Pískání řemene

Více
12 roků 2 měsíců zpět #1 od Brda
Pískání řemene vytvořil uživatel Brda
Každé ráno když natočím motor(1.9 td)tak po chvilce začne pískat klíňák co jde přes alternátor.Asi po kilometru jízdy to přestane.Pokud prší tak hvízá skoro pořád.Řemen je skoro nový,nechal jsem ho vyměnit,protože ten předchozí dělal to samé,dva měsíce byl klid a teď to začalo znovu.Pokud na něj nastříkám spray proti proluzu je dva dny klid.Chtěl bych ho dotáhnout sám,ale nevím kde a čím se dá napnout.Předem díky za radu.

fiat tipo 1.9 td

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
12 roků 2 měsíců zpět #2 od ivobr
Odpověděl ivobr pro téma Re: Pískání řemene
ja ho španujem stále pajsrom,kedže to nemá nejaký španovák.povolit aspon vrchnú matku zapáčiť o nejaké vhodné miesto a dotiahnuť. najlepšie sa to robí ked je dole servočerpadlo ale malo by to ísť aj bez toho. chce to len trochu vynaliezavosti :)

fiat tempra 1.9 tds ,fiat punto 1.2 mk2 8v,peugeot boxer 2.5 d

Více
12 roků 2 měsíců zpět #3 od Brda
Odpověděl Brda pro téma Re: Pískání řemene
Ten řemen se dotahuje alternátorem a kolik je potřeba povolit šroubů?Díval jsem se na to a je tam špatný přístup.

fiat tipo 1.9 td

Více
12 roků 2 měsíců zpět #4 od alain
Odpověděl alain pro téma Re: Pískání řemene
Přístup tam je na pytel,povolujou se tam 2 šrouby jeden z vrchu altíku a druhý uplně dole pod altíkem.Píská to proto protože to ještě dožhavuje i když kontrolka ti už zhasla a má to velký odběr proudu.Já jsem tak jezdil hodně dlouho,vždycky jsem počkal asi tak minutu než to přestalo a vyrazil jsem.

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
12 roků 2 měsíců zpět #5 od Brda
Odpověděl Brda pro téma Re: Pískání řemene
Problém vyřešen,díky radě Ivobr,jsem odmontoval servo,povolil horní šroub na altiku a pajzrem rozepřel o hlavu a alternátor a pak dotáhl.Konečně to přestalo hvízdat a každé ráno nebudím sousedy.Stálo mě to asi dvě hodiny práce a nemusím zase dávat auto do servisu. :laugh:

fiat tipo 1.9 td

Více
12 roků 4 týdnů zpět #6 od KarlosNěmců
Odpověděl KarlosNěmců pro téma Re: Pískání řemene
Ten řemen se ale často vytahuje...já to řeším tak, že odmontuju hadici od airboxu a akorat mi to vyjde na račku povolím pouze horní šroub a zapačím malou tyčkou pak dotáhnu a řemen je došponovanej za 15 minut...

Fiat Tipo 1.9 Td 66kw r.v.1991 bile
Fiat Tipo 1.9 Td 66kw r.v.1995 seda metaliza

Vygenerováno za 0.320 sekund