1.9Tds kúrí,trhá ide na 3 válce,žere vodu a olej..
14 roků 11 měsíců zpět #1
od safi666
1.9Tds kúrí,trhá ide na 3 válce,žere vodu a olej.. vytvořil uživatel safi666
nazdar mám furt problém s motorem na mojem tipe 1.9Tds r.v.91 193000km. mám problémy už dlhší dobu.žere olej,vodu dýmí a trhá.newím furt co to je.može to byt tesnení pod hlawou?mám nové trysky bosch aj žhaviče asi pol roka.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 11 měsíců zpět #2
od BlackJack
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Odpověděl BlackJack pro téma Re: 1.9Tds kúrí,trhá ide na 3 válce,žere vodu a olej..
Tak olej může jít často přes turbo .. to je potom zamaštěné celé saní. Nejspíš mastné bude i tak, ale nesmí tam toho oleje být moc. Pak taky pokud ještě neteče z motoru přímo na zem, ale to by se dalo najít a podchytit odkud teče. No a pak vůle pístů a popřípadě mezi těsněním ventilů, ale o tomto problému jsem ještě mezi TD neslyšel, že by tahalo olej přes O kroužky ventilů.
Voda nejčastěji teče buď přímo na zem nebo přes těsnění se nasává do spalovacícho prostoru přes těsnění pod hlavou.
Pokud je motor studený a trhá, tak to může být prostě tím, že se spalovací prostor nezahřál dostatečně, aby se směs spálila přesně ve vhodnou dobu a dohořívá, tím pádem kouří. Nebo taktéž tlaky válců .. to může souviset i s tím těsněním.
A teď babo raď ... ale těsnění my z toho vychází docela podezřele.
Voda nejčastěji teče buď přímo na zem nebo přes těsnění se nasává do spalovacícho prostoru přes těsnění pod hlavou.
Pokud je motor studený a trhá, tak to může být prostě tím, že se spalovací prostor nezahřál dostatečně, aby se směs spálila přesně ve vhodnou dobu a dohořívá, tím pádem kouří. Nebo taktéž tlaky válců .. to může souviset i s tím těsněním.
A teď babo raď ... ale těsnění my z toho vychází docela podezřele.
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
14 roků 11 měsíců zpět #3
od majster
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Odpověděl majster pro téma Re: 1.9Tds kúrí,trhá ide na 3 válce,žere vodu a olej..
po zmerani tlakov vo valcoch budes mat jasnejsie.
ten olej a dym moze byt aj turbo, aj ked si myslim, ze tie km este su malo, zalezi ako sa to turbo pouzivalo.
ten olej a dym moze byt aj turbo, aj ked si myslim, ze tie km este su malo, zalezi ako sa to turbo pouzivalo.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
14 roků 11 měsíců zpět #4
od bombastiq
/F/I/A/T/ tipo 1,9 tds -opět jede
jako z praku Díky WR8
Odpověděl bombastiq pro téma Re: 1.9Tds kúrí,trhá ide na 3 válce,žere vodu a olej..
mam super motor 1,9 td bez turba - nový tryska a repas čerpadla
nová spojka cca 0,5 roku cena 2000,- (možnost se projet ještě je v nabouranym autě )
nová spojka cca 0,5 roku cena 2000,- (možnost se projet ještě je v nabouranym autě )
jako z praku Díky WR8
14 roků 11 měsíců zpět #5
od Pumpa
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
Odpověděl Pumpa pro téma Re: 1.9Tds kúrí,trhá ide na 3 válce,žere vodu a olej..
tak asi pravdepodobne dost vybehany motor urcite ti uz aj tlaci olej cez odvetravanie klukovej skrine takze uz nieco ma za sebou pripadne tesnenie alebo hlava tie zvykli pomerne lahko praskat ked sa motor velmi stval na studeno ....
Fiat Tipo 1.9TD Gran Turismo 1991 @ Turbo 1.5BAR
14 roků 11 měsíců zpět #7
od bombastiq
jako z praku Díky WR8
Odpověděl bombastiq pro téma Re: 1.9Tds kúrí,trhá ide na 3 válce,žere vodu a olej..
odběrový místo šumperk !!!
motor je možno projet v autě (minimálně nastartovat )
bez turba je proto jelikož turbo je libový a nece se mi ho dávat prič
s turbem by byl motor za 3500,-
motor je možno projet v autě (minimálně nastartovat )
bez turba je proto jelikož turbo je libový a nece se mi ho dávat prič
s turbem by byl motor za 3500,-
jako z praku Díky WR8
14 roků 11 měsíců zpět #8
od bombastiq
jako z praku Díky WR8
jo a nevim kolik to má najety
jede a chytá pěkně nebudu ti tvrdit že má 150 000km
to je holá blbost
jediný co vim je že ten motor je v 3tí kastli a v posledních dvou se moc neohřál (bouračky)
jinak asi bude bez vodní pumpy (dneska mi odešla na tipu )
jede a chytá pěkně nebudu ti tvrdit že má 150 000km
to je holá blbost
jediný co vim je že ten motor je v 3tí kastli a v posledních dvou se moc neohřál (bouračky)
jinak asi bude bez vodní pumpy (dneska mi odešla na tipu )
jako z praku Díky WR8
14 roků 10 měsíců zpět #9
od safi666
Odpověděl safi666 pro téma Re: 1.9Tds kúrí,trhá ide na 3 válce,žere vodu a olej..
nazdiš...noo tak cez to odwetrání tlačí dost wčera sem to pucowal a byli tam dokonca také olejowé grče s wodú...ale nechápem proč je tam woda a cez mírku neukazuje wodu.hm...porad???asi už sú krúžky w prdeli že?
Vygenerováno za 0.374 sekund