Aky spôsob žhavenia mate???
Fiat TIPO 1.9TDs strieborna metaliza
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Teda já měl 1,7D z prvního roku výroby, ale žhavení jsem měl automatické, v poloze 1 zapalování. Nemáš nějakou kutilskou úpravu?
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
a myslim ze sa to da prerobit tak ze tam das to rele zhavenia z nejakej 1.7d co to tak ma urobene.
Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa

[b:a9d7807562][size=13:a9d7807562][color=red:a9d7807562]Alfa Romeo 155 2.0TD -na PRODEJ,viz: [/color:a9d7807562][/size:a9d7807562][/b:a9d7807562] www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...viewtopic&t=4040
Ja na tvojom mieste by som to nechal tak. Moj nazor je, ze vodic vie lepsie ako nejaka elektronika kedy a ako dlho je potrebne zhavit.Chcem sa spytat ze aky mate spôsob zhavenia. Ja mam pod volantom tlacitko s ktorym zhavim, ale na palubovke mi to neukazuje nič (zhaviaca spirala nesvieti). Tento system som mal aj na mojom starom Tipe 1,7D. Väčšina ma ale asi zhavenie take ze sa otoci kluc do polohy 1 a zacne automaticky zhavit, rozsvieti sa špirála a ked je nažhavené tak špirála zhasne. Neda sa nahodou ten tlacitkovy system prerobiť na ten automaticky a ak hej tak ako???
A na tu kontrolku v pristrojovke si dotiahni jeden drot z jednej zhavicky a bude ti aj svietit

Fiat Croma TDid
FIAT Tempra 1.9 TDs
...
A na tu kontrolku v pristrojovke si dotiahni jeden drot z jednej zhavicky a bude ti aj svietit
Ja sem to teda nikdy nezkousel, ale bude to svitit ? Podle me by proud mel bezet spis zhavickou nez zarovkou protoze zhavicka ma snad (mnohem) mensi odpor nez ta zarovka, nebo se pletu ?
QRBN

MUZES SI TO PREDSTAVIT JAKO 5TOU ZHAVICKU.
Fiat Tipo 1,9tD,66kW
vela zdaru.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
ta automatika na zhavenie pocita aj s tym, mera teplotu zhavicov, a ak su teple, tak zhavi len kratko.Ja som sa rozhodol ze si zhavenie prerobim. Lebo ked napriklad zastanem na chvilu, a idem startovat, nemusi to zhavit, lebo to natoci hned, cize som si urobil vypinacik pod volant, Ked je motor uplne studeny zapne vypinac, pretocim klucikom a nazhavi, zhnasne, startujem, ked je teply tak len start a uz bezi..... Lebo ked za normlanych okolnosti startujes cize pretocis klucikom, zhasne ti kontrolka tak to zhavi este asi 25s a ked je teply motor, je to zbytocne....
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane