Zimní předehřev motoru

Více
18 roků 4 dní zpět #1 od DannyF
Zimní předehřev motoru vytvořil uživatel DannyF
Máte s tím zkušenosti? Já jsem to mám na stařičké Lancii Prismě, protože mi v mrazech nechce chytat. Zapojím jí na 20 minut do zásuvky 22OV a chytne jako nemluvně a hned topí. Jednoduše jsem přerušil hadici chladícího systému a vložil tam vyrobené těleso se spirálou z Avie. Důležité je to umístit pod hladinu fridexu v chladiči.
Protože mám teď Tempru, a nechci jí trápit studenými starty v zimě, rád bych do ní tento systém namontoval taky. Dokonce jsem sehnal i prodejce spirál do chladícího systému ( www.normans.cz ). Máte s jejich výrobkem zkušenosti? Myslím s tím levnějším řešením v termosetovém plastikovém tělese. A taky mě zajímá kam jste to umístili.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 1 den zpět #2 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: Zimní předehřev motoru
Ok, tak nikdo.
To jste asi nikdy nestartovali starýho diesla v zimně poránu na Vysočině. Je mi toho motoru líto, takže mu chci ulehčit.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
18 roků 1 den zpět #3 od csala

Více
17 roků 11 měsíců zpět #4 od jarda3
Odpověděl jarda3 pro téma Re: Zimní předehřev motoru
Tak to zkus demontovat z te Lancie.
Nafot to pro priklad v detailech.Dobre by to bylo i z umistenim v motorovem prostoru.
Tam to mas namontovane na hadici mezi blok a chladic?
Nejlepsi bude asi maly chladici okruh(bude to cirkulovat samotizne nebo s pomoci cerpadla),nebo prenos z top telesa do hlavy (al).

Fiat Tipo 1,9tD,66kW

Více
17 roků 11 měsíců zpět #5 od Rolljoin
Odpověděl Rolljoin pro téma Re: Zimní předehřev motoru
to je divný...já mám tempru 92 ktrá má nalítáno skoro 400tisíc, téměř bez údržby a ať je zima jaká chce ještě se mi nestalo žeby nechytla na první otočení klíčku. fakt našup

Raten tuning...Tempra 1,9 TDs rv.92 400tis.km

Jen tak brouzdám na netu a našel jsem tohle super forum o temprách...

Více
17 roků 11 měsíců zpět #6 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: Zimní předehřev motoru
Taky mi chytá na první otočení klíčku, ale ty zvuky, které se linou z motoru než se ohřeje mi trhají srdce. Teplej motor je jiný kafe.

DAN

Více
17 roků 11 měsíců zpět #7 od Rolljoin
Odpověděl Rolljoin pro téma Re: Zimní předehřev motoru

Taky mi chytá na první otočení klíčku, ale ty zvuky, které se linou z motoru než se ohřeje mi trhají srdce. Teplej motor je jiný kafe.

Abycg řekl pravdu tak mě to vydává všemožné zvuky ať je to studené bo teplé ale s tím už nic nenadělám

Raten tuning...Tempra 1,9 TDs rv.92 400tis.km

Jen tak brouzdám na netu a našel jsem tohle super forum o temprách...

Vygenerováno za 0.337 sekund