Kolísají otáčky
- Patrik Smutný
- Autor tématu
Méně
Více
17 roků 11 měsíců zpět #1
od Patrik Smutný
Kolísají otáčky vytvořil uživatel Patrik Smutný
Zdar Tipáci.potřebuju poradit,mám Tipo 1,7D a občas mi kolísají otáčky ale pokud vyřadím a opět zařadím tak se otáčky srovnaj do normálu.Pomohlo by třeba namazat lanko od plynu,už jsem to udělal ale pořád to zlobí Díky za radu.Zatím zdar Paťas
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 11 měsíců zpět #2
od paldous
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
Odpověděl paldous pro téma Re: Kolísají otáčky
ak mozem poradit skus vymenit palivovy filter.....pripadne precisti trisky-vysrubuj skrtiace skrutky a poriadne to vycisti,mozno sa tam volaka spina zadrhava...
17 roků 11 měsíců zpět #3
od brumla
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
Odpověděl brumla pro téma Re: Kolísají otáčky
Mě se stává, když třeba stojím na semaforu, že motor po dojezdu chvíli běží na neutrál tak že se auto se docela třese, je hlučné, a pak se zklidní. Dá se zklidnit i tak, že jemně přišlápnu plyn. Takže asi budou nízké otáčky a pak samovolně stoupnou? Otáčkoměr nemám.
A včera jsem zjistil, že když při těch klidných otáčkách stáhnu okno, tak se otáčky (nebo chod motoru) dostane na chvíli zase do těch vibrací. Zkusil jsem to s tím oknem několikrát a pokaždé se stejným výsledkem. Předpokládám, že jde proud do motorku a palivové čerpadlo dostane míň, takže trochu klesnou otáčky? Nevíte jestli to je v pořádku, třeba jako když světla svítí víc po přidání plynu, nebo jestli je tam nějaký problém?
A včera jsem zjistil, že když při těch klidných otáčkách stáhnu okno, tak se otáčky (nebo chod motoru) dostane na chvíli zase do těch vibrací. Zkusil jsem to s tím oknem několikrát a pokaždé se stejným výsledkem. Předpokládám, že jde proud do motorku a palivové čerpadlo dostane míň, takže trochu klesnou otáčky? Nevíte jestli to je v pořádku, třeba jako když světla svítí víc po přidání plynu, nebo jestli je tam nějaký problém?
17 roků 11 měsíců zpět #4
od paldous
no ja nevim jak ty,ale ja okna v elektrice nemam ale to s tim cerpadlem si nejsem jistej-ty mas cerpadlo pohaneno elektromotorem?podle mne by to mnelo bejt pohaneno od klikovky a ne elektrikou...ale mozna mas nakou novejsi verzi
17 roků 11 měsíců zpět #5
od csala
Tym, ze sa zapnu elektricke okna, zatazi sa alternator a ten alternator zatazi motor a otacky klesnu. To iste by si malo udiat, ked sa zapne akykolvek iny silnejsi elektrospotrebic v aute. Totiz ten diesel este nema elektronicku riadiacu jednotku motora.
Fiat Croma TDid
Odpověděl csala pro téma Re: Kolísají otáčky
Jasne. Cerpadlo nie je elektricke.no ja nevim jak ty,ale ja okna v elektrice nemam ale to s tim cerpadlem si nejsem jistej-ty mas cerpadlo pohaneno elektromotorem?podle mne by to mnelo bejt pohaneno od klikovky a ne elektrikou...ale mozna mas nakou novejsi verzi
Tym, ze sa zapnu elektricke okna, zatazi sa alternator a ten alternator zatazi motor a otacky klesnu. To iste by si malo udiat, ked sa zapne akykolvek iny silnejsi elektrospotrebic v aute. Totiz ten diesel este nema elektronicku riadiacu jednotku motora.
