chladič oleje

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od DannyF
chladič oleje vytvořil uživatel DannyF
Mám 1,9 Tds a tudíž i chladič oleje, který je napojen hadicemi které vedou od příruby pod filtrem oleje. A právě tady je problém -teče olej. Celé to vypadá následovně: držák filtru, těsnící teflonový oo-kroužek, příruba s hadicemi k chladiči, filtr s gumovým těsněním. A právě ten plastový černý teflonový kroužek je vymačkaný a prasklý (prům.vnější 70mm, vnitřní 62mm). Zatím jsem pod a nad kroužek máznul spec.červený silikon na těsnění olejových van, ale nevím jak dlouho to tak vydrží netéct. Nevíte jak kroužek sehnat?

Jinak pro demontáž musíte sundat olej.filtr a pak prodlouženým gola nástavcem "24" povolit dutý šroub uprostřed.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: chladič oleje
...spraw gumowé,vystrihni z nejakej duše a máš to...a tmely by sa tam asi nemali dávať,bo sa to môže dostať do oleja a tým pádom ku klukowke a nemusí to robiť dobrotu...ale furt lepšie ako drát do oka... :lol:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od skypan
Odpověděl skypan pro téma chladič oleje
ten teflonový kroužek tam má svoje opoctatnění(jinak by tam orygo nebyl montovanej)ale asi nemáš možnost si ho nechat vytočit z teflon.tyče že?jinak by ses asi neptal.jo a z gumy bych už vůbec né ve stiku z olejem se rozpouští je to možná větší svi.....než silikon!!

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: chladič oleje
Je to ten spešl silikon přímo na olejové vany do +300st C. Zevnitř jsem ho moc nemazal - spíš aby se vytlačil ven. S olejem by to nic udělat nemělo. Olej 1x za měsíc dolévám tak se to namíchá.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od vlkodlak
Odpověděl vlkodlak pro téma tipo
Sežen si ten kroužek i starší,měl jsem nedávno stejný problem,ale kroužek sem měl v poho a teklo to jak dunaj,tak jsem tam k tomu přidal tu červenou pastu o které mluvíš a pohoda.Nebát se těhletěch silikonů,používám to docela dost a spokojenost. :D

Fiat Brava 1,9TD100
Fiat Punto 1,2 60 rv.99

Vygenerováno za 0.319 sekund