-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - diesel
-
dymiiiiiii :D
15 roků 5 měsíců zpět #1
od expo44
stalo sa vam uz ze rano sadneete o pol 7 do auta ze idete do prace a pri startovani sa vam z motora vali poradne velky dym?

dnes s ami to stalo. vobec mi nezhavi a z motora sa mi dymi ako z ohniska

hh co poviete kde bola chyba?
TEMPRA 2.0 TDI, motor FIAT CROMA, nove turbo, ide ako diabol
spotreba 5l
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 5 měsíců zpět #2
od Libor
Jestli modrobílý kouř....tak ti to právě nenažhavilo a a tím pádem špatně spalovalo a proto čoudilo....myslím že mi taky začínají slábnout zhavičky a když startuju hned po zhasnutí kontrolky žhavení tak je slyšet že některej ten válec občas vynechá a lehce to zakouří..když začnu startovat třeba 2-3 vteřiny po zhasnutí kontrolky, tak OK (zhavičky ještě dožhavujou) a nebo dvakrát nažhavit.
15 roků 5 měsíců zpět #3
od alain
Jo jo přesně tak špatně žhaví.Jak je taková kosa tak dvakrát nažhavím a chytne na drc bez dýmu a na 4 válce jen ráno,když jednou nažhavím tak dým a na chvílí na 3 válce.A ty žhaviče mají asi 2000 km najeto.
Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží
15 roků 5 měsíců zpět #4
od VladoZ
Ja mam podobny problem z nicoho nic mi robi nasledovne: Po nastartovani sa vali taky sedy ci biely dym z vyfuku az taky stiplavy...Auto drkoce na 3 valce a sklbe ked sa chcem skor pohnut a az kym sa zohreje take 1-2 minutky a potom je vsetko OK. Poradte kde je problem...??
15 roků 5 měsíců zpět #5
od Předseda
Ve žhavicích svíčkách, jak už bylo řečeno. Nevěřil jsem, jak moc velký efekt mají, a to i v teple, nejen v mrazu.
15 roků 5 měsíců zpět #6
od BlackJack
Chlapi ..
diesel který nekouří je rozbitej
jinak VladoZ: Tenhle problém mě taky pronásledoval, tak jsem jednoho dne čistil žhavící svíčky a startér. Pomohlo to a problém se neobjevuje.
Jinak situace kterou popisuješ vypadá asi takhle, měl jsem ty stejné problémy.
[code:1]http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/15776/10092009024.mp4_3.29MB.html[/code:1]
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
15 roků 5 měsíců zpět #7
od Pumpa
cisto moj pripad minulu zimu na tom mojom hviezdnom tipatku... 2 zhavicky isli dobre jedna niak nestihala ale isla a stvrta vobec nepalila so sa citil jak v niakom traktore

jedine co pomahalo bolo viac nazhavenia ale potom v takej krutejsiej zime uz potom baterka ledva vystacila na start aj taky start ze tak na 500 otacok

dnu som dostaval strasne vybracie od motora
ps.blackjack mimochodom krasny zvuk taky priamo od fiatu
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
15 roků 5 měsíců zpět #8
od BlackJack
Ano, je to opravdu nezdraví zvuk i ten vzduch

Ale když jsem to všechno porychtoval, tak problém zmizel (samozřejmě to vyfoukne bílý obláček dýmu ihned po nastartování, ale behem 2sec. vše v pořádku). Jinak to zní jako traktor, to je pravda, ale po zahřátí se motor celkem zklidní.
15 roků 5 měsíců zpět #9
od Pumpa
ja som dokonca aj vysluzil par negativnych reci ohladom mojho ranneho startovania od susedov ze to je velmi neprijemne sa zobudit na taky zvuk traktora

a ze to nemam startovat tak skoro rano

ale nastastie soom ten problem odstranil takze uz staznosti nemam hned som vsetky 4 zhavky vymenil znacky NGK a spokojnost maximalna jedna basen to startovanie
15 roků 5 měsíců zpět #10
od Dresik
Me ted prestalo dymyt jtd, kdyz sem odpojil spatnou vahu vzduchu
15 roků 5 měsíců zpět #11
od VladoZ
Nechapem trosku tvojej odpovedi....ohladom vzduchu...ale asi ty tam mas nejaku moznost menit mnozstvo vzduchu...na tej Lancii
15 roků 5 měsíců zpět #12
od BlackJack
Váha vzduchu .. je to malé čidlo ve velkém kostrukci, které má za úkol zmatovat průtok množství vzduchu a podle toho řídit další procesy spalování směsy.
15 roků 3 měsíců zpět #13
od safi666
ja som dokonca aj vysluzil par negativnych reci ohladom mojho ranneho startovania od susedov ze to je velmi neprijemne sa zobudit na taky zvuk traktora
a ze to nemam startovat tak skoro rano
ale nastastie soom ten problem odstranil takze uz staznosti nemam hned som vsetky 4 zhavky vymenil znacky NGK a spokojnost maximalna jedna basen to startovanie 
hehe nazdar ja tak podobne...a ešte aj newlastní foter ma za to drbal a teda aj drbe:)
14 roků 8 měsíců zpět #14
od aleš 292
Máme trošku problém s alfou 146 1,9td. Kupovali jsme ji s tím,že je zřejmě K.O. turbo. Turbo se vyměnilo,ale auto stále pod plynem hrozně kouří. Na volnoběh ne. má taky spotřebu cca 9-10 l. Čím to může být? Že by čerpadlo? nebo nějaké jiné nápady? Dík Aleš
14 roků 8 měsíců zpět #15
od Pumpa
nebabral ti niekto do cerpadla ? myslim tym ze ci niekto ho neladil a nepridal nahodou naftu a tym padom ti teraz dymi alebo mozno uz motor ma nieco za sebou .
-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - diesel
-
Vygenerováno za 0.069 sekund