zadreny 1.9TD????

Více
16 roků 6 měsíců zpět #1 od tonna85
zadreny 1.9TD???? vytvořil uživatel tonna85
1) má někdo obrázek olejového čerpadla případně co nejvíc info k tomu,co je potřeba všechno odpojit,kde přesně je apod? mám podezření na tipu II. na nefunkční mazání.

2)motor nejede-při startování cca 6sekund nic,pak blafne asi 1s a zas nic.vic jsem z něho nevymačkl. el.mag ventil je OK,palivovy privod OK (primo hadickou z Pet flasky).Mel jsem podezreni na preskoceny rozvodak.Rozvody nastaveny na rysky. Potom jsem skusil posunout cele rozvody o jednu otacku kliky-opet na rysky-a opet stejne jako na zacatku.Je mozne ze pri tom 6s startovani se do valcu nastrika takove mnozstvi nafty ze to pak proste blafne?Navic to pri tom 1s behu desne kouri a smrdi jako karosa :D .Motor přestal zničeho nic jet bez zjevne přiciny.

3)kdyz je na klice na remenici ryska s ryskou,znamena to HU 1. a 4. valce??

4)jak poznam ze cerpadlo je v pozici kdy prave hodla vstrinout do 1.valce a ne treba do 4? (nebo naopak).A ne podle vacky,nevim jestli remen preskocil,nevim o kolik zubu.U benzinaku se to da pekne poznat podle rozdelovace,ale jak tady?!??

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #2 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma nestartuje
a co třeba žhavičky?,pokud nejde žhavení tak to nenakopneš, mě odešly dvě naráz ale ještě to chytlo i na dva válce. nebo zavzdušněný systém od filtru po vstřiky. , střídání válců je myslím 1 4 3 2

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #3 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: zadreny 1.9TD????
to tonna:
rozvody nastavis dle rysky, vsechny musi smerovat nahoru, i na cerpdla,na vacce i na rozvodovym kolecku na klice. dal bych sem obrazek ale bohuzel mi to nejde.

co se tyce startu tak motor pokud je jeste dobrej tak musi nastartovat i bez zhaveni, jinak je po smrti :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 6 měsíců zpět #4 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: zadreny 1.9TD????
pošli mi ten obrázek na mail a já to sem frknu
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #5 od Tomas-Oaza
problem je v tom ze ja nevim jak ho z toho vividu dostat. az tu prijde dresik tak to sem hodi :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 6 měsíců zpět #6 od Kounect
Ok...jinak bys ho odtud dostal, že by ses na něj koukal a zmáčkl bys na klávesnici Print Screen ( PrntScr apod. ) nalevo od F12. Obrázek by se vyfotil a uložil do pomyslné schránky.
Pak pustíš malování ve Windowsech a dej Úpravy -> vložit. V tom okamžiku se Ti tam jako obrázek vloží ta sejmutá obrazovka. Už dáš jenom uložit jako...a máš z toho použitelnej obrázek ;-)

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 6 měsíců zpět #7 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: zadreny 1.9TD????
Já bych viděl závadu přímo v zapalovaní směsi a to buď nízkou teplotou vznícení anebo nedostatečným rozstřikem paliva, způsobené vadnými vstřikovači (tryskami). Podíval bych se na ně a změřil externě tlak, při kterém vstřikují. Existuje pumpa s tlakoměrem, kam vstřikovač napasuješ a tlakuješ, dokud nedojde k rozptýlení směsi na mlhu :wink:

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
16 roků 6 měsíců zpět #8 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: zadreny 1.9TD????

problem je v tom ze ja nevim jak ho z toho vividu dostat. az tu prijde dresik tak to sem hodi :wink:

Po práci ho sem frknu :wink:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #9 od Tomas-Oaza
aha uz to mam :lol: jeste ze jsi mi poradil

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 6 měsíců zpět #10 od Kounect
[smilie=bluecolorz5_pdt_01.gif]

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 6 měsíců zpět #11 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma žhavení

co se tyce startu tak motor pokud je jeste dobrej tak musi nastartovat i bez zhaveni, jinak je po smrti :wink:

to jo, ale nechytne hned,bude točit dýl, a po startu zakouří jak tank. aspon tohle mi dělalo když mi odešly dvě žhavky naráz

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 6 měsíců zpět #12 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: zadreny 1.9TD????
Už sme se o tom bavili. Tipo v zimě v pohodě naskočí na 2 žhavící svíčky .. ověřeno i mnou :wink: Akorát to ze začátku víc zakouří a motor pocukává.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
16 roků 6 měsíců zpět #13 od tonna85
Odpověděl tonna85 pro téma Re: žhavení

to jo, ale nechytne hned,bude točit dýl, a po startu zakouří jak tank. aspon tohle mi dělalo když mi odešly dvě žhavky naráz

jenze to chciplo za jízdy,a po tom 5sekundovém startování to jen blafne a zas nic,motor pak nebezi,vubec to nereaguje na seslapnuti plynu,muzu ho mit i nadoraz nebo vubec a nic se nemeni.

ty rozvody mam vyresene,mel jsem to naryskách i předtím,jen jsem si spatne uvedomil 2otacky kliky na jednu otacku vacky,ten dotaz byl blbost. :(

Více
16 roků 6 měsíců zpět #14 od tonna85
Odpověděl tonna85 pro téma Re: zadreny 1.9TD????
a jeste ta OTAZKA - kdyz mam vse na ryskách - prvni valec je v pozici HU vstrik-výbuch? nebo to vychází po 4.válec?

a co se týká napnutí remene - slysel jsem uz hodne nazoru,treba ten ze remen se musi provesit o 1cm,nekdo zas tvrdi ze jen o tlousku remene (tzn. cca 5mm)tak teda nevím.

Více
16 roků 6 měsíců zpět #15 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma tipo
řemen by se měl prohnout 0,5 - 1cm. na ryskách je v HÚ píst prvního válce( od řemenice)

Vygenerováno za 0.490 sekund