Teče nafta z motoru
16 roků 10 měsíců zpět #1
od Trojan
Teče nafta z motoru vytvořil uživatel Trojan
Zdarec!
Mám problém, když mám zaplej motor tak mě kape docela dost nafta z motoru..hadička je OK, de to prostě někde ze spoda....nevíte někdo co s tím?
Díkec
Mám problém, když mám zaplej motor tak mě kape docela dost nafta z motoru..hadička je OK, de to prostě někde ze spoda....nevíte někdo co s tím?
Díkec
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 10 měsíců zpět #2
od michalkulistak
fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
Odpověděl michalkulistak pro téma nafta
projít pořádně hadičky! a obhlídnout pořádně čerpadlo! nic lepšího nevymyslíš. jaké máš čerpadlo?
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon
16 roků 10 měsíců zpět #3
od skypan
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků
Odpověděl skypan pro téma teče nafta z motoru
nejlepší je to oprat vafkou,až je mot.suchej,nejlépe zjistíš kde je problém.
Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
16 roků 10 měsíců zpět #5
od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma nafta
první zjisti odkud to teče a co teče
16 roků 10 měsíců zpět #6
od radluk
Odpověděl radluk pro téma Re: Teče nafta z motoru
jestli je to opravdu nafta, mas moznosti spoustu, praskla hadicka od prepadu z cerpadla, netesny spoj, netesne gufero hridele cerpadla, nebo me treba cerpadlo zacalo tect u vysokotlake rozdelovaci hlavy, jak je ten trojhranny sroub velky, taky bys mohl met povolenou nekterou prevlecnou matici u cerpadla, nebo ten oboustranny sroub na kterem je nasrubovana
16 roků 10 měsíců zpět #7
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Odpověděl Dresik pro téma Re: Teče nafta z motoru
Psali sme si po icq a vypadá to, že to teče právě u té převlečné matice na trubce ke vstřiku..
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
16 roků 10 měsíců zpět #8
od skypan
Odpověděl skypan pro téma teče nafta z motoru
no na těchto věcech to nebývá povolený,ale časem a vybracemi vymačkaný....(myslím ten kužílek na trubičce).
hodně na to trpěli Desty naftový..
hodně na to trpěli Desty naftový..
16 roků 10 měsíců zpět #9
od BlackJack
FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Teče nafta z motoru
Já bych to taky viděl na ten přepad. Není to zase tak těsné spojení, jen nasunutá hadička. Časem asi ztyřela a netěšní. Hledej na vstřikovačích sériové zapjení hadiček. Ale zde na fóru asi nenajdeš přesnou odpověď. Musíš to projít důkladně sám.
16 roků 10 měsíců zpět #10
od radluk
Odpověděl radluk pro téma Re: Teče nafta z motoru
jen tak mimo, me kdysi upadl zpetny prepad od trysek na Unu, ty brdo, behem par vterin na zemi kaluz jak prase 8O
16 roků 10 měsíců zpět #11
od Dresik
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Odpověděl Dresik pro téma Re: Teče nafta z motoru
Jojo, taky mi to tam teklo
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
16 roků 10 měsíců zpět #12
od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Teče nafta z motoru
Jj taky mi jednou na emisích borec omylem vysunul jednu hadičku z přepadu, když sahal na lanko pedálu. Pochcalo to celej prostor okolo a nafta se jen vypařovala. Teče to dost silně.
16 roků 9 měsíců zpět #13
od Trojan
Odpověděl Trojan pro téma Re: Teče nafta z motoru
Tak hadičkä byla v háji, už sou nový, ale delali se me jeste bubliny pod nějakou matkou na čerpadle a obcas to ukaplo, tak sem to zapatlal epoxidem, ted to je suchý a nekape vůbec nic...akorat doufam, ze sem tam něco nepodělal no
16 roků 7 měsíců zpět #14
od zefo
Fiat Tipo 1.7D, 1989, 112.000 km
Odpověděl zefo pro téma Re: Teče nafta z motoru
Zdravim fiataci,
mam podobny problem a potreboval by som poradit. Zbadal som ze motor je trochu zateceny. Cca rok dozadu neslizila ani kvapka a motor bol suchy. Upodozrievam naftove cerpadlo.Tu su fotky:
Neviem kde moze byt problem, ale vyzera to ze odniekial vyteka nafta(zeby srob 3?), pricom zapach olej/nafta je trosku citit aj vo vnutri. Mozno staci len dotiahnut tie sroby - na druhej fotke su ocislovane. No neviem ktory srob na co sluzi, a do cerpadla sa bez opytania a poradenia vrtat nechcem. Momentalne ani netusim odkial presne to slizi. Ale, odfotene to je hned po jazde a vidno ze je to zatecene na cerpadle. Po 5 hodinach v garazi su casti z fotiek celkom suche, takze predpokladam ze to vyteka na 90% nafta. Ak ma s podobnym problemom skusenosti budem vdacny, pripadne nejaky tip ako presne diagnostikovat miesto odkial to tecie. Vopred dakujem
PS: Nechcelo mi to dat ako nova tema tak to davam sem.
mam podobny problem a potreboval by som poradit. Zbadal som ze motor je trochu zateceny. Cca rok dozadu neslizila ani kvapka a motor bol suchy. Upodozrievam naftove cerpadlo.Tu su fotky:
Neviem kde moze byt problem, ale vyzera to ze odniekial vyteka nafta(zeby srob 3?), pricom zapach olej/nafta je trosku citit aj vo vnutri. Mozno staci len dotiahnut tie sroby - na druhej fotke su ocislovane. No neviem ktory srob na co sluzi, a do cerpadla sa bez opytania a poradenia vrtat nechcem. Momentalne ani netusim odkial presne to slizi. Ale, odfotene to je hned po jazde a vidno ze je to zatecene na cerpadle. Po 5 hodinach v garazi su casti z fotiek celkom suche, takze predpokladam ze to vyteka na 90% nafta. Ak ma s podobnym problemom skusenosti budem vdacny, pripadne nejaky tip ako presne diagnostikovat miesto odkial to tecie. Vopred dakujem
PS: Nechcelo mi to dat ako nova tema tak to davam sem.
Fiat Tipo 1.7D, 1989, 112.000 km
16 roků 7 měsíců zpět #15
od Jenda
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
Odpověděl Jenda pro téma Re: Teče nafta z motoru
Zdar, tohle bude nejspíš šroub č 1,je to přívod nafty do čerpadla od naftového filtra.Podním je objímka s vývodem na kterou se nasouvá přívodní hadička. Je to utěsněné měděnejma podložkama.To znamená šroub č 1 zkus utáhnout,třeba se povolil a rosí to okolo. Taky na té hadičce je svorka,tu zkus utáhnout,nebo nejlepší by bylo ji stáhnout,uříznout vymačkaný 2cm té hadičky a nasunout zpět na trubyčku objímky a dát novou svorku.
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
Vygenerováno za 0.484 sekund