motor zdochne

Více
17 roků 8 měsíců zpět #1 od misoLM
motor zdochne vytvořil uživatel misoLM
Ahojte.Moje típko 1.9TD mi zdochne asi tak 20sekund po nastartovani.Zacne trhat motorom ako ked mu chyba nafta.vymenil som pal.filter, nic.dal som naftu napriamo do filtra, obisiel som nadrz, to iste.Ked motor naskoci, ide tak ako isiel aj vtedy, ked som ho kupil, len vzdy ho začne šklbať a zdochne.prosim pomoc :(

Fiat Tipo 1.9 TD GRANTURISMO ´91...pomaly ale isto :)))
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 '00
Fiat Tipo 1.9 TD '93 uplne bez naznaku hrdze. (bratove)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 8 měsíců zpět #2 od MATY585
Odpověděl MATY585 pro téma Re: motor zdochne
ahooj...ja som mal podobny problem minulu zimu...tiez po nejakom case po nastatrovani motor sklbal dokonca aj zdochol a z vyfuku biely dym...dlho som newedel prist na chybu,wymienal som aj drziak filtra a wazne som uwazowal o oprawe cerpadla..Vysledok bol necistota v nadrzi..tym padom malo nafty a takyto jednoduchy problem my sposobowal vazne problemy...mal by si podla mna kuknut sitko v nadrzi..je to rychle a nic ta to nebude stat..ak nie musis ist dalej po jednotlivych castiach......

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
17 roků 8 měsíců zpět #3 od misoLM
Odpověděl misoLM pro téma hmmm
no skoda ze nadrz som uz obisiel....odpojil som privod a dal som tam hadicu s flasou....cucalo to sice pekne, ale vysledok ten isty...zase asi po 20 sek.skapalo a preste ten biely dym ide ked uz motor klepe.Ale aj tak dik

Více
17 roků 8 měsíců zpět #4 od MATY585
nooo ja som to mal tiez prepojene...z bandasky som tahal naftu ale iba privod nafty do cerpadla...odpad mi siel do nadrzi a preto mi to za chwilu z cuclo 10l ako nic...a ked som to sprawil mne to slo....newem ta nadrz ti neda wela casu...rozhodnut sa musis ty....

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
17 roků 8 měsíců zpět #5 od Houba
Odpověděl Houba pro téma Re: motor zdochne
Ahoj, taky sem měl teď takovej problém, taky sem koupil novej pal. fitr a nic, bylo to tim sýtkem v nádrží- dostaneš se k němu dobře z kufru. A ještě jsem si dal průhledný hadice k pal. fitru abych viděl jestli někde neni vzduch, bacha na ty plastový průtokáče jak je na nich nastrčená hadice, malinko sem s tim hnul a hned mi to prasklo, když sem chtěl koupit nový tak mě poslali rovnou do Fiatu. Tak sem sehnal z jinýho filru, a byli kovový. . Na některých fitrech bývá uprostřed gumička - prý je lepší ji vyndat... Dělá to i za tepla viď..

-> Tipo TDs /1.4b/ = nějaký dili na prodej
-> Tipo 2.0 8V /no pressure/ :P - výměna za G III.

Více
17 roků 8 měsíců zpět #6 od MATY585

Ahoj, taky sem měl teď takovej problém, taky sem koupil novej pal. fitr a nic, bylo to tim sýtkem v nádrží- dostaneš se k němu dobře z kufru. A ještě jsem si dal průhledný hadice k pal. fitru abych viděl jestli někde neni vzduch, bacha na ty plastový průtokáče jak je na nich nastrčená hadice, malinko sem s tim hnul a hned mi to prasklo, když sem chtěl koupit nový tak mě poslali rovnou do Fiatu. Tak sem sehnal z jinýho filru, a byli kovový. . Na některých fitrech bývá uprostřed gumička - prý je lepší ji vyndat... Dělá to i za tepla viď..

dobry napadik z tymi hadicami...noo tie plastove srandicky to nei weru najlepsi napad...trosku wiac dotiahnes a je po nich...tiez newedeli lepsie domysliet:) ked to cistiewam tak wzdy tak opatrne okolo toho ....

Fiat Tipo 1,9 TD

Více
17 roků 8 měsíců zpět #7 od misoLM
Odpověděl misoLM pro téma sitko
no nazdar...rozobral som to a som z toho mimo.....to sitko je v nejakom takom kybliku....ako sa tam vobec dostava nafta?inak su tam viditelne nesistoty, nieco ako vazelina.Ako to mam rozobrat a vycistit?

Více
17 roků 8 měsíců zpět #8 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: motor zdochne
Vem kompresor a profoukni to ze všech otvorů,pak to dej zpět do nádrže a bude to OK,měl sem to samé.Nemusíš to rozebírat,stačí jen profouknout.
Nafta se tam dostává právě tím sejtkem,vypadá to jako malej trychtýř.Čerpadlo to vytlačí samo až k motoru.Až to dáš zpět do nádrže,tak startuj a v momentě až to chytne,tak dej plnej plyn a drž ho na podlaze asi tak 15-20 vteřin,motor bude trochu koktat,protože bude mít vzduch v potrubí.Když ti to chcípne,tak doufej,že máš dobrou baterku,jelikož ti nezbyde nic jiného než točit startérem dokud to nenaskočí.Ovzdušnit by se to mělo samo až to naskočí. :wink:

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
17 roků 8 měsíců zpět #9 od misoLM
Odpověděl misoLM pro téma konecne
chlapi......nic mi z toho nepomohlo.Teraz som uz velmi pokojny, lebo to ide ako píla.Problem bol v palivovom filtri.Nie v samotnom filtri, ale v tej vrchnej casti ktora je tam pevne.Na vstupe je privodna kovova trubka na ktoru sa nasuva hadica od nadrze....je tam upevnena na takej dutej srobe.A prave tam bol problem!!!Bol velmi slaby prietok takze to samozrejme neslo stacilo precistit ale aj tak na druhej strane mam teraz aj cistu nadzr......ale dik za rady a dufam ze posluzi aj niekomu inemu:)))

Více
17 roků 8 měsíců zpět #10 od radluk
Odpověděl radluk pro téma Re: motor zdochne
no, holendry jsou svine, kdyz se ucpe, tak clovek muze chodit okolo a nenapadne ho ten holendr povolit a mrknout se na to :? , velmi casta pricina ucpani.
Jinak, to sitko je v takovem gumovem obalu, je tam kovova pojistka ktera ho tam trochu svira, sundej, sitko z toho vydelej a vyper v nafte stetcem.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #11 od Hody
Odpověděl Hody pro téma Problém...
Dnes ráno cestou do práce mi pri zaradenej rýchlosti 5 a pri rýchlosti cca 100 km/h zdochol motor. Vyhodil som rýchlosť a stiahol som to na krajnicu. Po zastavení som otočil kľúčikom, nechal som žhaviť ako zvyčajne a štartoval som. Pritom to iba urobilo cvaknutie, ale štarterom neotočilo. Otvoril som kapotu a hneď som sa podíval na štarter, baterku a odmontoval som krit rozvodového remeňa no nič nezvičajné som nezbadal. Potešil som sa aspoň tomu že to nie je rozvoďák. Volal som kolegovi aby ma dotiahol do servisu a auto som nechal tam. Zatiaľ neviem čo to mohlo spôsobiť a auto vážne potrebujem pretože mám v rodine vážne chorého človeka na smrtelnej posteli. Prosím poraďte čo to môže byť! :-(

Slovakia, Fiat Tipo 1.7D, modrá metalíza tmavá, r.v. 1988

Vygenerováno za 0.060 sekund