-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - diesel
-
Zamrzla nafta
Zamrzla nafta
16 roků 2 měsíců zpět #1
od neohoney
Zdar chlapi,tento tyden se mi strasne zvysila spotreba u Tipa da se rici dvojnasobne,palivova rucicka mi ukazuje,ze tam porad neco mam,muze za to mraz?Muze byt nafta z casti v nadrzi zamrzla?Auto zacalo skubat a chcipat,dolil jsem tam naftu a jede to normalne.Mam diesla 1.7,normalni spotreba 4l 100 tento tyden,8-9l 100.Diky za odpoved
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 2 měsíců zpět #2
od vilímek petr
Zdarec,a nafta ti nikde neteče?Ta spotřeba je dost velká i když jsou takové mrazy,mrkni na palivový systém.
16 roků 2 měsíců zpět #3
od neohoney
dival jsem se netece,kdyz mackam manualni pumpu tak je citit,ze ta nafta je dost tuha,je mozny,ze ta nafta je primrzla?
16 roků 2 měsíců zpět #4
od vilímek petr
No v dnešním světě kompjůtrů je možné všechno.Kup a nalej tam nějaké aditivum do nafty to by mělo pomoct.
16 roků 2 měsíců zpět #5
od neohoney
nalil jsem tam 2l benzinu tak uvidime...
16 roků 2 měsíců zpět #6
od Předseda
To jo, benzín by to měl naředit, jde o to jak moc se to promíchá.
16 roků 2 měsíců zpět #7
od Romik
V případě naftových motorů může dojít ke „zamrznutí“ paliva - řešením je přidat do nádrže aditivum - prodávají jej na většině čerpacích stanic. Pokud jej neseženete, pomůže malé množství benzínu, kterým naftu v nádrži naředíte.
Romik Tipo 1.6 DOHC
Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw
Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw
16 roků 2 měsíců zpět #8
od Předseda
V případě naftových motorů může dojít ke „zamrznutí“ paliva - řešením je přidat do nádrže aditivum - prodávají jej na většině čerpacích stanic. Pokud jej neseženete, pomůže malé množství benzínu, kterým naftu v nádrži naředíte.
To jsi četl teďka na Novinkách, ne? V tom úžasném článku, kde přišli na neuvěřitelnou senzaci - že se dá startovat taky s vyšlápnutou spojkou
16 roků 2 měsíců zpět #9
od Romik
me se to nechtelo psat tak jsem to skopiroval ale jinak to taky vim protoze jsme meli vectru v nafte
Romik Tipo 1.6 DOHC
Nissan Primera P10 2.0 GT 110kw
Nissan Primera P11 2.0 GT 110kw
16 roků 2 měsíců zpět #10
od Tomas-Oaza
benzin pomuze hlavne pri startu, dej auto do tepla aby to povolilo a pak vymen palivovej filtr, jestlize to zamrzlo tak se castecne ucpal. ja na naftu teda moc nejezdim,a kdyz ted v tom mrazu tam liju ten muj mix a vidim ze ma barvu jak mliko s cajem tak se divim ze ten filtr vydrzi porad tech svych 8 tis km
16 roků 2 měsíců zpět #11
od zula
měl jsem před tipem uno1,3d a z mé zkušenosti proti vodě je používat celoročně aditiva.než jsem je používal,vždy když jsem odkaloval filtr v něm byla voda,po aditivech další roky ani kapka-má to něco do sebe
Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v
16 roků 2 měsíců zpět #12
od vilímek petr
Mám sice benzín,ale do plné dávám vždy tak 0,5l lihu,co vy na to?Prej líh váže vodu.Dělám dobře.
16 roků 2 měsíců zpět #13
od jedla
No mně to radil automechnik taky. Tak tam občas něco naleju a zatím v pohodě. a to jezdím s TIPAMA už 8 let.
TIPO - 1,6 ie DGT r.v. 90
Marea Weekend - 1,6/16V 100 koníků
16 roků 2 měsíců zpět #14
od oBzB
To jsi četl teďka na Novinkách, ne? V tom úžasném článku, kde přišli na neuvěřitelnou senzaci - že se dá startovat taky s vyšlápnutou spojkou 
No mě to spíš v autoškole přišlo, že to bez ty spojky nejde

Podobný hlody najdete i na TN.CZ
dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998
16 roků 2 měsíců zpět #15
od zula
já tam dávam něco jako velfobin a nemám problém
Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v
-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - diesel
-
Zamrzla nafta
Vygenerováno za 0.081 sekund