Turbo z 1,9TD do 1,7D
17 roků 7 měsíců zpět #1
od tomakecTD
tomakecTD
Fiat Tipo 1,7D 1988, 94 dovoz Italie,socket edition(interiér z 1.4 i.e 92)Felicia 1.3LXi,Forman 1.3LS LPG dovezen z D,spotreba 16/100 plynu a na benzin nejede vubec
Turbo z 1,9TD do 1,7D vytvořil uživatel tomakecTD
Zdravím,zítra mám tu možnost si vzít co chci z motoru 1,9TDS osobne mám doma tipo 1,7D a myslim ze ten motor je hodne dost podobnej,az na sani atd kde je umisteno turbo,myslite ze by slo lehce to tubbo vydelat a namontovat do te me 1,7D?
tomakecTD
Fiat Tipo 1,7D 1988, 94 dovoz Italie,socket edition(interiér z 1.4 i.e 92)Felicia 1.3LXi,Forman 1.3LS LPG dovezen z D,spotreba 16/100 plynu a na benzin nejede vubec
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 7 měsíců zpět #2
od temprař
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Odpověděl temprař pro téma Re: Turbo z 1,9TD do 1,7D
řeknu Ti můj názor,který může být pravdivý anebo ne. motor 1.7 D je plněný atmosfericky. Když tam dáš turbo,tak ti natalčí více vzduchu do spalování a ta konstrukce motoru to nevydrží. Buď praskne hlava válců anebo ten motor úplně odsereš. Nemá dimenzovány části na takové namáhání: vzduch potpodruje hoření - to ví každý malý kluk. Když tam povalí více vzduchu,tak to bude podporovat hoření - motor bude více tepelně namáhán a provalí se těsnění pod hlavou. Já bych toto moc nebo spíše vůbec nedoporučoval. Nevím,nemám z diesely nějaké závratné zkušenosti. Možná je to pravda,možná ne. Uvidíme jaké budou názory ostatních. Já říkám NE !!!!
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
17 roků 7 měsíců zpět #3
od paldous
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
Odpověděl paldous pro téma Re: Turbo z 1,9TD do 1,7D
motory jsou temer stejny az na zdvih, ale kdyz tak bych menil celej motor i s turben a neprekopaval to....
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
17 roků 7 měsíců zpět #4
od BoBo1
Zdar,mimo radu níže si myslím že to určitě nevydrží uložení kliky,nebo celé ojnice.
Stejný problém jsem řešil u 1.3ieturbo una,tam mi odešel motor a turbomotor jsem nemohl sehnat,nacpal jsem tam teda klasický 1.5 motor,že to na doblbnutí snad chvilku vydrží.Vydrželo ale asi měsíc,něž se mi vlivem větších tlaků na výfukovou turbínu v turbu rozletělo(ne motor),ale kupodivu samotné turbo.
Ale povím ti stálo to zato takovou mašinu už v životě nesložím,jel kolem 250 na stovku za 8sec,ale papal 16naturalu,škoda ho.Dva roky jsem jezdil s filckou1.9d a povím vám utrpení to pro mně je ještě dneska
teď jsem koupil Tipo td a zdá se mi že turbo má zátah dost pozděaž kolem 3500 a tlačí tak do 3/4 budíku,ale to už je na otáčkoměru maximum otáček.Dělat by to asi nemělo,nebo Jo?Jak to jde seřídit,kdo poradí.
čaute
Tipo 1.9td
Odpověděl BoBo1 pro téma Re: Turbo z 1,9TD do 1,7D
Zdravím,zítra mám tu možnost si vzít co chci z motoru 1,9TDS osobne mám doma tipo 1,7D a myslim ze ten motor je hodne dost podobnej,az na sani atd kde je umisteno turbo,myslite ze by slo lehce to tubbo vydelat a namontovat do te me 1,7D?
Zdar,mimo radu níže si myslím že to určitě nevydrží uložení kliky,nebo celé ojnice.
Stejný problém jsem řešil u 1.3ieturbo una,tam mi odešel motor a turbomotor jsem nemohl sehnat,nacpal jsem tam teda klasický 1.5 motor,že to na doblbnutí snad chvilku vydrží.Vydrželo ale asi měsíc,něž se mi vlivem větších tlaků na výfukovou turbínu v turbu rozletělo(ne motor),ale kupodivu samotné turbo.
Ale povím ti stálo to zato takovou mašinu už v životě nesložím,jel kolem 250 na stovku za 8sec,ale papal 16naturalu,škoda ho.Dva roky jsem jezdil s filckou1.9d a povím vám utrpení to pro mně je ještě dneska
teď jsem koupil Tipo td a zdá se mi že turbo má zátah dost pozděaž kolem 3500 a tlačí tak do 3/4 budíku,ale to už je na otáčkoměru maximum otáček.Dělat by to asi nemělo,nebo Jo?Jak to jde seřídit,kdo poradí.
