převodovka nebo spojka
- frnc
- Autor tématu
12 roků 9 měsíců zpět #1
od frnc
převodovka nebo spojka vytvořil uživatel frnc
zdravim vsechny priznivce toho nejuzasnejsiho auta,
panove(ptz vim ze damy tomu neholduji), potreboval bych poradit. mam takový mensí problem muj Italsky hřebeček(tak rikam tomu mazlovy co mi vozi prdel tam a zpet) mi dnes tak trochu vypovedel sluzbu... jedná se o tohle: nastartuji... zařadím za jedna - pouštím spojku a ejhle hřebeček stojí...sešplápnu spojku, zařadím za dva, pouštím spojku a... hřebeček stojí... tak nevím...jinak můj hřebeček je fiat tipo 1,7D ma nalítaných 285 tisíc a spojka byla měněna před pěti šesti lety...pozn. od vcerejška mi visi spojkový pedal nebo mi zabira i pri sešláplém pedálu ... prostě jak se mu chce nebo spis jak ma naladu... myslite ze mi poradite? mnohkrát děkuji... jo a přítelkyně je těhotná tak bych byl rád kdyby mi jel zítra.. teda jestli ho nebudu potřebovat v noci:woohoo:
panove(ptz vim ze damy tomu neholduji), potreboval bych poradit. mam takový mensí problem muj Italsky hřebeček(tak rikam tomu mazlovy co mi vozi prdel tam a zpet) mi dnes tak trochu vypovedel sluzbu... jedná se o tohle: nastartuji... zařadím za jedna - pouštím spojku a ejhle hřebeček stojí...sešplápnu spojku, zařadím za dva, pouštím spojku a... hřebeček stojí... tak nevím...jinak můj hřebeček je fiat tipo 1,7D ma nalítaných 285 tisíc a spojka byla měněna před pěti šesti lety...pozn. od vcerejška mi visi spojkový pedal nebo mi zabira i pri sešláplém pedálu ... prostě jak se mu chce nebo spis jak ma naladu... myslite ze mi poradite? mnohkrát děkuji... jo a přítelkyně je těhotná tak bych byl rád kdyby mi jel zítra.. teda jestli ho nebudu potřebovat v noci:woohoo:
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
12 roků 9 měsíců zpět #2
od Skyline
Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
Odpověděl Skyline pro téma Re: převodovka nebo spojka
tohle se těžko koume když u toho člověk nejní
no jestli motor běží a zařadit de normálně (táhla sou na převodovce a né urvaný) a přesto to nejede tak spojka, ale i když je stpojka sjetá, klouže a je prostě v háji tak to podle mě musí i tak s autem pohnout a že visí pedál... zkoukni lanko spojkový, když bude na svém místě tak leda že by praskla vydlička... netušim, jen takový bláboly co mě napadly
no jestli motor běží a zařadit de normálně (táhla sou na převodovce a né urvaný) a přesto to nejede tak spojka, ale i když je stpojka sjetá, klouže a je prostě v háji tak to podle mě musí i tak s autem pohnout a že visí pedál... zkoukni lanko spojkový, když bude na svém místě tak leda že by praskla vydlička... netušim, jen takový bláboly co mě napadly
Fiat Tipo 1.8 swap 2.0 16v Turbo, 3dv., bílé - ve výstavbě
Fiat Tipo 1.4, 3dv., černé
Fiat 500 BlackJack 1.4 100HP
Alfa Romeo 156 sw 2.4 10v 110kw
bejvalé:
Fiat Tipo 5dv. 1.4, 1.6, 2.0 8v, 2.0 16v
Fiat Tipo 3dv. 1.4, 1.6
- frnc
- Autor tématu
12 roků 9 měsíců zpět #3
od frnc
Odpověděl frnc pro téma Re: převodovka nebo spojka
moc dekuji za nazor... lanko je pritahly jeste jsem ho pro jistotu pritahl ale kde nic tu nic tahla jsou taky na miste jak maji takze zkusim tu vidlicku
12 roků 9 měsíců zpět #4
od ivobr
fiat tempra 1.9 tds ,fiat punto 1.2 mk2 8v,peugeot boxer 2.5 d
Odpověděl ivobr pro téma Re: převodovka nebo spojka
divné
12 roků 9 měsíců zpět #5
od matespv
Odpověděl matespv pro téma Re: převodovka nebo spojka
řekni někomu ať ti šlape po spojkovym pedalu a sleduj paku na převodovce jak chodí. Jinak už sem zažil že lamela se uplně rozsypala na prach kvuli uvýzlé vypinaci páce
- frnc
- Autor tématu
12 roků 9 měsíců zpět #6
od frnc
tak jsem se se v tom dnes hrabal a zjistil jsem že když nastartuji tak nemusim ani sešlápnout spojku abych zařadil kterykoliv kvalt
12 roků 9 měsíců zpět #7
od ivobr
a si si istý že máš zaradené aj na prevodovke,nielen na páke? mne to pripadá že je niečo odjebané na tiahlach. keby bola prasknutá vidlička (čomu ale neverím,je to hrubý kus plechu) tak by sa nedalo nijako radiť pri naštartovanom motore.a pozeral si či tá vidlička chodí ked šlapeš po pedáli? takto by sa to správalo keby bola spojka vytlačená a v tej polohe zaseknutá (ešte som sa s tým ale nestretol) a stalo sa ti to zrazu alebo? mne ked sa rozsypala lamela,hlavne tie struny sa polámali tak to robilo iné divi s motorom. vyzeralo to ako keby som mal obtrhané silentbloky na motore,takže si myslím že keby bolo niečo s lamelou tak by to tam robilo nejakú šarapatu.
