NADRZ-obsah

Více
16 roků 7 měsíců zpět #16 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: NADRZ-obsah
Podvody sou všude,třeba se změnil personál,či majitel.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #17 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: NADRZ-obsah
Myslíš že jde hacknout stojan tak, aby jinak počítal průtok? Je to normální moderní čtyřstojan stojan s digitálním počítadlem.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #18 od skypan
Odpověděl skypan pro téma nádrž-obsah

Myslíš že jde hacknout stojan tak, aby jinak počítal průtok? Je to normální moderní čtyřstojan stojan s digitálním počítadlem.

jde,ale nastavit přesnost snímání průtoku :idea: jako u všeho elektrického,nebo digitálního,ostatního :lol: zlatá mechanika na starejch stojanech,kdyš se přidřela hřídelka čítadla starého mech.stojanu tak tankující na tom jen vydělal :P

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 7 měsíců zpět #19 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: NADRZ-obsah
Já bych řekl že sic to možné je, tak si to ale nikdo nelajzne. Kdykoli tam může přijít kontrola a kdybys měl pochybnosti tak jí tam pošli sám, od čeho je platíme z daní? ;-)
Řekl bych, že větší nepřesnosti vznikají zpětným odvodem par - že to napočítá o trochu víc, než skutečně nateče ( resp. to co nateklo do nádrže se odsaje ( odpaří ) zpět do zásob pumpy ), ale to jsou zanedbatelná množství v řádu do 1-2dcl na nádrž ( taky podle venkovní teploty ). Proto se doporučuje nezmačknout pistoli na max. ale když je čas tak to tam lehce přicmrndávat.

Jinak když jsem zabrousil na tu teplotní roztažnost benzínu - tam bych možná hledal problém. Jak jsme se shodli ve starších příspěvcích, nádrž je dle manuálu na nějaký objem, ale jde tam narvat víc. Víte proč? Protože teplotní roztažnost. Když někdo říká, že se tam smí dát 65l, tak se tam smí dát 65l. Díky teplotní roztažnosti by benzín potom mohl zvýšit hladinu a to do míry až např. 68l ( které se tam vešli kolegovi Skypanovi ). Zabraňuje to tomu, aby nevytekl benzín z nádrže v žádném případě. Proto dotankování vždy a pouze do prvního cvaknutí pistole. Já třeba tlačím do přítelkyně Pola místo 45l ( návod ) 53-54l bez problémů. Sice se mi nikdy nestalo, že by vytekl, ale je to sychr výrobce.

A co se týče tankování plné, taky se může stát, že máš v nádrži vzduchovou bublinu a ta nemá kam uniknout ( řekněme v druhé polovině nádrže ) a víc tam prostě nenarveš. Příště stojíš u pumpy a trochu jinak nakřivo, bublina nevznikne, vyplní se to benzínem a najednou ejhle je tam o 3 litroně víc...

Věřim bych těmto technickým abnormálním normalitám více než že Tě šulí na stojanu.

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #20 od Předseda
Taky se mi nezdá že by si to dneska někdo lajsnul, kór u takovýhle firmy. Jinak - jak jsem se dočet tady v tomhle vláknu - Tempry by měly mít nádrž 65 litrů. Všechny, nebo jen naftové? Je v tom rozdíl? Když mi ručička palivoměru leží (mám benzíňáka) a vejde se tam 55 litrů, tak by tam tedy ještě nějakých 10 litrů mělo podle toho zbývat, což ovšem nehodlám zkoušet. Podle těch údajů tady by mi to sedělo spíš na nádrž z Tipa. Jsou zaměnitelné? U toho mýho zbastlence, kterej byl navíc kdysi trefenej na zadek, bych se tomu nedivil.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #21 od Kounect
Jó to píše manuál, že tam máš mít 65l, ale jestli máš Páteční výrobek ožralýho itala kterej si zrovna myslel že montuje Tipo anebo to tam někdo dobastlil po nehodě...to se už asi nikdy nedozvíš. Zaměnitelné to do nějaké míry určitě je, vlastně každá nádrž je když se chce...:-)

