Rozvody 1.7D

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od moneW
Rozvody 1.7D vytvořil uživatel moneW
Zdravim vsechny Tipare....vim ze uz se tady rozvody resi ale mam neco z jineho soudku. Penez je malo (obzvlast po vanocich), a tak proste nemam 4000 na vymenu remene a kladek u svyho mazlika. Poradi mi nekdo kdyz uz teda nekam tim autem musim jak jezdit aby riziko pretrhnuti bylo co nejmensi? Nebo da se nejak zkotrolovat stav toho remene a kladek doma v garazi?...na pohled nevypada spatne ale znate to nic nic a pak rup...nevim kdy byl meneny ale radsi pocitam s tim ze tech 100 000 km budou mít naběháno...předem diky a vsem preji stastnej novej rok!

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od temprař
Odpověděl temprař pro téma Re: Rozvody 1.7D
Ahoj. Pěkně si zahráváš. Popřemýšlej. Co se Ti vyplatí. Dát 4000 do nových rozvodů anebo 40 000 za nový auto. Nebo 4000 za druhý motor od kterého nevíš,co máš očekávat - kolik má najeto,jak je na tom mechanicky. Radši choď pěšo a až budeš mít prachy tak si ty rozvody vyměň. Ono Tipo není Škodovka kde je slavnej nesmetelnej chrastící řetěz pro pohon rozvodů :)

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od jarda3
Odpověděl jarda3 pro téma Re: Rozvody 1.7D
Rozvoďák je nutné vyměnit,za tu katastrofu která může nastat to nestojí.
Řemen seženeš za 750,-
Kladky se můžou měnit ob výměnu.
Důležitý je u kladek stav ložisek a velikost případných vůlí.
Nová kladka( pokud pochází ze zátoky žlutých sviní) se za krátkou chvíly může dostat na konec své životnosti.
Kvalita originálních dílů je o řády jinde.

Fiat Tipo 1,9tD,66kW

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Rozvody 1.7D
Připojuju se k názoru Jardy3,alespon ten řemen.Mě to čeká taky,sme na tom finančně asi stejně. :wink:

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od skypan
Odpověděl skypan pro téma rozvody 1.7d
nehrej si,moc dobře vím očem mluvím(všichni sme se učili,já měl štěstí stálo mě to jen 6500k)bud se do toho vůbec nehrabej av tom případě doufej že jštzě vydrží.
jinak rozvod´ál 800k,nap.kladka 2500k,vodící je menší cena ale nevím já ji nekupoval a svoji práci(jinak nastavení rozvodů určo už tady někdo popsal někde ve foru)kdyštak ti to popíšu. takže si nakolika k??
pokud ti to zpadne tak je průser,začnu:těsnění pod pelicí 1000k, rozvody (už popsáné) a palice (tu doma neuděláš)páč odejdou všechny ventili(pokud je doma budeš chtít vytáhnout tak nejdou,páč jsou roztemované,ohlé,nejdou vyrazit pokud ho vyrazíš tak zničíš vodítko....atd)takže palici do servisu(starši použité ventili+vodítka+zabroušení)4500k.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od skypan
ato bylo před lety. tuším už 8let
stáří rozvodáku se nedá zjistit pokud není štítek(orygo)...

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od michal
Odpověděl michal pro téma Re: Rozvody 1.7D
Jo přesně tak, jediná údržba rozvodů je vyměnit a já rozhodně měním komplet i kladky. tak že je lepší počkat na výplatu. :wink:

/T/I/P/O/ 1.9 DS r.v.1992 najeto přes 275000km
SCANIA R420 tandem

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od moneW
Odpověděl moneW pro téma Re: Rozvody 1.7D
Oukej...vsak ja mu to nedelam rad ale sem tam proste nekam jet musim...asi oprasim kolo...nebo fichtla:D...a remen co de k altiku? Menit? nemenit?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od Jenda
ten můžeš zkontrolovat jen vyzuálně a když pude vevnitř popraskanej,tak vyměnit.
Já ho popraskanej mám,novej mám taky,ale k výměně sem se ještě nedostal.A z nedostatkem času na operace to vozím sebou.Ale určitě je lepší tomu předejíd.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od skypan
plochej drážkovanej řemen neudělá tolik paseky jako rozvodák..takže souhlas víše(někdy nejde udělat vše najednou)i kdyš při jedné práci je to lepší,nemusíš se k tomu vracet...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: Rozvody 1.7D
ak ti roztrhne klinový remeň, tak ti nebude dobíjať a vyvrie ti voda (zasvieti kontrolka dobíjania a uvidíš pred sebou paru) :)
ak ti roztrhne rozvodový remeň už sa nepohneš a je to niekoľkonásobne drahšie :(
najlepšie je meniť rozvodový remeň aj s kladkami (kolega vymenil iba remeň a zadrelo mu kladku, remeň sa predrel asi po 600km)

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od moneW
Odpověděl moneW pro téma Re: Rozvody 1.7D
Jak ma byt ten rozvodovej remen vysponovanej? Mam to naky volny 8O

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od skypan
na nejdelší straně tuším 1 až 2 cmmezi kladkamy.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od Jenda
Tak,dneska jdu měnit řemen na altík.Předevčírem jsem koukal že mi svítí kontrolka dobíjení.Říkal jsem si,že v pátek to ještě dojedu do rachoty,taky mi nebylo dobře,tak sem se na to vyprd.A v pátek ráno už jsem nenatočil.Baterka umřela.Přijel jsem s rachoty a koukám na řemen že je slízlej ze stran a sedí na tý ploše a že je v tý řemenici nějakej utopenej.No on už byl před tím načatej,trčeli z něj ty vlákna.Tak jsem koupil před časem novej a tenhle že dojedu.A už je to tady.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od skypan
tak hodně štěstí..nezapomen si rozvody nastavit správně na značkya taky řemenici čerpadla 8) 8)

Vygenerováno za 0.487 sekund