- frnc
- Autor tématu
12 roků 9 měsíců zpět #8
od frnc
ivobr a vsichni nadsenci a milovnici: tahla jsou dle meho v poho bo sedi jak zadek na hajzlu(hybou se jen kdyz s nimi otacim nahoru dolu)...zařadim za jedna za dva za tři a tak dale a nemusim seslapnout ani spojku.... nevim mozna?... kdyz jsem si zkousel tahla zepředu(od motoru) tak se mi radila trojka a ctverka. kdyz jsem se v tom rypal tak jsem vysrouboval uplne lanko a ta paka kterou tahalo lanko bylo(se mi zdalo) ze je nejaky povoleny nrbo vychozeny...proste se se hybalo jen ke me(stal jsem pred zepredu) a kdyz jsem ho chtel odtlacit(smerem ode me..jako bych seslapnul spojku tak se to ani nehne)....proste a jesdnoduse ta potvora se chova(pri nastartovanem motoru) jako kdybych na ni stal...myslite ze by to mohlo byt v pritlacaku?
moc dekuji....
P.S: ja ho nechci pohrbit:(
moc dekuji....
P.S: ja ho nechci pohrbit:(
12 roků 9 měsíců zpět #9
od ivobr
ked odkrútiš lanko tak tá páka má určitú vôlu. ak je ten prítlačák dobrý tak ani nikdy tú páku rukou nepotlačíš (tam sú iné sily) .spojkový pedál ti vracia? vracať by ho mal v podstate odpor prítlačáku. a dá sa ti radiť aj ked máš odkrútené lanko(myslím za chodu motora)?
12 roků 9 měsíců zpět #10
od cembrit
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
Odpověděl cembrit pro téma Re: převodovka nebo spojka
Ahoj ono je takhle tězko říct co by to mohlo bejt ale podle toho co pises ze muzes radit rychlosti za behu motoru bez spojky me z toho vychází že bud se ti utrhl nebo blbě praskl tisicihran na lamele kterej realizuje prenos sil z lamely na mrkev prevodovky a i by ti fungovalo vracení spojky protoze lozisko se ti opírá o talirovou pruzinu která nemá s lamelou spolecnýho nic az na to ze ji pritlacuje. ja mam na tempře nahore na prevodovce takový ctyrhrany okno kterým vidim na přitlacak a taky podle nej serizujes predstih tak zkus vzit baterku a pokoukat tam a treba uvidis vic
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
12 roků 9 měsíců zpět #11
od matespv
Odpověděl matespv pro téma Re: převodovka nebo spojka
to sem teda ještě neviděl utrhlej tisícihran na hnací hřídeli
- jumbo
12 roků 9 měsíců zpět - 12 roků 9 měsíců zpět #12
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: převodovka nebo spojka
Teď od pasu:
Neumím ten obrázek hodit sem, ale v chyté knize Jak na to na straně 115 je obrázek. Čep číslo 8 se občas zasere dělá pěknou paseku při řazení.
Neumím ten obrázek hodit sem, ale v chyté knize Jak na to na straně 115 je obrázek. Čep číslo 8 se občas zasere dělá pěknou paseku při řazení.
Poslední změna: 12 roků 9 měsíců zpět uživatelem jumbo.
12 roků 9 měsíců zpět #13
od cembrit
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
Odpověděl cembrit pro téma Re: převodovka nebo spojka
no vidiš matysku a já tech rozthlejch lamel za 3 roky v autoservisu viděl už dost pravda závada to je hodně vzácná spíš lidi přijedou s obložením nakrouhaným v přítlačáku ale ne nemožná a když si dobře prohlídneš lamelu třeba z tempry tak zjistíš že okolo tisicihranu je plast a na čemkoliv co přenáší kroutící momenty je plast tak to nevěstí nic dobrýho
Fiat Tempra 1.6 SW 1992
Vygenerováno za 0.460 sekund