1.7D par rad....

Více
17 roků 3 měsíců zpět #1 od Black
1.7D par rad.... vytvořil uživatel Black
Cau chlapi.
Ackoli sem se tomu uspasne dlouho branil doslo na to. Potrebuju koupit auto :? Ac se mi 2.0GT na svezeni velice libila zavrhnul jsem ji kuli spotrebe. Ted koukam po 1.7D a potreboval bych nekolik rad. Za kolik se s timhle autickem da jezdit? A zda na neco trepej? Kdyz se na to pojedu kouknout tak co zkontrolovat atd...

Nejezdim rychle. To jenom litam nizko.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #2 od Killer
Odpověděl Killer pro téma Re: 1.7D par rad....
Běž raděj do 1,9TD.Stejně si ho nakonec koupíš a budeš litovat že sis ho nekoupil hned :wink:

Svýho milovanýho 2,0 16V už nemám. Strašně mi chybí.Měl sem ho rád
Jeho foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/sedicivalvole.html
Nyní jezdím alfou 155 2,5 TD foto zde:
moje.auto.cz/tom-16v/alfice.html

Více
17 roků 3 měsíců zpět #3 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: 1.7D par rad....
ja bych 1.7 nezavrhoval, je to neznicitelny motor, staci kdyz mu das vodu,olej,trochu nafty a silnou baterku a jede stale, jinak spotreba 5.5-6 ve meste,mimo mesto s lehkou nohou do 5

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 3 měsíců zpět #4 od Kracmi
Odpověděl Kracmi pro téma Re: 1.7D par rad....
Já už bych si Tipo nekoupil !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Více
17 roků 3 měsíců zpět #5 od Fira
Odpověděl Fira pro téma Re: 1.7D par rad....
Muzu vedet proc by sis tipo nekoupil?

Více
17 roků 3 měsíců zpět #6 od F@ster
Odpověděl F@ster pro téma Re: 1.7D par rad....

Muzu vedet proc by sis tipo nekoupil?

Protože narazil na šlupku o kterou se nikdo nestaral :D
Ne, já osobně nevim proč on by si tipo nekoupil, ale viděl bych to na tu zanedbanou péči.
Já ve čtvrtek kupuju druhý tipátko ( který narozdíl od prvního mělo hodného majitele a tak je v super stavu) a už se na něj moc těšim :) Jen je mi líto prvního Tipa protože 16 let zanedbané péče jsem zachránit nedokázal ( a to jsem se snažil)...

Více
17 roků 3 měsíců zpět #7 od jimird
Odpověděl jimird pro téma Re: 1.7D par rad....
1,7 málo žere,ale málo jede a když mu šloupneš,tak pojede za víc,takže nakonec je 1,9td lepší a já tam jelu palivo za 17Kč,takže jsem happy

Více
17 roků 3 měsíců zpět #8 od jarda3
Odpověděl jarda3 pro téma Re: 1.7D par rad....
Diesela bez turba to ne :)
1,7D pracuje v Tipu na hranici možností :vztek:
auto bez výkonu je nebezpečné
1,7D v Unu nemá chybu
1,7D v Tipech jsou většinou unavený

Fiat Tipo 1,9tD,66kW

Více
17 roků 3 měsíců zpět #9 od Fira
Odpověděl Fira pro téma Re: 1.7D par rad....
to je taky pravda ze to hovno jede bez turba

Více
17 roků 3 měsíců zpět #10 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: 1.7D par rad....
Sehnat dneska zachovalé naftové Tipo bude oříšek...

V první řadě bych ho nekupoval teď v létě, ale počkal bych na zimu. Studený start prověří nejvíc, v jaké kondici je motor.

Jestli 1,7D nebo 1,9TD je na zvážení. Pokud auto bude jezdit někde "kolem komína" pouze po silnicích nižších tříd a v rukou vybouřeného řidiče, tak 1,7D bude dostačovat. Pokud budeš jezdit po nějakých hlavních silnicích a budeš chtít častěji předjíždět, tak na 1,7D zapomeň. To samé na dálnici, při 130 už je ten motor vytočený docela dost a více to žere a taky je hlučnější.
1,7D je dobrá někde na venkov, na ježdění z nějaké Horní-Dolní do města do práce - ideální. Oproti 1,9TD je to přece jen jednodušší konstrukce a tak riziko poruchy je zde mnohem menší.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #11 od Black
Odpověděl Black pro téma Re: 1.7D par rad....
fajn, diky vsem jeste to promyslim :wink:

Nejezdim rychle. To jenom litam nizko.

Více
17 roků 3 měsíců zpět #12 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: 1.7D par rad....
Já mám 1.9TD spotřeba a spolehlivost dobrá. Jezdit se s tím dá v pohodě do 6l/100km. Ale pravda je, že sehnat solidní TD je oříšek. Já za to moje taky zaplatil, ale myslím, že se to vyplatilo. Tak dobře zvažuj. Můžeš koupit levnej diesel, ale zase cpát do něj prachy. Neplatí to nejen o Tipu, každé ojeté auto je risk.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
17 roků 3 měsíců zpět #13 od brumla
Odpověděl brumla pro téma Re: 1.7D par rad....
Já jsem s 1.7 d celkem spokojený, a jezdím poměrně často Praha-Brno. 130 v pohodě, když se kousek rozjede, mám na tachometru co chvíli 150 a ubírám. Ale hlučné přitom je, a bere si i kolem 7 litrů (ale zrovna ho mám v servisu s převodovkou, tak doufám, že se zlepší). Dlouhodobě mám průměrnou spotřebu 6,05 litrů.
Nepříjemné to je do táhlých dálničních kopců, tam mi klesne rychlost před vrcholem kopce i kolem 110, ale ani tam nebývám na silnici nejpomalejší, teda z osobáků, samozřejmě :D. Jezdím do těch kopců na 5ku, 4ka moc nepomáhá.

Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto

Více
17 roků 3 měsíců zpět #14 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: 1.7D par rad....
moje tipo ma uz ucty hodnych 16 a 280t a meviem sa s nim rozlucit, tak som si ho nechal ako druhe, tiez by som radil radsej kupit silnejsi motor, oplati sa to.
mam este origo farbu a neotvoreny motor, pravda treba sa trochu starat, myslim tym, pravidelne kontroly, a ak zacina nieco haprovat alebo vydavat nezvycajne zvuky okamzite riesit.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

• LZdenda
17 roků 3 měsíců zpět #15 od LZdenda
Odpověděl LZdenda pro téma Re: 1.7D par rad....
taky bzch radši doporučoval 1.9tds... 1.7d sem měl, a s tou spotřebou si moc nepomožeš, to bys musel jezdit opravdu jak na pohřeb... s 1.9tds budeš jezdit skoro za stejné peníz, ale budeš mít výkonovou rezervu, kdežto při stejnym stylu jízdy pojedeš s 1.7d nadoraz...

Vygenerováno za 0.483 sekund