Snizeni spotreby u 1.9 TDs
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Raten tuning...Tempra 1,9 TDs rv.92 400tis.km
Jen tak brouzdám na netu a našel jsem tohle super forum o temprách...
Prodej použitých dílů Fiat Tipo 1.9TDS. Malý bazárek na www.bazarekfiat.wz.cz
Mozno je to jedina cesta, ako radikalne znizit spotrebu pri zachovani vykonu.
Vyrobcom udavana spotreba pre TDid:
pri 90km/hod - 3,9l/100km
mesto - 6l/100km
Fiat Croma TDid
To by mě zajímalo jak? Já myslel, že spotřebu dělá čerpadlo a jeho seřízení.Mozno pasuje hlava z 1,9TDid. A hned mas 2 litre dole a to pri neznizenom vykoneJak se da snizit spotreba u tohoto motoru i za cenu snizeni vykonu? ted pisi kombinovanou 7,1 a na mimo mesto 6,8 do 120 km/h...chtel bych se dostat o litr niz...
TDid ma priamy vstrek, cize ina hlava, ine vstrekovace - na 240 Barov, a obavam sa, ze aj ine piesty.To by mě zajímalo jak? Já myslel, že spotřebu dělá čerpadlo a jeho seřízení.Mozno pasuje hlava z 1,9TDid. A hned mas 2 litre dole a to pri neznizenom vykoneJak se da snizit spotreba u tohoto motoru i za cenu snizeni vykonu? ted pisi kombinovanou 7,1 a na mimo mesto 6,8 do 120 km/h...chtel bych se dostat o litr niz...
Fiat Croma TDid
Pasovat do Tipa hlavu z 1,9 Cromy mi nepřijde jako moc šťastné řešení. Vím, že to tu někdo má - jestli tedy nemá celý motor z Cromy. Zřejmě tam opravdu budou odlišné písty, taky aby proti sobě pasovaly chladící - mazací kanálky, atd. V takové úpravě je tolik otazníků, že to je krásný případ zbytečně vynaloženého úsilí a peněz.
Co nejnižší spotřeby lze dosáhnout dvěma způsoby. Správně seřízeným čerpadlem, funkčními tryskami a citlivou nohou na plynovém pedálu. Pak se dá jezdit do 5 až 5,5 litru.
Já se s Prismou držím v pohodě kolem 5 litrů a to je to stejnej motor, ale Tempra mi bere tak 6,5-7,0 na 100. Ale v létě do Chorvatska ve 4 lidech naloženej až na dorazy s rychlostí min 125km/h pořád po dálnici byla spotřeba 6,1 litrů. Je pravda, že po městě to bere dost.
Ale Tempra je oproti vašem Típkům o dost těžší, tak se divím, že vám tolik berou. - Vyměňte to za Tempru, je to kára a lepší sedí v zatáčkách
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)