je to total stav, ale jezdí to pořád schopně i mezi 4-5tis.ot. :lol: Na tom motoru od tebe jsou rozvody, ale opravdu bych se je bál použít. Nicméně se mi podařilo finance sehnat od našich, kteří mi na to dají (však oni si to zase vyberou v létě 8) )

Kladky jsem objednal z autodilykrc za 1344Kč (snad se nevysypou po měsíci). Rozvoďák a ostatní řemeny z autokelly .. celkově i s kladkama to vyjde materiálově na 2360Kč + nějaká práce. Sám si to dělat nebudu, do rozvodů moc pichat nebudu a zajedu si za osobou pověřenou :wink:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #28 od Charles
na výměně rozvodů u tipa nic není, já je u svýho TDs dělal před barákem na parkovišti a za dvě a půl hodiny jsem neměl co dělat :)
jen se toho člověk nesmí bát, to je zásadní problém, který stojí v cestě tobě a mnohým jiným ;)
Ale stejně se ti divím, když jsi věděl, že ty řemeny a rozvody vypadají takhle, tak jsi neobětoval nějakou stovku každej měsíc a nenašetřil sis. Vím, že jsi student, ale tak jeden večer nepůjdu na pivo a mám to ;)

Více
14 roků 10 měsíců zpět #29 od BlackJack
Já na to pivo chodit nemusím a v peněžence se přesto prachy nekumulují :lol: . Situace je prostě taková maková .. známe to každý. Ale popravdě jsem o tom věděl, ale vyhodnotil jsem stav jako ještě to vydrží pár kilometrů - a vydrželo. Teďka už jsem klidnější, když vím, že se to měnit bude. Přece jen bych na to peníze nesehnal, kdybych našich neseznámil s tím katastrofálním stavem řemenů. Chtít po nich prachy do předběžné údržby je nemožné, člověk musí dojít s tím nejhorším stavem věci, aby korunky padaly :lol: Já su ale trubka žee? Nicméně nejsem takový, abych to nevrátil přes prázdniny (třeba jsem minulé prázdniny koupil benzínovou sekačku a krovinořez celkem za 16tis.) :wink:

Více
14 roků 10 měsíců zpět #30 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: Piskani,co to muze byt?
prosím držte se tématu... :-) jinak se to tu zvrhne a já budu zamykat

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Vygenerováno za 0.516 sekund