spojka

Více
16 roků 3 měsíců zpět #16 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: spojka
Teď si pročítám servisní manuál - je pravda, že když se mění spojka na turbodieselu, musí motor ven? Čtu tady: "For 1930cc turbo diesel engined version the complete power unit must be removed from car and then separated". To si nedovedu dost dobře představit, to musí bejt šílená práce. :?

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 3 měsíců zpět #17 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: spojka
Manuály bych moc vážně nebral. Ale na druhou stranu vyndání td motoru bude lepší, než benzínového. Přece jen je tam nepoměr co se týče kabelů a čidel..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 3 měsíců zpět #18 od Předseda
Jenže hadic a trubek tam jsou mraky a to nemluvím o všech těch věcech, ca vadí kolem - servo, abs atd.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #19 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: spojka
...mam problem z spojk. lamelou...obloženie je ešte dobré ale je pretrhnutý ten stred kde sa zasuva tisíchran môžem to zavariť alebo mam kúpit radšej novú...

...a tie strunky čo su na lamele musia sedieť na pevno alebo môžu byť aj trošku volnejšie,lebo na druhej spojke sú mierne vydraté z otačania sa...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #20 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: spojka

Jenže hadic a trubek tam jsou mraky a to nemluvím o všech těch věcech, ca vadí kolem - servo, abs atd.

jo počítej s fortelnou kladkou a mohutnou fošnou,páč ten motor má snad 200kg,a je stím šílená práce,dělal sem motor na Prismě a měl sem na tejden práci,teda sám,fuj to byla šichta :roll:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 2 měsíců zpět #21 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: spojka
Bjukemen: Prosímtě kupo novou a nic nevař, jestli jsou urvané ty listy na přítlačáku tak to rovnou vyhoď :lol:

Skypan: No úplně sem si teď vybavil, jak sem to demontoval já z prismy...Tam je to fakt natěsno. hrůza..Taky sem to dělal sám asi týden a s motorem sem pomalu ani nehnul..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 2 měsíců zpět #22 od Předseda
Domluvil jsem se s člověkem, který mi dělal rozvody, že mi udělá i spojku. Říkal jsem mu, že jsem se dočet že je to motor ven, ale on mi odpověděl, že to už dělal a že stačí motor nadzvednout a že se s ním prý dá hnout do strany a jde vyndat převodovka. Tak mu budu věřit a s radostí to nechám na něm 8)

Akorát mi říkal, že tam nebude určitě dávat origo italskou spojku, že prej jsou to děsný sráče, a že podobný se dávaly do fáčka. Nu což, taky to nechám na něm.

Více
16 roků 2 měsíců zpět #23 od bjukemen

Bjukemen: Prosímtě kupo novou a nic nevař, jestli jsou urvané ty listy na přítlačáku tak to rovnou vyhoď :lol:

...no len ona je ta lamela takmer nova len sa mi zda nejaka pofiderna a je to značka VALEO...urvane niesu len su kus volnejšie tie pružinky

...edit 1:ešte ma napadlo,múdra kniha píše že pedal spojky stupa do hora pri stenčovaní obloženia na spojke...no ja som mal pedál vysoko nedal sa už ano poriadne doštelovať lebo potom spojka nevypínala a pri rozobratí som zistil že spojke takmer nič nieje (podotýkam že spojka šmykala ale nebola ani mastná)
...kde je potom chyba?nejako mi to nejde do hlavy lebo bud je zodratá alebo nie...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #24 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: spojka

...no len ona je ta lamela takmer nova len sa mi zda nejaka pofiderna a je to značka VALEO...urvane niesu len su kus volnejšie tie pružinky

...edit 1:ešte ma napadlo,múdra kniha píše že pedal spojky stupa do hora pri stenčovaní obloženia na spojke...no ja som mal pedál vysoko nedal sa už ano poriadne doštelovať lebo potom spojka nevypínala a pri rozobratí som zistil že spojke takmer nič nieje (podotýkam že spojka šmykala ale nebola ani mastná)
...kde je potom chyba?nejako mi to nejde do hlavy lebo bud je zodratá alebo nie...

a co takhle změřit tlouštku obnložení na lamele?
totiž asi takhle při montáži přítlačaku na setrvák (mimojiné se dotahují šrouby postupně do kola),ale při dotahování vydíš kak si postupně sedají listy přítlačáku(tuším že by si meli o proti povolenýmu-dotaženýmu přítlačáku sednout minimálně o 10mm),ale ted nevím přesně..to je známka že lamela bude plnit svoji fci.pokud listy postupně nesedají při dotahování přítlačáku,je něco špatně a je potom jasné že lamela bude při tahu motoru minimálně klouzat :wink:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 2 měsíců zpět #25 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: spojka
nemáš náhodou kratšie alebo dlhšie lanko?
pri prehľadávaní v katalógoch som natrafil na rozmery 704mm a 729mm
:roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
16 roků 2 měsíců zpět #26 od bjukemen

nemáš náhodou kratšie alebo dlhšie lanko?
pri prehľadávaní v katalógoch som natrafil na rozmery 704mm a 729mm
:roll:

...je aj to možné len sa mi nechce ho vyberať aby som ho odmeral...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 2 měsíců zpět #27 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: spojka

Domluvil jsem se s člověkem, který mi dělal rozvody, že mi udělá i spojku. Říkal jsem mu, že jsem se dočet že je to motor ven, ale on mi odpověděl, že to už dělal a že stačí motor nadzvednout a že se s ním prý dá hnout do strany a jde vyndat převodovka. Tak mu budu věřit a s radostí to nechám na něm 8)

Akorát mi říkal, že tam nebude určitě dávat origo italskou spojku, že prej jsou to děsný sráče, a že podobný se dávaly do fáčka. Nu což, taky to nechám na něm.

motor sa nemusi vyberat staci prevodovka, a ide von smerom dole po odpojeni poloosi, oplati sa povolit aj pravu poloos jednoduchsie sa dava spat prevodovka, a neznici sa gufero.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
16 roků 2 měsíců zpět #28 od tom.podluzak
Odpověděl tom.podluzak pro téma Re: spojka
jo taky jsem to tak delal spodem sla ven

Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04

Vygenerováno za 0.471 sekund