odvětrání klikovky - odkapávač...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #16 od skypan

az to budu vyrabet, budu velmi opatrny, aby tam nezbylo nic drobneho ( zbytek cinu, spona atd.. ), co by mohlo pak vletet do turba, ani tu dratenku tam nedam pro jistotu :evil: Nahody sice neexistuji, ale co kdyby... 8O

Jo, ma to uz nekdo v provotu taku flasu? Kolik oleje to zachyti treba za tyden?

ve vývodové trubyčce do motoru,samo bude taky děrovanej plech(síto) a z drátěnky taky nic neulítne měls jí někdy v ruce?(používáte doma drátěnku na mití nádobí)tak to bude přesně ona :lol:
jinak výrobek bude svařenec(CO2,nebo argon)takže žádná struska žádní odpad ,prostě nic.... :lol: mám to prokoumaný :D ,ale tohočacu zatím není :?

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #17 od radluk
jistota je jistota, nikdy nerikej nikdy, dratenku znam moc dobre, uz na chrchlovi jsme delali pokusy s utlumenim vyfucku, atd... na simalovi to same, upravy tichosti v kombinaci s dratenkou, jo to byly casy.... :lol:
Ale jo, kdyz mas moznost to svarit TIGem, bo necim takovym, tak parada, no problem. :lol:
Dobre, mozna bych tam dal i tu dratenku, jake zlepseni od toho budu moct ocekavat, oproti treba tangencialne umisteneho privodu ( pro zvyseni odlouceni oleje ) do plechovky bez dratenky a derovanych prepazek??

Více
16 roků 9 měsíců zpět #18 od skypan
tak stou drátěnkou počítám že zachytí kapky,ale spíš páry kde se usadí a případně zkápnou zpět.bude to rozebiratelný(vidíš závit a víčko),takže i drátěnka bude časem vyměnitelná..
ty přepážky tam jsou jem kvůli,aby ta drátěnka držela v těch místech kde má..
prosím tě je to jen nápad a jsem,že se na to ptáš,samozřejmě nápady jak to vylepšit,nebo co je na prd beru,kvůli tomu sem se sváma o to podělil..
jinak stěma vejfukama na pinckách a simsonech :lol: :lol: ano nebyli sme jiní.. :lol:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 9 měsíců zpět #19 od Dave_Pv
Tak jak to vypadá? :-)

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Více
16 roků 9 měsíců zpět #20 od Dave_Pv
Jen mi totiž došlo, když jsem se na to koukl, že tu hadici na odvětrání (pokud je to ta co myslím) nemůžu jen tak rozříznout, jelikož pak vede za filtr a bralo by to tama bordel (nepřefiltorvaný vzduch) Takže?? :idea: :)

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Více
16 roků 9 měsíců zpět #21 od bjukemen
...praveže ju musíš rozrezať,inak sa to nedá a ten druhý koniec čo vedie do filtra niečim zaslep...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 9 měsíců zpět #22 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: odvětráni kliky

hele a není už tam nějaká zachycovací nádobka origo? protože u mojí1,7 jde od klikové skříně asi 10cm hadice do takového hrnečku, či jak to popsat, a pak teprve pokračuje hadice,která je napojena do sání

tak ty si na to kapnul, tie motory tam maju tu flasku uz z vyroby, a je to presne ten hrncek co spominas.
neviem preco to tu riesia takym amaterskym sposobom, pet flasa,
ak je v motore velky pretlak, tak treba pohladat pricinu, (gufera na ventiloch, netesne spoje od posilovaca, netesna turbina, vela oleja, opotrebovane piestne kruzky...)a odstranit.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
16 roků 9 měsíců zpět #23 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma odvětráni kliky
no vida,jsem nad tím přemýšlel co to je. dyt by se ten olej z par furt tlačil do sání. tak to v tom hrnku asi kondenzuje a stíká zpátky do vany

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #24 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: odvětráni kliky

hele a není už tam nějaká zachycovací nádobka origo? protože u mojí1,7 jde od klikové skříně asi 10cm hadice do takového hrnečku, či jak to popsat, a pak teprve pokračuje hadice,která je napojena do sání

tak ty si na to kapnul, tie motory tam maju tu flasku uz z vyroby, a je to presne ten hrncek co spominas.
neviem preco to tu riesia takym amaterskym sposobom, pet flasa,
ak je v motore velky pretlak, tak treba pohladat pricinu, (gufera na ventiloch, netesne spoje od posilovaca, netesna turbina, vela oleja, opotrebovane piestne kruzky...)a odstranit.

A je mozne vymenit semeringy na ventiloch bez demontaze hlavy?
Na Favorite to slo. Podlozil som ventil nejakou medenou tycinkou strcenou cez otvor sviecky, piest v hornej uvrati.
Diesel ma vacsi kompresny pomer, mozno ze ani nic podkladat netreba.
Tie stvrdnute semeringy predpokladam, ale hlavu dole sa mi davat nechce.

Fiat Croma TDid

Více
16 roků 8 měsíců zpět #25 od radluk
Prosim,
mam takovy hloupy, presto prakticky dotaz.
Uz z toho odkapavace nekdo vypustil aspon trochu oleje? Ja z tama vypustil zatim jen skoro 2.5 dCl vody ( asi zkondenzovane ), nebyla ani spinava od oleje, krasne cista. :P

Více
16 roků 8 měsíců zpět #26 od michalkulistak

Prosim,
mam takovy hloupy, presto prakticky dotaz.
Uz z toho odkapavace nekdo vypustil aspon trochu oleje? Ja z tama vypustil zatim jen skoro 2.5 dCl vody ( asi zkondenzovane ), nebyla ani spinava od oleje, krasne cista. :P

8O jak jsi to udělal, poděl se o nějaký postup

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #27 od radluk
Asi bude lepsi, kdyz to treba zitra vyfotim ( i kvuli umisteni te plechovky ), jinak, pajel jsem to mosazi z pixle od kafe. Na vypousteni obsahu jsem napajel kohoutek na odvzdusnovani radiatoru, mosazny

Více
16 roků 8 měsíců zpět #28 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma odvětráni kliky
jo táák, já myslel že jsi čistil ten origo hrnek co je na vývodu z kliky

Více
14 roků 7 měsíců zpět #29 od Rambo79
Taky jsem řešil olej z odvětrání klikové hřídele.
Přikládám fotky.

uloz.to/4554609/pic-0019.jpg
uloz.to/4554627/pic-0020.jpg

Vygenerováno za 0.486 sekund