čaute
Tipo 1.9td
17 roků 7 měsíců zpět #5
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Odpověděl Dresik pro téma Re: Turbo z 1,9TD do 1,7D
to, že tlačí do 3/4 budíku je v pořádku..Víc ti to bez úprav na turbu nedá. Zatahovat by mělo od cca 2400ot/min.
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
17 roků 6 měsíců zpět #6
od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Turbo z 1,9TD do 1,7D
Laboroval jsem nad tím dost dlouho a nakonec jako nejjednodušší věc bylo dát celý motor 1,9TD. Někde ve starých tématech jsem už psal rozdíly, blok motoru 1,9TD má větší počet mazacích kanálků, je tam přípojka na mazání turba, atd. Další věc je, že potřebuješ jiný vstřikovací čerpadlo - u turbomotoru dává čerpadlo naftu podle tlaku nasávaného vzduchu.
14 roků 5 měsíců zpět #7
od speed1111
Odpověděl speed1111 pro téma motor 1.7D dal som nan turbo
Zdravim chcel by som sa opytat mam Lanciu Dedru SW 1.9TD ale ten motor mi odisiel a kupil som jeden pricom on tvrdil ze ide o 1.9 ale bola to 1.7D.Hlavu som dal celu z generalkovat a vse som nahodil na tu 1.7D aj turbo urobil som vyvod na mazanie turba proste je natom motore vsetko z 1.9TD na tej 1.7D ale nejde nastartovat.Aj rozvody su v poriadku pri roztahovani pocut le ako to klepoce ale nechce naskocit.Poradte prosim co mozem mat zle.
14 roků 5 měsíců zpět #8
od majster
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
Odpověděl majster pro téma Re: Turbo z 1,9TD do 1,7D
ako prve zisti ci ide nafta do vstrekovacov, ci je dobre cerpadlo.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
14 roků 5 měsíců zpět #9
od speed1111
Ako nafta ide mal som povolene vstrekovace a naftu tlacilo.A nie a nie nastartovat hlava je po celkovej GO a ked sme to chceli rotiahnut tak strasne klepotalo ako keby ventile jemne narazali.Sak podla mna by tam nemalo by nic ine coby tak klepalo.Ale nebude to vela lebo klucom sa da normalne potocit. Neviem co to moze byt bola 1.9 TD A nezohnal som inu len 1.7 ktoru som tam dopasoval do bloku sa urobila diera na mazanie turba vana sa vymenila vse proste co bolo na 1.9 sa nahadzalo nan.A nic.Ako je mi jasne ze to nebude mat taku zivotnost,ale podla vseho by to malo ist.A to cerpadlo neviem naftu dava tu 1.9 mi odpalilo tak ze zrazu same vybehli otacky na maximum rucicku az opieralo a motor nesiel vypnut spalelo to vlastny olej a zhasol a to tak odpisalo motor turbo,ale rozvody neskocili nic cize snad tam niak neurobilo tomu cerpadlo.Fakt ak niekto vie ako by som to spojazdnil bol by som vdacny.Tolko namahy a ani to nevrci.
Odpověděl speed1111 pro téma Re: Turbo z 1,9TD do 1,7D
ako prve zisti ci ide nafta do vstrekovacov, ci je dobre cerpadlo.
Ako nafta ide mal som povolene vstrekovace a naftu tlacilo.A nie a nie nastartovat hlava je po celkovej GO a ked sme to chceli rotiahnut tak strasne klepotalo ako keby ventile jemne narazali.Sak podla mna by tam nemalo by nic ine coby tak klepalo.Ale nebude to vela lebo klucom sa da normalne potocit. Neviem co to moze byt bola 1.9 TD A nezohnal som inu len 1.7 ktoru som tam dopasoval do bloku sa urobila diera na mazanie turba vana sa vymenila vse proste co bolo na 1.9 sa nahadzalo nan.A nic.Ako je mi jasne ze to nebude mat taku zivotnost,ale podla vseho by to malo ist.A to cerpadlo neviem naftu dava tu 1.9 mi odpalilo tak ze zrazu same vybehli otacky na maximum rucicku az opieralo a motor nesiel vypnut spalelo to vlastny olej a zhasol a to tak odpisalo motor turbo,ale rozvody neskocili nic cize snad tam niak neurobilo tomu cerpadlo.Fakt ak niekto vie ako by som to spojazdnil bol by som vdacny.Tolko namahy a ani to nevrci.
Vygenerováno za 0.385 sekund