Nestartuje
14 roků 3 týdnů zpět #1
od Dave_Pv
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire
Nestartuje vytvořil uživatel Dave_Pv
Mám problém se startováním. Někdy při startování mi startér netočí. Jen cvakne. Je to v podstatě už 3-tí stratér co tam mám. Pokud je venku, tak ve svěráku točí bez problému, vysouvá všechno. Ale jakmile je jen na autě, tak prostě cvaká a nastartuju až tak na podesáté.
Naprosto vylučuji elektroniku. Natáhl jsem na startér (přímo na něj) novou kostru, nové + a spínacích 12v jsem si dal na spínač.
Startér jako takový jsem měl několikrát rozdělaný. Uhlíky jsou naprosto v pořádku, vasouvání taky fukguje (ve svěráku)
Už nevím co s tím.
Soused mi říkal, že by to mohlo být ohlodaným setrvačníkem, kdy pastorek prostě nezaskočí do setrváku. Mohlo by to tím být? Ono totiž, pokud auto stojí z kopce a pustim jej s kvaltem dolů a povolím spojku a zastartuju, tak v té chvíli začne startér hned točit (snad to pochopíte ) Jenže s tímto jsem se ještě nesetkal a ani nikdo, s kým jsem se o tom bavil.
Předem díky ža každou podměntou radu
Naprosto vylučuji elektroniku. Natáhl jsem na startér (přímo na něj) novou kostru, nové + a spínacích 12v jsem si dal na spínač.
Startér jako takový jsem měl několikrát rozdělaný. Uhlíky jsou naprosto v pořádku, vasouvání taky fukguje (ve svěráku)
Už nevím co s tím.
Soused mi říkal, že by to mohlo být ohlodaným setrvačníkem, kdy pastorek prostě nezaskočí do setrváku. Mohlo by to tím být? Ono totiž, pokud auto stojí z kopce a pustim jej s kvaltem dolů a povolím spojku a zastartuju, tak v té chvíli začne startér hned točit (snad to pochopíte ) Jenže s tímto jsem se ještě nesetkal a ani nikdo, s kým jsem se o tom bavil.
Předem díky ža každou podměntou radu
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 3 týdnů zpět #2
od Dave_Pv
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire
Odpověděl Dave_Pv pro téma Re: Nestartuje
A jinak když to jen cvaká, tak (zkoušeno žárovkovou zkoušečkou) nejde napětí do motoru startéru.
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire
14 roků 3 týdnů zpět #3
od BlackJack
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Nestartuje
Ve svěráku se ti starter bude točit krásně, protože není v zátěži. Mně starter cvakal jen když jsem upekl baterku a ta pak dávala jen minimum ampér. Ale bacha - elektronika v autě šla normálně, jen byla strašně slabá na to, aby nakopla motor.
Další zkušenost se startérem mám takovou, že je třeba jej pročistit. Mně už startér točil jakoby slabě, tak jsem jej rozkuchal a "repasol". A při prvním startu jsem nechápal ten rozdíl. Klikovka takové vzrušení asi ještě nezažila.
Pokud ale mluvíš, že už máš 3. startér (chápu jakože jsi 2 další koupil a měnil kus za kus), tak bych nedokázal odhadnout chybu jinde než na baterku. Ale pokud opravdu už máš 3. a ani ten se nezlepšil, tak nezoufej. Kamarád co měl Tipo, taky kupoval alternátory a až ten třetí byl funkční
Další zkušenost se startérem mám takovou, že je třeba jej pročistit. Mně už startér točil jakoby slabě, tak jsem jej rozkuchal a "repasol". A při prvním startu jsem nechápal ten rozdíl. Klikovka takové vzrušení asi ještě nezažila.
Pokud ale mluvíš, že už máš 3. startér (chápu jakože jsi 2 další koupil a měnil kus za kus), tak bych nedokázal odhadnout chybu jinde než na baterku. Ale pokud opravdu už máš 3. a ani ten se nezlepšil, tak nezoufej. Kamarád co měl Tipo, taky kupoval alternátory a až ten třetí byl funkční
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
14 roků 3 týdnů zpět #4
od Předseda
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Odpověděl Předseda pro téma Re: Nestartuje
Já řešil přesně to samé celý měsíc. Tři startéry jsem měnil, výsledek přesně ten samý, jak popisuješ. Jednou z padesáti pokusů zabral a nastartoval, jinak ale vždycky jenom cvaknul. Na baterce naprudko jelo všecko nádherně. Všechny ty startéry byly po repasi, natahali jsme fungl novou eletriku v autě, zkoušeli několik baterek a nic. Měnili jsme uhlíky, měnili jsme i celou klec na steréru, zkoušeli vyměnit celý vinutí, a prd.Nakonec jsme zjistili, že všechny ty startéry repasoval jeden člověk a světe div se - byly špatně poskládané. Konkrétně páka co vysouvá pastorek nebyla vidličkou v té objímce na hřídeli, ale o kousek dál, čili špatně zasouvala = špatně spínala. Tak jsme jeden ten startér rozebrali, poskládali správně a už to dva měsíce jezdí na drnk a to to auto startuje několikrát denně.
Jenom dodám, že to nebylo Tipo, dokonce to nebyl ani fiat, ale byla to 1203ka
BTW těsně než jsme na to přišli, tak už jsme taky chtěli sundavat převodovku kvůli kontrole věnce setrváku. Vidím že myšlení máme analogické.
Jenom dodám, že to nebylo Tipo, dokonce to nebyl ani fiat, ale byla to 1203ka
BTW těsně než jsme na to přišli, tak už jsme taky chtěli sundavat převodovku kvůli kontrole věnce setrváku. Vidím že myšlení máme analogické.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
14 roků 3 týdnů zpět #5
od joki
jj
Odpověděl joki pro téma Re: Nestartuje
Ja si myslím že problém je v cievke štartru ktorá nie len že vysúva pastorok ale aj spína +pol baterie na motor štartra. Cez ten kontakt tečie prúd nejakych par desiatok Amper ked je štarter vymontovaný -vo zveraku. To ten kontakt zvladne.Ale ked je namontovany v motore tak cezen prechadzakú stovky Amper a na to musí byť v podstatne lepšej kondícii.
jj
14 roků 3 týdnů zpět #6
od čenda
Třetí defenestrace
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: Nestartuje
Nakonec jsme zjistili, že všechny ty startéry repasoval jeden člověk a světe div se - byly špatně poskládané. Konkrétně páka co vysouvá pastorek nebyla vidličkou v té objímce na hřídeli, ale o kousek dál, čili špatně zasouvala = špatně spínala.
Třetí defenestrace
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
14 roků 2 týdnů zpět #7
od Dave_Pv
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire
no zkusil jsem vyměnit baterku za dobrou, ale musel jsem odjet. Takže uvidím až o víkendu.
Jestli to nepomůže, tak startér zase ven, provedu znova rozborku a ještě zkontroluju přes otvor pro startér setrvák
Jestli to nepomůže, tak startér zase ven, provedu znova rozborku a ještě zkontroluju přes otvor pro startér setrvák
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire
14 roků 1 týden zpět #8
od Dave_Pv
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire
takže baterkou to není
Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire
Vygenerováno za 0.433 sekund