prvni minutu neco kviči je to vodní čerpadlo?

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od smile-DH
když nastartuju první minutu se něco přidírá a dělá to kraval pískavej neměli jste stým už někdo problem mam podezřeni na čerpadlo nebo muže pískat ten plochej řemen?

fiat tipo 1.9td

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od Kounect
S největší pravděpodobností řemen...píská-li už, tento drážkovaný, tak to stojí za to. Mazec na uši :-) Zkus ho jenom napnout, za zkoušku nic nedáš a budeš vědět hned, jestli je to on nebo něco jiného...od toho budeš odvíjet další postup mno.

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od Hody
Tiež si myslím, že to bude pravdepodobne iba tým remeňom. Skus ho nastriekať sprejom proti prešmykovaniu a pískaniu remeňov. Stojí to u nás nejakých 78,-Sk alebo vymeň rovno remeň. oplatí sa to. Ak je remeń napnutý primerane-tak rozhodne by som ho nenapínal viac-ničí to ložiská atď... Zas ten nový remeň nie je tak drahý a keď aj po vymenení bude hluk, tak sa môžeš začať báť :? Mohla by pískať teoreticky aj kladka rozvodov ak už je opotrebená. Mne sa zdá že mne to tiež pískalo tesne pred výmenou rozvodov. Neskôr ked som pozrel starú kladku ledva som ňou otočil a zadirala sa (ložisko bolo v háji) Neviem skúšaj!

Slovakia, Fiat Tipo 1.7D, modrá metalíza tmavá, r.v. 1988

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od smile-DH
tak jsem ten remen napl a zda se mi to uz moc i tak to píska skusim vyměnit rozvody stejne me to před prazdninama čeká ratci ty remeny zase povolím je ale zajimave ze to vypnu a znova nastartuju a opět piska at běžel nebo ne

fiat tipo 1.9td

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od Kounect
No tak v tom případě to nemá nic společného s klíňákem...a máš co řešit :wink:
Určitě to povol zpět, není to dobré na ložiska jak v alternátoru tak ve vodní pumpě.
Skutečně by to ale také nemuseli být ty rozvody, alě něco z mnou zmiňovaných. To prozměnu vyzkoušíš tak, že ten řemen sundáš úplně, na tu chvíli co to potřebuješ prubnout se nic nestane. Pokud to bude pískat i nadále = rozvody. Pokud ne tak máš už jenom 2 možnosti. To se nám to krátí co? :D

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6 od Tonny Tempra SW
mne to piskalo na inom aute a bal som sa ze rozvody ale bol to remen nie rozvodovy ale hned po jeho kupe ako bol novy,skusal som servo vsedky kladki aj vodnu pumpu a vsetko super az na ten remen,bol presne na moj typ auta ale bola chyba od dodavatela,bol o 2cm dlhsi ako original,dal som 2krat drahsi original a doterez ani pisk.skus kupit novy remen a skus ho a uvidis,nestratis nic lebo ak je to cokolvek ine tak budes mat novy remen

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
16 roků 7 měsíců zpět #7 od smile-DH
tak jsem to vykuchal ven a píská nejspis vodni pumpa je zrezla a de stuha o proti jinejm vodnim pumpam co jsem mel. remeny sou na ceste a rozvody sou este ok nepiskaj je to asi to cerpadlo nebo ten remen dam do kupi a uvidim az pride remen

fiat tipo 1.9td

Více
16 roků 7 měsíců zpět #8 od michal

tak jsem ten remen napl a zda se mi to uz moc i tak to píska skusim vyměnit rozvody stejne me to před prazdninama čeká ratci ty remeny zase povolím je ale zajimave ze to vypnu a znova nastartuju a opět piska at běžel nebo ne

no nevim podívej se na kladky,ale tam věčinou ty ložiska (když sou total) hučej-šouraj :roll: a zapískaj nakonec-kaput.

/T/I/P/O/ 1.9 DS r.v.1992 najeto přes 275000km
SCANIA R420 tandem

Více
16 roků 7 měsíců zpět #9 od itnet
Mne to tiez piskalo a hlavne ked bolo vlhko alebo po umyti auta. Vymenil som rozvody aj remen (rozvody uz aj tak trebalo koli km) a piskalo to dalej. Tak som skusal postupne altrenator (vymenil som uhliky), bol OK ale auto piskalo. Nasledovala vodna pumpa, dal som novu a piskalo dalej. Nakoniec som zistil, ze remenice, v ktorych je napnuty remen boli po rokoch tak vylestene ako keby boli lakovane. Nic ine sa nedalo, len ich zdrsnit. Chytil som plochy pilnik a jemne ich obrusil. Odvtedy je ticho.

Skoda Octavia 1,4 TSI, 2011
VW Passat B6, 2,0TDI (125kW) Highline
Zosrotovane - Tipo 1,7D DGT 1990, 210 tis. km

www.fiattipo.net/index.php/fotogalerie/category/32-itnet

Více
16 roků 7 měsíců zpět #10 od Předseda
Tak tak, skoro vždycky je to u dieselů klíňák a na vině je nedostatečná adheze.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #11 od majster
ak to piska len po nastartovani, tak su to loziska alternatoru, vymena remena ti sice pomoze ale len na kratku dobu potom to zacne znova, bude treba vymenit loziska alternatora.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
16 roků 4 měsíců zpět #12 od knedlik
8O mě zase řikali že to ložiska nemůžou být,páč by pískali furt... tak nevim.. mam ten samý problem... řemen sem měl dole a motor nastartovaný.. nic nepískalo..... tekla mi vodní pumpa,ta je nová a pořád píská... tak už jenom ten altík.. jak je složitý vyměnit ty ložiska?

Více
16 roků 4 měsíců zpět #13 od alain
Ložiska v altíku můžou kvíčet jen chvíli a pak s tichnou.Sundat řemen z altíku a start ten motor to vydrží pár sekund bez vodní pumpy aby se netočila.A pokud si trochu zručný tak ty ložiska vyměníš v poho,nejhorší sundat to řemenové kolo a potom odvrtat nýtky co drží to přední ložisko.

Lancia Kappa 2.4 TDS v Kůží

Více
16 roků 4 měsíců zpět #14 od peto12
Mne to píska tiež kým ma ešte altík záťaž pri dožhavovaní. Ale robí mi to len ako som vymenil remeň. A vodnú pumpu mám novú. Remeň som už 2 krát došpanoval a nič. Ale neriešim to počkám tú minútku a potom sa pohnem.

Tempra 1,9 TD 66 kw SX r.v 1990 155000 km.

Více
16 roků 4 měsíců zpět #15 od majster
tie loziska odporucam riesit hned, ak sa rozsype lozisko, bude skoda vacsia.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Vygenerováno za 0.511 sekund