umřelo turbo?
fiat tempra 1.9 Tds-prodáno ted marea weekend 1.6 16v lpg
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
mám tempru 1.9TDs a přestalo jít turbo a budík přestal ukazovat taky s auta vymáčknu něco kolem 83 a pak už se mu vubec nechce jet, tak by mě zajímalo esi umřelo turbo nebo to muže být i něco jiného,koukal sem na to a všechno kolem něj je utáhlé,dá se nějak rozebrat a spravit nebo je lepší koupit jiné díky za každou radu
Jsou firmy, které dělají renovaci turbín (ale nevím, zda-li to půjde, pokud bude třeba zadřené), každopádně je to drahé i tak - o koupi nového ani nemluvě
1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti
UUf mě bolej prsty
Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -
Rozobrat sa da a jednoducho, mal som podobny problem, a lopatky turba boli zablokovane kusom uvolneneho karbonu.mám tempru 1.9TDs a přestalo jít turbo a budík přestal ukazovat taky s auta vymáčknu něco kolem 83 a pak už se mu vubec nechce jet, tak by mě zajímalo esi umřelo turbo nebo to muže být i něco jiného,koukal sem na to a všechno kolem něj je utáhlé,dá se nějak rozebrat a spravit nebo je lepší koupit jiné díky za každou radu
po rozobrati a vacisteni turbo ide bezva.
Rozoberat v cistom prostredi, a davat velky pozor na demontovane kruzky, odporucam nakreslit pri rozoberani polohu a poziciu kazdeho dielu, lebo tie usmernovacie podlozky maju rozne drazky na vedenie oleja a ak su namontovane nespranve, moze sa turbo rychlo opotrebovat.
zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
tak sem skoušel tvou metodu jizdy do kopce a nic skoro sem ho nevijel,ale co se nestalo cestou domu mám dlouhou rovimu tak sem podržel plyn na zemi zamnou dymovnice a najednou žačal ukazovat budík turba a auto vystřelilo kupředu turbo začalo zničeho nic fungovat,ted stačí trochu zmáčknout plyn a zas to má ten krásny pískavý zvuk,tak uvydím jak to bude zase dlouho fungovat,ale děkuju všem kteří mě poradili
To skoro vypadá, že jsi tam měl moc oleje, resp. spaloval se ti v motoru (modrý dým) a tlačil se do výfukového systému ještě i nespálený. Tím záběrem do kopce si ho asi už spotřeboval, takže se zas uvolnily cesty pro výfukové plyny a turbo se tím trošku pročistilo.
Měl jsem díravej výfuk. Nejprve 3 díl a turbo sem skoro neslyšel. Koupil jsem novej 3. dil a turbo se začalo ozývat. Ale montáží toho 3.dílu mi začal praskat vlnovec a zase nebylo slyšet turbo uvnitř auta. Vyměnil jsem 1.díl výfuku s vlnovcem a teď je vše OK. Už sem myslel že je turbo nějaké omezené.
Prostě výfuk má pozitivní vliv na zvuk turba
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX