....Fiat Tipo blok motora hlinik alebo liatina...??

Více
16 roků 9 měsíců zpět #1 od kiko55
Mam na Vas sikovnejsich otazku z coho je blok a hlava motora na Fiate Tipo 17D r.v 1998 . Z liatiny alebo z hliniku....??

Dakujem vopred

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

• vilímek petr
16 roků 9 měsíců zpět #2 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: ....Fiat Tipo blok motora hlinik alebo liatina...??
Zdar,takže 1.4 a 1.6 má blok motoru z šedé litiny a hlava je z hliníkové slitiny.takže ropák bude nejspíš z toho samého.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #3 od kiko55
ide mi hlavne o to aky typ chladiacej kvapaliny mam pouzivat ci na hlinik ci na liatinu......a ci to nemoze poskodit blok ci hlavu...ked je tam kvapalina ina...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #4 od Charles
dneska už se dělají všechny nemrznoucí kapaliny inertní, aby nepoškodili blok ani hlavu, protože některý auta maj motory celohliníkový a některý jen hlavu....takže by se nemělo nic stát

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #5 od drto
jj presne ako hovori Charles :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 9 měsíců zpět #6 od michal_tipar
není kapalina jako kapalina...
Já jsem použil nějakou uni G48 výrobce nevím ale je to specifikace doporučená od výrobce a po dvou letech mi odešlo vodní čerpadlo, podle človíčka ve fiatu to bylo nevhodnou kapalinou, doporučil používat Paraflu, od té doby ji tam dávám. Jednou mi ve fiatu vnutili jinou, že prej je to adekvátní náhrada, ale stejně jsem ji tam nenalil. Mám ji doma neotevřenou a jen mi překáží, kdyby někdo chtěl litr...
Nepotřebuju to ověřovat...
Tomu člověku docela věřím...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #7 od radluk

Více
16 roků 9 měsíců zpět #8 od Tomas-Oaza

g48 je Fridex.

ja pouzivam G 48 a to sheron. to G48 je jen nejaky oznaceni. to ze ve fiatu doporuciji paraflu beru, je to jejich vyrobek,ale nevidim duvod proc bych ho musel davat kdyz mam zdroj na jinej. jiny automobilky co maji motor od fiata zadnou paraflu nepouzivakji a ani nedoporucuji,kazdej ma svoji obchodni politiku a jen jejich vyrobek je vhdnej do auta,takze asi tak :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 9 měsíců zpět #9 od Dave_Pv

g48 je Fridex.

ja pouzivam G 48 a to sheron. to G48 je jen nejaky oznaceni. to ze ve fiatu doporuciji paraflu beru, je to jejich vyrobek,ale nevidim duvod proc bych ho musel davat kdyz mam zdroj na jinej. jiny automobilky co maji motor od fiata zadnou paraflu nepouzivakji a ani nedoporucuji,kazdej ma svoji obchodni politiku a jen jejich vyrobek je vhdnej do auta,takze asi tak :wink:

Přesně tak, je to v podstatě jen předražený fridex... ;-)

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Vygenerováno za 0.072 sekund