chladič oleje
16 roků 10 měsíců zpět #1
od DannyF
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
chladič oleje vytvořil uživatel DannyF
Mám 1,9 Tds a tudíž i chladič oleje, který je napojen hadicemi které vedou od příruby pod filtrem oleje. A právě tady je problém -teče olej. Celé to vypadá následovně: držák filtru, těsnící teflonový oo-kroužek, příruba s hadicemi k chladiči, filtr s gumovým těsněním. A právě ten plastový černý teflonový kroužek je vymačkaný a prasklý (prům.vnější 70mm, vnitřní 62mm). Zatím jsem pod a nad kroužek máznul spec.červený silikon na těsnění olejových van, ale nevím jak dlouho to tak vydrží netéct. Nevíte jak kroužek sehnat?
Jinak pro demontáž musíte sundat olej.filtr a pak prodlouženým gola nástavcem "24" povolit dutý šroub uprostřed.
Jinak pro demontáž musíte sundat olej.filtr a pak prodlouženým gola nástavcem "24" povolit dutý šroub uprostřed.
DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 10 měsíců zpět #2
od bjukemen
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
Odpověděl bjukemen pro téma Re: chladič oleje
...spraw gumowé,vystrihni z nejakej duše a máš to...a tmely by sa tam asi nemali dávať,bo sa to môže dostať do oleja a tým pádom ku klukowke a nemusí to robiť dobrotu...ale furt lepšie ako drát do oka...
No Smoke no Fan
Fiat tempra 1.9 TDid
16 roků 10 měsíců zpět #3
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma chladič oleje
ten teflonový kroužek tam má svoje opoctatnění(jinak by tam orygo nebyl montovanej)ale asi nemáš možnost si ho nechat vytočit z teflon.tyče že?jinak by ses asi neptal.jo a z gumy bych už vůbec né ve stiku z olejem se rozpouští je to možná větší svi.....než silikon!!
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
16 roků 10 měsíců zpět #4
od DannyF
DAN
Odpověděl DannyF pro téma Re: chladič oleje
Je to ten spešl silikon přímo na olejové vany do +300st C. Zevnitř jsem ho moc nemazal - spíš aby se vytlačil ven. S olejem by to nic udělat nemělo. Olej 1x za měsíc dolévám tak se to namíchá.
DAN
16 roků 10 měsíců zpět #5
od vlkodlak
Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99
Sežen si ten kroužek i starší,měl jsem nedávno stejný problem,ale kroužek sem měl v poho a teklo to jak dunaj,tak jsem tam k tomu přidal tu červenou pastu o které mluvíš a pohoda.Nebát se těhletěch silikonů,používám to docela dost a spokojenost.
Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99
Vygenerováno za 0.319 sekund