Fiat Croma TDid
Méně
Více
17 roků 11 měsíců zpět #6
od JohnnyTD-GT
Fiat Tipo 1.9TD granturismo
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Kolísají otáčky
Presne tak, dela to alternator. Me nejvic klesnou otacky, kdyz se zapne ventilator na chladici. Tam mam taky poradnou kravu, nejspis kvuli klime. To ze lehce kolisaj bych neresil, trochu na otackach pridej a dal bych to neresil.
17 roků 11 měsíců zpět #7
od paldous
ale stejne tomu nejak nerozumim-vzdyt alternator je napojen na baterii, a kdyz se zepne jakykoliv spotrebic tak taha stavu z baterky a ne z alternatoru,cize zvyseny odber kompenzuje podle meho baterie,na alternator by to vliv nemelo mit,ikdyz uz sem cetl kopu nazoru na to ze zvysene pouzivani elektrospotrebicu ma vliv na zvysenou spotrebu ale stejne tomu neverim,je to dost nelogicky,podle mne ty spotrebice cucaj z baterky a alternator ji prubezne dobiji,samozrejme podle otacek,pri volnobehu toho moc asi nedava ale kdyz otacky alternatoru prekroci urcitou hranici tak zacne znatelne dobijet baterku,i kdyz nevim kolik stavy dava pri jakych otackach ale jiste nekdo z vas bude vedet jelikoz si to promeroval,kdyz tak to sem napiste abych vedel kolik umi dat altik....proste podle mne je baterie jako velkej kondenzator-alternator do nej stavu dava a spotrebice z nej tahaj,a rozdil medzi dodanym a odebranym je vlastne aktualne strata resp. prirust kapacity.....kdyz tak mne nekdo opravte anebo doplnte jak to vidite vy
17 roků 11 měsíců zpět #8
od kimik
2x Tipo 1.6 DGT DOHC 90´ & 1x Croma 2.0 Turbo i.e. 89´
Odpověděl kimik pro téma Re: Kolísají otáčky
Jasne že jo. Jak psal "csala". Pokud chceš po altíku nějaký el výkon, tak on ho musí někde vzít. A kde? No a jako točivej stroj z řemenice motoru přece - tudíž mírně poklesnou otáčky.(Altík se víc vybudí a začne tak trochu fungovat jako brzda)
Není to perpetum mobile a když někde něco chceš nekde to zase musíš sebrat....
Není to perpetum mobile a když někde něco chceš nekde to zase musíš sebrat....
2x Tipo 1.6 DGT DOHC 90´ & 1x Croma 2.0 Turbo i.e. 89´
17 roků 11 měsíců zpět #9
od brumla
Odpověděl brumla pro téma Re: Kolísají otáčky
Tak jsem se dověděl něco pro mě nového a díky za odpovědi. Jen jsem doufal, že to třeba bude souviset i s tím Patrikovým problémem s otáčkama a teď se stydím, že jsem takhle odvedl pozornost.
17 roků 11 měsíců zpět #10
od paldous
to je v poradku,vzdyt o tom je tohle forum,informovat se navzajem a predavat si sve skusenosti a napady jak si vylepsit to svy pripadne si pomoci v pripade nouze, ja sem taky bohatsi o nove informace,zjistil sem ze spotreba stoupne proto ,lebo alternator v pripade zatizeni el.site dava vetsi odpor na remenici coz je spusobeno buzenim ktere pusobi proti otaceni rotoru....ted je mi to trochu jasnejsi,ale stejne by me zajimalo jak to vypada v realu takovej rozebranej altik,jeste sem ho nikdy nerozdelaval ale jiste jednou budu muset,pak z toho spravim peknou fotogalerii a povesim to sem na forum....
Méně
Více
17 roků 11 měsíců zpět #11
od JohnnyTD-GT
Odpověděl JohnnyTD-GT pro téma Re: Kolísají otáčky
no altik vypada zevnitr podobne jako kazdej elektromotor, faradayuv zakon v praxi
Vygenerováno za 0.421 sekund