Teoreticky zkus dát těch 55l a za pumpou otevřít nádrž ( kuk přes čerpadlo resp. vyústění hadiček z nádrže pod zadní sedačkou ) a uvidíš kolik tam je...anebo jestli se bojíš aby to nevyteklo, tak před nějakou delší jízdou dotankuj po hrdlo ( budeš tam stát a čekat až Ti odpění 2dcl pěkně dlouho ), ale skutečně až po hrdlo a uvidíš jak se věci mají. To že cvakne pistole není vůbec směrodatné. Resp. je ale řekněme pro technické mouly ( ženy ? :D ). A hned to co je navíc a čeho se bojíš a proto to nechceš zkusit vyjedeš na té delší cestě mno.

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 7 měsíců zpět #22 od Předseda

Jó to píše manuál, že tam máš mít 65l, ale jestli máš Páteční výrobek ožralýho itala kterej si zrovna myslel že montuje Tipo anebo to tam někdo dobastlil po nehodě...to se už asi nikdy nedozvíš. Zaměnitelné to do nějaké míry určitě je, vlastně každá nádrž je když se chce...:-)

Teoreticky zkus dát těch 55l a za pumpou otevřít nádrž ( kuk přes čerpadlo resp. vyústění hadiček z nádrže pod zadní sedačkou ) a uvidíš kolik tam je...anebo jestli se bojíš aby to nevyteklo, tak před nějakou delší jízdou dotankuj po hrdlo ( budeš tam stát a čekat až Ti odpění 2dcl pěkně dlouho ), ale skutečně až po hrdlo a uvidíš jak se věci mají. To že cvakne pistole není vůbec směrodatné. Resp. je ale řekněme pro technické mouly ( ženy ? :D ). A hned to co je navíc a čeho se bojíš a proto to nechceš zkusit vyjedeš na té delší cestě mno.

Já právě po cvaknutí ještě dycky docmrndávám co to jde (resp. zaokrouhluju prachy aspoň na padesáti- nebo desetikoruny) a i tak těch 55 bylo maximum, co jsem tam kdy dostal.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #23 od Kounect
No tak to skutečně odpovídá Tipu...ale zase je zajímavé, že když mi na digitálu svítí permanentně 0 ( = už ani neskáče 0 - 4 kostičky apod. ) tak tam dotlačim max. okolo 43l a to skutečně až po hrdlo ( beru tak vždycky :-) )
Nevim jestli je to způsobené nepřesností měření plováku a když ukazuje nula tak tam ještě 10l zbývá, ale zkoušet to nebudu. Beru to tak, že mám nádrž na 800km a stačí mi to.
Třeba se taky v itálii ožral ouřada a do manuálu vetknul 55 Tipo a 65 Tempra a ono je to o 10 méně :-) A Skypan má potom mutanta s nadstandardní nádrží za příplatek.

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 7 měsíců zpět #24 od Předseda

No tak to skutečně odpovídá Tipu...ale zase je zajímavé, že když mi na digitálu svítí permanentně 0 ( = už ani neskáče 0 - 4 kostičky apod. ) tak tam dotlačim max. okolo 43l a to skutečně až po hrdlo ( beru tak vždycky :-) )
Nevim jestli je to způsobené nepřesností měření plováku a když ukazuje nula tak tam ještě 10l zbývá, ale zkoušet to nebudu. Beru to tak, že mám nádrž na 800km a stačí mi to.
Třeba se taky v itálii ožral ouřada a do manuálu vetknul 55 Tipo a 65 Tempra a ono je to o 10 méně :-) A Skypan má potom mutanta s nadstandardní nádrží za příplatek.

Sakra, nakonec mě fakt donutíte že si koupím kanďák a vyjedu jednu nádrž až do dna, abych to zjistil! (Mimochodem - před pár lety byla na prodej Š1202 se speciální dálkovou úpravou, měla 3 nádrže a dojezd 1200km).

Více
16 roků 7 měsíců zpět #25 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: NADRZ-obsah
Už se tu někde řešilo, že ta rezerva u nádrže může být strašně velká, třeba i 15litrů. Sám jsem do tempry poté, co jsem si ji přivez dolil kolem 12l + tam něco ještě bylo a s palivoměrem to skoro nehlo. Když se kouknete na tempru zespodu, tak nádrž je nacpaná i pod rezervu (celkově je dost tvarovaná, proto určitý pásma palivoměru jsou v tahu hned, zatímco jinde se ručka drží), tudíž v dolní části má největší plochu a plovák, který měří na základě hladiny s tím nepočítá. Třeba u škody favorit, kde je nádrž dole vypouklá, benzín mizel v poslední(a v první)čtvrtině naopak rychleji, a člověk pak byl hnedka nasuchu.
Takže Skypan jednoduše natankoval do skutečně prázdný nádrže, zatímco předseda ddo nádrže, kde ještě bylo, a proto to tak letí. Já když natankuju cca 30litrů, tak mám z rezervy taky náhle skoro plnou, i když by to mělo bejt lehce nad půlku.

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 7 měsíců zpět #26 od skypan

:lol: :lol: kucí nezaponente že benzínáci mají v nádrži ještě čerpadlo :arrow: to je o(aspon)2l méně :twisted: a ropa se tolik neroztahuje jak benzín :P
neberte mě doslova,jen polemizuji 8) ale je fakt že opravdu po hdlo se mi vejde 68l-beru vždy když odjíždím na dovču do Bechyně,takže plná je tam jen chvíli :!:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
16 roků 7 měsíců zpět #27 od skypan
Předseda napsal:
Sakra, nakonec mě fakt donutíte že si koupím kanďák a vyjedu jednu nádrž až do dna, abych to zjistil! (Mimochodem - před pár lety byla na prodej Š1202 se speciální dálkovou úpravou, měla 3 nádrže a dojezd 1200km).

jo Předsedo udělej to(já to taky tak udělal :arrow: proto vím :idea: )kolik se tam vejde,stejně ale na dně zůstane tak1-2l,které nikdy nevyjezdíš :!:

Více
16 roků 7 měsíců zpět #28 od Kounect
Ty woe...3 nádrže a 1200km :-) Dneska to dá autíko na nádrž, to je v prdeli jak ten vývoj letí ( myslím samozřejmě sériovou nádrž ).
Jinak strejda měl Wartburga se svařenejma dvěma do sebe, tam je v kufru, takže není problém, a dával tam 90l. Jednou si dělal prdel z pumpaře, že to není možný aby se tam tolik vešlo a že to prostě nezaplatí, protože má nádrž na 40 litrů. Pumpař se šel podívat že nemá v kufru ulitý kanystry a pod a nakonec uvolil že chce zaplatit teda jenom 40l. Tak se mu přiznal a večer v hospodě z toho měli pěknou historku :D

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 7 měsíců zpět #29 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: NADRZ-obsah
k těm čerpačkám,například u nás je normální,že ani nezmačkneš pistoli a už tam naskočí 30 Kč.Je to jen na jednom stojanu,tak že kdo o něm ví,tak tam radši netankuje.Podvodník šmejckej. :evil:

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #30 od Předseda

k těm čerpačkám,například u nás je normální,že ani nezmačkneš pistoli a už tam naskočí 30 Kč.Je to jen na jednom stojanu,tak že kdo o něm ví,tak tam radši netankuje.Podvodník šmejckej. :evil:

!!!

To je na ČOIku, ale HNED!

Vygenerováno za 0.487 sekund