Rozebírání naftového čerpadla

Více
14 roků 3 měsíců zpět #1 od Rambo79
Už jste rozebírali naftové čerpadlo? Já ted už ano. Naštvalo mi to a rozebral kvuli regulaci otáček. Jen bych ho potreboval ted serídit. Kolik je předstřik a tak?

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 3 měsíců zpět #2 od zefo
Ja som pretesnoval cerpadlo na 1.7D. Nebolo to jednoduche to zlozit. Polohu cerpadla som si pre rozobratim oznacil, takze sme to skladali podla znaciek. Otacky volnobehu som nastavoval podla pocitaca kedze nemam otackomer. Predvstrek som si tiez poriadne oznacil a potom uz len jemne donastavil podla zvuku motora. Celkovo narocna robota pri ktorej sa da vela pokazit, drzim palce nech to s tym skladanim dobre dopadne.

Fiat Tipo 1.7D, 1989, 112.000 km

Více
14 roků 3 měsíců zpět #3 od jamk1
Ako tak citam, tak Fa Bosch moze kludne zatvorit svoje servisne pracoviska a drahe diagnosticke pristroje za neikolko desattisiciek Euro vyhodit. Vsak take cerpadlo nastavi aj Matko z Hornej Dolnej doma na dvore...

Více
14 roků 3 měsíců zpět #4 od zefo

Ako tak citam, tak Fa Bosch moze kludne zatvorit svoje servisne pracoviska a drahe diagnosticke pristroje za neikolko desattisiciek Euro vyhodit. Vsak take cerpadlo nastavi aj Matko z Hornej Dolnej doma na dvore...

To teda moze, chceli za repas vtedy chceli >10.000Sk, vymenil som len dve tesnenia a zlozil to naspat, cena sady tesneni bola 600Sk. Ano, pri skladani som isiel podla prirucky Bosch ESI Tronic. Samozrejme ze som to nenastavil tak ako by to nastavili na stolici ale to ani nebol ciel, preto som so srobmi s ktorymi som nemusel ani nehybal. Takze podarilo sa mi opravit cerpadlo ktore tieklo za cenu 600Sk a auto odvedy beha 2 roky bez problemov. Pokial by som to cerpadlo mal davat pretesnovat do Boschu tak to auto mozem zosrotovat lebo by cena repasu by bola vacsia ako cena auta. Takze zalezi od situacie a od schopnosti.

Btw. uz sme repasovali aj commonrailove cerpadlo CP1 :twisted:

Fiat Tipo 1.7D, 1989, 112.000 km

Více
14 roků 2 měsíců zpět #5 od tom.podluzak
No tak ja Ti poslu moje das mi ho dohromady?

Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04

Více
14 roků 2 měsíců zpět #6 od jamk1
Ešte jeden čerstvý poznatok na tému oprava vstrekovacieho čerpadla. Na mojom Citroene Jumpre mi odišlo čerpadlo. Normálne za jazdy. Odrazu pri 100km rýchlosti začalo auto spomalovať a nereagovalo na pridávanie plynu. V prvom momente som si myslel, že sa odtrhlo plynové lanko. Zastal som, otvoril kapotu, plynové lanko v poriadku, štartér točil motorom a auto ani nešteklo. Dotiahol som domov, vymontoval čerpadlo a popýtal sa u nás v AT v Bosch, koľko by stála oprava. Bez ohľadu na závadu, generálna oprava čerpadla vrátane výmeny všetkých opotrebovaných častí, pretesnenie, nastavenie na stolici - 780.-€ Tak som sa obrátil na môjho známeho - bývalého kolegu v Bratislave, ten zobral čerpadlo do Bosch-u v Bratislave a nechal ho spraviť po známosti, samozrejme bez účtu. Oprava trvala tri dni, čerpadlo som dostal v takom stave, že som si myslel že to nieje moje pôvodné, ale nové. Zaplatil som 220.-€ čerpadlo namontoval, pri tej príležitosti vymenil rozvodový remeň so všetkými kladkami, vodnú pumpu a po napumpovaní ručnou pumpou naskočil motor na prvé trochu dlhšie štartovanie. Krásny tichý chod - proste mám zase na ďalších 300tis. km pokoj.

Více
14 roků 2 měsíců zpět #7 od skypan

No tak ja Ti poslu moje das mi ho dohromady?

myslím že seš na tolik zručnej,že v dílně by sis ho dal také sám do hromady,jenom je u toho potřeba max. opatrnosti a hlavně značit si díly jak byly :!: :D

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
14 roků 2 měsíců zpět #8 od tom.podluzak
Zdar kurna nejak jsem ztratil kontakt na tebe

Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04

Více
14 roků 2 měsíců zpět #9 od scherer012
nazdar ľudia!
kedysi tu niekto nahodil fotky na opravu vstrekovacieho čerpadla, ale je to bez popisu....
ak by bol záujem, môžem tu nahodiť odkaz :roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
14 roků 2 měsíců zpět #10 od jamk1
scherer012 - nemam sice diesloveho Fiata, ale asi sa nikto nenahneva, ak sem tie fotky das.

Více
14 roků 2 měsíců zpět #11 od scherer012
ja by som nerád nahneval autora toho fotoseriálu, ale už neviem kto to sem hodil a koho požiadať o dovolenie :?
takže tu to je:
profi.edisk.sk/stahnout-soubor/23634/Die...mpe.rar_23.37MB.html

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
14 roků 2 měsíců zpět #12 od jamk1
Akože fajn, fotografie sú pekné. Ale čo, ak pri rozoberaní narazíš na súčiastku, ktorá je evidentne opotrebovaná a je treba ju vymeniť. Kúpiť ju aj tak nikde nedostaneš, rozobraté čerpadlo Ti v značkovej opravovni Bosch do opravy nezoberú, tak čo potom s tým? Zase poskladať, odniesť do servisu a zaplatiť kopec peňazí za repas. :o(
Ale ako som povedal, tie fotky určite k niečomu poslúžia. Vďaka

Vygenerováno za 0.078 sekund