vymena oleje / chladic oleje 1.9TD

Více
17 roků 2 měsíců zpět #1 od radluk
Lidi,
mam dotaz ohledne vymeny oleje u 1.9TD, nepotrebuju vedet jaky olej atd., ale jak dostat olej pri vymene i z chladice 8O , prece jen, nema zanedbatelny objem, navic jsem si vsiml, ze je asi nejak termostaticky rizeny, dnes jsem zahrival motor na provozni teplotu ( voda 90 ) a chladic oleje uplne studeny, pritom filtr zahraty.
Jo, a "zalevate" novy filtr pred montazi olejem - novym? Aby tam nevznikla tak velka prodleva, nez se to natlaci olejem po startu.
dik

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 2 měsíců zpět #2 od skypan
ne nezalévám oil filtr,jen mažu těsnící kroužek novým olejem(olej začne tlačit olej.čerp.do půl minutky,ale max) a v chladiči zůstává max 0.5l oleje keterý nemá cenu řešit..pokud děláš pravidelné výměny olejů tak se nad tím nepozastavuj.pokud si koupil nedávno auto tak já osobně sem nalil olej a třeba po1000km sem ho vyměnil(motor sem tím propláchl).

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 2 měsíců zpět #3 od radluk
no, kdyz jeste veznes, ze dalsich 0.15 - 0.20 l zustane u vacky nahore 8O , ale asi se na to vyprdnu jak rikas, ten proplach neni spatny, ale pri cene oleje, to tak nejaky levny a jen s tim "povrkat" po dedince a vypustit... :twisted:

Více
17 roků 2 měsíců zpět #4 od skypan

no, kdyz jeste veznes, ze dalsich 0.15 - 0.20 l zustane u vacky nahore 8O , ale asi se na to vyprdnu jak rikas, ten proplach neni spatny, ale pri cene oleje, to tak nejaky levny a jen s tim "povrkat" po dedince a vypustit... :twisted:

jj no vidíš :lol: (pravda zapoměl sem na vanu oleje tam kde je vačka),jinak samo obyč aditiv.olej na 500-1000km,nezapomen i filtr a vyměnit za kvalitní,doporučuji polosint.třeba Havoline-Texaco.schell,castrol,ale poslední dva jsou o něco dražší,já mám dobrou zkušenost s Havoline-Texaco diesel extra10W-40

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
17 roků 2 měsíců zpět #5 od DannyF
Mělo by to vytéct i z chladiče oleje, protože je umístěn výš než oil filtr a hadice směřují k němu na přírubu. Tzn, že když odděláš filtr -olej co vytéká je z chladiče.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 2 měsíců zpět #6 od radluk
DAnyF:
no, ja si to taky myslel, ale problem je, ze pripojky na filtru jsou ve stejne vysce jak chladic, to by mozna jeste tak nevadilo, ale je asi termostaticky rizeny, proti podchlazovani oleje, nez se zahreje na stanovenou teplotu, takze to maximalne protahnout nekde do kopecku a pak to zkusit 8O

Více
17 roků 2 měsíců zpět #7 od Dave_Pv
Olej by se mě vždy vypouštět ze zahřátého motoru, jelikož když je zahřátý má jinou viskozitu a lépe teče, takže vyteče i odkud by jinak nevytekl. Samozřejmě né na úplně horkém motoru, to by jsi se mohl pořádně ohřát :roll: :twisted:

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Vygenerováno za 0.048 sekund