Tipo 1,7D

18 roků 7 měsíců zpět #1 od Anonymní
Tipo 1,7D vytvořil uživatel Anonymní
Zdravím všecky správný Tipaře...chtěl sem se vás zeptat jestli je k něčemu tipo 1,7D..jelikoz je mi 18 money moc neni tak mi bodne nafta 1,7D má spotřebu něco kolem 5l/100 co sem slyšel.Vy co ho máte napište mi jestli to vůbec jede a jestli se s tim dá na dálnici jet aspoň těch 135 stálou rychlostí..a jaká je vaše top speed s 1,7D?.jinak jak je to s motorem je spolehlivej?..tak sem zvědav co mi na to všecko řeknete ale stejnak 1,7D chci :oops: :D :D :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #2 od Tkevlar
Odpověděl Tkevlar pro téma Re: Tipo 1,7D
Ahoj. Musíš mít štestí a koupit dobrý kus. Díky tomu, že je ten motor slabší, tak mu lidi dávají zabrat. Těch 130 se dá jet. sice už noha dost blízko podlahy, ale jde to. Má top speed je 147km/h, ale byl to dlouhý rozjezd (už se trápil). Když narazíš na dobrý kus, tak v pohode.

Ale radsi si kup 1.9TD. to ruceni uz nejak prekousnes, ten rozdil ve vykonu je moc znatelny.

Měl jsi ho kupovat když bylo víc zima. Poznal by jsi zda to startuje :)
Preju hodne stesti v koupi

Alfa Romeo 156 1.9JTD
Alfa Romeo 155 1.8TS (bohužel motor KO)
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #3 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Tipo 1,7D
Pro 1,7D je optimální rychlost 100-110, to se motor cítí dobře, víc je to už trápení. Sice jsem s tím po dálnici taky jezdil 130 furt, ale to už je tak na hranici, jinak tachometrových 160 jsem z toho dostal. 1,7D je dobré na každodenní dojíždění do práce, apod. ale požitek z jízdy od toho nečekej. V tvém případě je lepší 1,9TD, u ČPP mají sazby povinného ručení dobře odstupňované, takže zase o tolik dražší to není. Ale stejně být tebou (věk 18, nevybouřené mládí,...) bych se poohlédnul spíše po benzínu.

Více
18 roků 7 měsíců zpět #4 od lukee
Odpověděl lukee pro téma Re: Tipo 1,7D

Ale stejně být tebou (věk 18, nevybouřené mládí,...) bych se poohlédnul spíše po benzínu.

jojo, musíš se s dieselem naučit jezdit, taky jsem měl předtím benzína kterého jsem točil kolem 6500 ot/min, u disesela (turbo) je použitelný rozsah 2000-3500 ot./min. zhruba. Před a za tímto otáčkovým intervalem je dynamika slabá. Já osobně bych se radši poohlídl po 1,9tce s turbem. Hodně štěstí!

[b:a9d7807562][size=13:a9d7807562][color=red:a9d7807562]Alfa Romeo 155 2.0TD -na PRODEJ,viz: [/color:a9d7807562][/size:a9d7807562][/b:a9d7807562] http://www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4040

18 roků 7 měsíců zpět #5 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma 1,7D
moc vám děkuju za vše rady...samozřejmě 1,9TD bych taky chtel ale ta pojistka no 8900 nic moc to bych ještě oželel..ale neoželel bych to že nejede jen na FRYTAK..a v tom to je...myslite ze bych to tam mohl lejt normalne neředěny s naftou? ještě sem slyšel o lihu na zvýšení viskozity..no kdyžtak mi poraďte spoliham na Vás..ale nerad bych aby mi u meho tipacka motor odesel
:cry:

Více
18 roků 7 měsíců zpět #6 od Tkevlar
Tak to jsi u mě na správné adrese. Já jezdil na friťák a budu pokračovat. Ale už jsem jeden motor oddělal :cry: (ale ne olejem), Olejem jsem oddělal vstřikovací čerpadlo a dva vstřikovače. Teď si dělám úpravy, aby to zas mohlo jezdit na olej. Hodně se to probírá na www.dieselpower.cz/forum

Přidej se k nám. Jo a jezdí na to někdo s Tdi čkem. Záleží na tobě. Určitě si projdi to forum. Moc se dozvíš. :wink:

