odvzdusneni klikovky

Více
17 roků 7 měsíců zpět #1 od paldous
odvzdusneni klikovky vytvořil uživatel paldous
zdar lidi, v posledni dobe-asi tejden me zacina utikat olej kolem hadice, ktera de od klikovky, utika mi to nahore kde je to pripojeno na sani. V cem je problem: ta hadice je tam uchycena nakou divnou sponkou-jakoby dvojitym dratem a je to tam zasprajcnuty za takovej vystupek,no a chtel bych to dat dolu jenze kdyz jsem se dnes na to koukal tak jsem zjistil jakoby ta sponka byla napinana nakym sroubem nebo co....tak by me zajimalo jestli nekdo nahodou nevi jak to rozebrat abych to neposkodil,pripadne nake foto nebo kresba kdyby se nasla ttak by bylo super......, jinak nechapu proc to utika,vzdyt tam neni az zas takovej tlak,nebo jo?

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #2 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: odvzdusneni klikovky
to je tzv dejchacek,takze lidove receno odvetrani klikove skrine a znaci to ze uz motor ma toho dost za sebou.pokud ti tam de hodne oleje tak je to spatny,hlavne at se ti nedostane do filtru kde bude nasan. to bys pak videl jak ti auto jezdi rychle,

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 7 měsíců zpět #3 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: odvzdusneni klikovky
auto je v klidu,nejak moc to nedejcha,ani kdyz dam dolu nalevaci vicko oleje,ale ten olej mi steka na svody a to me celkem znepokojuje, jinak motor ma uz 250 tacu nakrouceno,ale chyta napoprve,celou zimu jsem sytic nemusel pouzivat,jen ta drobnost s tim olejem,jinak nedolejvam vic jak 0,5 litru na 1000 km.....

Více
17 roků 7 měsíců zpět #4 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: odvzdusneni klikovky
tak to jen poradne pretesni a mas klid :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
17 roků 7 měsíců zpět #5 od paldous
cez vikend se do toho pustim, jenze se bojim aby to nebylo klekly tesneni na svodech, nevis nahodou jestli jsou naky mazaci kanaly v nasavacich svodech? podle me asi ne,nemely by tam co delat ale jen pro jistotu se ptam...co myslis,bude lepsi nahradit tu dratovou pruzinu ce je tam orig SK-paskou,nebo bude stacit ji jen znovu trochu napruzit?

Více
17 roků 7 měsíců zpět #6 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: odvzdusneni klikovky
Olej mi také lítal. Dobrý je zlepšovák, kdy tu hadici uprostřed přeřízneš a dáš tam nějakou fašku..olej se ti bude zachytávat tam a do filtru ti nepůjde. No a čas od času olej vliješ zpět do motoru.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #7 od paldous
tak to slysim prvne....jinak dal jsem novou sk-pasku a uz je to pekne suchy....vyreseno

Více
17 roků 7 měsíců zpět #8 od F@ster
Odpověděl F@ster pro téma Re: odvzdusneni klikovky
Já ne, s tou lahví je to celkem známá věc a hodně lidí to tak má :) já ne ale dejchá mi to - ten motor je už hodně olítanej :D ale už to neřešim, sem tam doleju olej a hotovo ....

Vygenerováno za 1.763 sekund