prasklá hlava u 1.9 TD

Více
17 roků 11 měsíců zpět #1 od temprař
prasklá hlava u 1.9 TD vytvořil uživatel temprař
Zdravím. Známému,který má Tempru 1.9 TD. praskla hlava motoru. Chtěl jsem se optat,kolik taková hlava stojí a co ho ( anebo servis ) čeká za práci. Díky

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #2 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
tak sundat, nechat svařit, zbrousit a otlakovat ( max. 2000 ) kopit těsnění ( kolem 500 ) a namontovat ji naspátek. není to zas tak těžké, 1 den hlava dolů, nechat spravit a 1 den na namontování.

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 11 měsíců zpět #3 od seko888
Odpověděl seko888 pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
ja som to robil pred mesiacom vyšlo ma to 25 000 sk ale zvaranie je dosť drahe 10 000 sk potom vymena kružkou rozvodou + štartera ale ide ako hodinky :lol:

Více
17 roků 11 měsíců zpět #4 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
za tie peniaze si si mohol kupit na vrakovisti komplet druhy motor :(

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 11 měsíců zpět #5 od vejvy.f
Odpověděl vejvy.f pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
Kdyby jenom komplet motor, za to jsi mohl mít pomalu 2 kompletní auta na díly.

FIAT TIPO 1.9TD, FIAT PUNTO 1.7TD, PUNTO S 1.1 , PUNTO 1.2 60SX, Lancia kappa SW 2.4i

Více
17 roků 11 měsíců zpět #6 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD

tak sundat, nechat svařit, zbrousit a otlakovat ( max. 2000 ) kopit těsnění ( kolem 500 ) a namontovat ji naspátek. není to zas tak těžké, 1 den hlava dolů, nechat spravit a 1 den na namontování.

tak to se pletes misaku, to co popisujes je tak za odzkouseni hlavy a uz vubec ze ti ji do druhyho dne zavari :lol: jen tlak brus stoji asi 600. pokud bys ji chtel nechat varit tak pocitej kolem tech 5 tis a vic

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 11 měsíců zpět #7 od machy1186
Odpověděl machy1186 pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
jáá sem nemslel, že to bude do druhyho dne spraveny, jeden den to rozdělat, nechat zpravit a jeden den na namontování. A s tou cenou se teda omlouvám :oops:

Lancia Delta HPE HF 2,0 16VT 142kW
Lancia Dedra 2,0T 119kW - EX 3
Lancia Dedra 1,9TD 85kW - EX 2
Fiat Regata 1,7D -EX 1

Více
17 roků 11 měsíců zpět #8 od seko888
Odpověděl seko888 pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
za polovičnu g.o sa to aplati + nova vacka atd.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #9 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
Teda já jsem nechával zavařovat hlavu za 50,- Kč. A za přebroušení si vzali myslím 500,- Kč.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #10 od JohnnyTD-GT
Jo levnejc to sezenes, ale jak to je s kvalitou opravy ti nikdo nezaruci. Se spis mozna vyplati sehnat starsi hlavu, jenom nechat sbrousit spodek (za to sem daval 300Kc) a tesneni je opravdu kolem 500Kc. Prace je jednoducha, jenom bych doporucil sehnat si na to momentak.

Fiat Tipo 1.9TD granturismo

Více
17 roků 11 měsíců zpět #11 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
Tak nedělal jsem to u žádného poloslepého dědy v garáži, co odněkud vyštrachal elektrody na hliník na svou triodynku. Bylo to ve firmě, kde se specializují na svařování hliníku a domlouval jsem to přímo s majitelem. Taky nevím, jak moc to může být prasklé, já tam ani prasklinu neměl, spíš takovou podélnou jamku. Jinak pokud by tam byla vyloženě prasklina, tak jednoznačně dát druhou hlavu a nebo to nechat spravit odbornou firmu, která právě opravuje hlavy motorů. Ale to už může jít opravdu do tisíců.

Více
17 roků 11 měsíců zpět #12 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
Asi je lepší koupit hlavu z jinýho motoru. A vůbec je nejlepší když jí z toho motoru sundají před vámi. Takhle už se mě pokoušel jede maník vosrat ze starou prasklou a vorezlou hlavou (Příbram).
Nakonec jsem sehnal hlavu z Lancie Tds, a akorát se tam zaslepí jedna díra na vodu.
A s těsněním za 500 taky daleko nedojedeš - to může koupit jen hňup.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #13 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
Ano přesně tak, těsnění za 500 se nevyplatí kupovat. Na tom najedeš tak 1 000 kilometrů a vyfoukne se ven. Kupoval jsem těsnění a na rovinu mi řekl automechanik, že je to blbost kupovat takový levný těsnění, který vyráběj nějaký šikmooký, to je potom dvojí placení a práce :wink:

Jinak taky sháním hlavu na Tipo 1.9 TDs, byla prasklá, sehal jsem jinou, jenže ta svině má taky malinkou trhlinu, která okem není vidět, ale když se to ohřeje tak se otevře docela slušně :!: Jinak je to rozdělaný a těsnění vypadá jako nikdy nepoužitý :wink:

Tak teď sháním zase jinou hlavu. Problém je v tom že nikde jen hlavy nechtějí prodávat, každej nabízí celej motor. Taky jsem jeden koupil a neptejte se jak to dopadlo....jsem blbej no, já vim :oops: :!:
Tak se ptám, nemáte někdo hlavu ? díky moc :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #14 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
Měl jsem stejný problém, hlavu Fiat Tds nikdo neprodával. Proto jsem sáhnul po té Lancii, ale potřebuješ někoho kdo tomu rozumí.
A než s tou hlavou budeš cokoliv dělat nech si jí otlakovat (tj. vzduchem ve vodě) - vyjde to asi na 500Kč, ale vyhneš se problémům.
A ještě se nediv prasklinám mezi ventily, budou skoro na každé starší hlavě, ale zas tolik nevadí.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #15 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: prasklá hlava u 1.9 TD
No já nevim, říkal mi to automechanik, že je ta hlava v prdeli, tak mu věřim....jinak a kde to tlakování dělaj ?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.521 sekund