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

Více
18 roků 7 měsíců zpět #7 od Tkevlar
I když pokud překonáš to, že nebudeš jezdit na olej. Tak jak říkal MichalW kup si benzín. Kdyz si nekdy pujcim otcovu Tempru tak to je nadhera. Ta akcelerace i komfort (ve hlucnosti) je znatelný. Nevím teda rozdíl TD a benzín. I když zas když si zvykneš na naftu, tak už nechceš benzín. Sice se mi líbí si v něm jezdit, někdy zajezdit, ale já ho neplatím :) A nebo hodně zbohatni a kup JTD :wink: A na benzín už nikdy ani nepomyslíš. :lol:

Alfa Romeo 156 1.9JTD
ex.Tipo 1.7D

18 roků 7 měsíců zpět #8 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma 1,7D
no jako s frytakem se k vam dam na 100% dyt benzin 30kc kde bych na to bral.. :( ..no jak to tak vypada tak koupím tu 1,9TD ale nějaky ty úpravy to se jeste mrknu na tu stánku..fakt bych nerad mit po motoru :D taky mi kamoš doporučoval 1,9TD je automechanik že když si seženu turbo s ducata a větší mezichladič ze mi to tam da a bude to mit přes 100 koni a zase tak strašný to nebude ale ...ja proste chci ten frytak tam kdybych to nalil nevim co by s tim bylo :D u 1,7D na 100% nic to mam ověřeny ale s 1,9TD moc ne.zatim diky za odpovědi já se ješte určitě ozvu a co se týče toho benzínu..na něj nic nema krutá pravda :( ....

Více
18 roků 7 měsíců zpět #9 od lukee
Odpověděl lukee pro téma Re: Tipo 1,7D
TD nemá skoro žádnou elektriku motoru, jen žhavení a ventil na čerpadle. Jinak nevím jak jezdí benzíny od Fiatu z modelové řady tipo/tempra ale TD docela lítá. Spotřeba 5-6 L, v zimě jsem měl 6,7l. Myslím že TD je kompromis mezi spotřebou a dynamikou. Jinak s olejem nemam zkusenosti v TD, ale rekl bych ze to bude to samy jak na 1,7D - ty motory jsou skoro stejny, TD ma navic akorat turbo a membranu na cerpadle, ktera pridava naftu podle tlaku v sani.Jinak jsou ty motory totozne.

[b:a9d7807562][size=13:a9d7807562][color=red:a9d7807562]Alfa Romeo 155 2.0TD -na PRODEJ,viz: [/color:a9d7807562][/size:a9d7807562][/b:a9d7807562] http://www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4040

Více
18 roků 7 měsíců zpět #10 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: Tipo 1,7D
ja co mel 1,7d tak jsem po dalnici jezdil porad v tahu tech 140 a jelo to bez problemu. sice tam nebyla nafta ale separ s petrolejem a bylo to bez problemu.

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

18 roků 7 měsíců zpět #11 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Tipo 1,7D
týý jo tak jak vidim ty Tipa jezdí snad na vše :lol:

Více
18 roků 7 měsíců zpět #12 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Tipo 1,7D
Ja tam mel ted 4 litry fritaku a skoro hodinu sem to roztahoval, nez motor naskocil..vysledek je ztrata casu a nadvakrat pretrzene lano:(

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
18 roků 7 měsíců zpět #13 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: Tipo 1,7D
to je zajimavy, videls sam jak mi to jelo na olej kdyz sem byl u tebe :lol:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
18 roků 7 měsíců zpět #14 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Tipo 1,7D
ja vim, ja tam nalil 4l oleje abych vyjel z garaze, pak sem jel jeste k Pavlovi, pak to ani ne den stalo a nic...nic nepomohlo...az po dlouhe dobe roztahovani to chytlo a to sem tam jeste nalil tak 10 litru nafty, aby se to zredilo...njn

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

18 roků 7 měsíců zpět #15 od Anonymní
Odpověděl Anonymní pro téma Re: Tipo 1,7D
pro Dresik:a proc to na olej nejelo? 8O ja pocitam s tim ze pojede tak ted nevim :lol:

Vygenerováno za 0.514 sekund